PROMOTORJA

Maja Keuc in Borut Pahor: promotorja prelepe zelene Slovenije

Objavljeno 12. julij 2020 12.00 | Posodobljeno 12. julij 2020 12.00 | Piše: U. J., Foto osebni arhiv

Predsednika je za fotografiranje precej spontano zgrabila okrog pasu, on pa ji objema ni vrnil, zato se je hitro postavila ravno kot sveča.

Predsednika je za fotografiranje precej spontano zgrabila okrog pasu, on pa ji objema ni vrnil, zato se je hitro postavila ravno kot sveča.
Po lanskem obisku Slovenske turistične organizacije STO v Stockholmu v Majinem švedskem studiu so skupaj prišli na idejo, da si naša prelepa zelena Slovenija zasluži malo modernejšo pesem.
image
»Včasih smo se morali kar malo uščipniti, ker je bilo vse skoraj kot v filmu,« pravi pevka o praznih ulicah Budimpešte.

»Back to you sem napisala na Švedskem, jo posnela, premierno (vključno s predstavitvenim spotom Slovenije) pa smo jo predstavili v Los Angelesu in San Franciscu lani,« pravi Maja Keuc. Dogodek so ponovili v Budimpešti ob uradnem obisku predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, kjer so predstavili Slovenijo kot bližnjo, zeleno in varno turistično destinacijo z vrhunsko gastronomsko ponudbo.

»Sonce je žgalo, niti najmanjše sapice ni bilo, klime pa ugasnjene, da se v času koronavirusa ne bi še kdo prehladil,« pove o izkušnji. »Zaradi izrednih razmer, v katerih živimo, je bilo mesto precej prazno in moram priznati, da je bilo nekaj posebnega videti Matijevo cerkev in grad skoraj povsem brez ljudi.« Hkrati pa komaj čaka, da se v Budimpešto vrne na kakšen izlet.
 
Deli s prijatelji