MASKE

Letošnja pustna bera znanih Slovencev (FOTO)

Izvirnosti ni manjkalo.
Fotografija: Polet v vesolje

Peter Prevc je navdih za družinsko masko našel kar v svoji slabši sezoni, in ker mu v skokih ni šlo vse po načrtih, je poskusil, kako mu gre s poleti. »Ni slabo,« pravi. Skupaj s še enim astronavtom mu je uspelo poletet v vesolje. »Pa ne samo to, srečala sva tudi vesoljko in malega vesoljčka,« nam sporoča na Zemljo.
Odpri galerijo
Polet v vesolje Peter Prevc je navdih za družinsko masko našel kar v svoji slabši sezoni, in ker mu v skokih ni šlo vse po načrtih, je poskusil, kako mu gre s poleti. »Ni slabo,« pravi. Skupaj s še enim astronavtom mu je uspelo poletet v vesolje. »Pa ne samo to, srečala sva tudi vesoljko in malega vesoljčka,« nam sporoča na Zemljo.

Čeprav je bilo po nižinah snega le še za vzorec in kurenti z odganjanjem zime niso imeli ravno veliko dela, so se naše glasbeno-športno-podjetniško-družboslovne zvezde zelo potrudile pri izbiri kostumov.

Imeli smo bogato izbiro izvirnih, zabavnih in tudi zapeljivih mašk, ki se trudijo na čim bolj izviren način zaznamovati vseslovensko pustno tradicijo. 

'Šic' izza ovinka

Tako kot prepevajo Čuki v svoji zimski uspešnici, so se tudi pripeljali na oder. V dresih slovenske smučarske reprezentance so uprizorili pravi smuk izza ovinka. Fantje so švigali 'med vratci' ob glasnem prepevanju skladbe Pancer tanc, ki je končno dobila tudi ustrezno preobleko.
'Šic' izza ovinka Tako kot prepevajo Čuki v svoji zimski uspešnici, so se tudi pripeljali na oder. V dresih slovenske smučarske reprezentance so uprizorili pravi smuk izza ovinka. Fantje so švigali 'med vratci' ob glasnem prepevanju skladbe Pancer tanc, ki je končno dobila tudi ustrezno preobleko.

Stripovska junakinja

Hajdi je mojstrica šemljenja, tako in ne mine leto, ko se ne bi preoblekla v nekaj zanimivega. Tokrat se je vživela v stripovski lik in za trenutek se je zazdelo, da je pobegnila iz čisto pravega stripa. Povedala nam je, da so na cesti z začudenjem pogledovali proti njej, a je v svoji preobrazbi naravnost uživala.
Stripovska junakinja Hajdi je mojstrica šemljenja, tako in ne mine leto, ko se ne bi preoblekla v nekaj zanimivega. Tokrat se je vživela v stripovski lik in za trenutek se je zazdelo, da je pobegnila iz čisto pravega stripa. Povedala nam je, da so na cesti z začudenjem pogledovali proti njej, a je v svoji preobrazbi naravnost uživala.

Pohvala za izvirnost

Studio City je nazaj! Žal samo v pustni preobleki, saj se je naš vrhunski antropolog Dan Podjed za en dan preizkusil v vlogi kultnega voditelja Marcela Štefančiča mlajšega. »Spoštovana gospa predsednica, gospoda nadškofa,« je profesor dr. Podjed v slogu gostitelja te nasilno ukinjene pogovorne oddaje nagovoril javnost in si s tem prislužil pohvale za izvirnost.
Pohvala za izvirnost Studio City je nazaj! Žal samo v pustni preobleki, saj se je naš vrhunski antropolog Dan Podjed za en dan preizkusil v vlogi kultnega voditelja Marcela Štefančiča mlajšega. »Spoštovana gospa predsednica, gospoda nadškofa,« je profesor dr. Podjed v slogu gostitelja te nasilno ukinjene pogovorne oddaje nagovoril javnost in si s tem prislužil pohvale za izvirnost.

Peklensko vroča

Da je v peklu še bolj vroče, je poskrbela pevka Ines Erbus. Prelevila se je v seksi gospodično hudičkovo in zanetila požar na Štajerskem. Udarjala je z bičem in naklestila vsakogar, ki je ni ubogal. Nedvomno si je prislužila naziv najbolj seksi maškare na sceni.
Peklensko vroča Da je v peklu še bolj vroče, je poskrbela pevka Ines Erbus. Prelevila se je v seksi gospodično hudičkovo in zanetila požar na Štajerskem. Udarjala je z bičem in naklestila vsakogar, ki je ni ubogal. Nedvomno si je prislužila naziv najbolj seksi maškare na sceni.

Snažna žena

»Nocoj lahko mirno spiš, saj nad Zemljo bdi Snažna žena,« nas je potolažila duhovita in okoljevarstveno ozaveščena Nika Veger. Zaupala nam je, da je njen pustni lik sposoben z golimi rokami ločiti odpadke, očistiti vsa divja odlagališča smeti, iz vode in tal odstraniti mikroplastiko, hkrati pa pospešiti recikliranje in vnovično uporabo stvari. Odličen primer, kako lahko tudi za maškare bijete bitko za čistejši in boljši planet.
Snažna žena »Nocoj lahko mirno spiš, saj nad Zemljo bdi Snažna žena,« nas je potolažila duhovita in okoljevarstveno ozaveščena Nika Veger. Zaupala nam je, da je njen pustni lik sposoben z golimi rokami ločiti odpadke, očistiti vsa divja odlagališča smeti, iz vode in tal odstraniti mikroplastiko, hkrati pa pospešiti recikliranje in vnovično uporabo stvari. Odličen primer, kako lahko tudi za maškare bijete bitko za čistejši in boljši planet.

Napihnjena brez napenjanja

Cool mamacita Teja Jugovic je bila nedvomno najbolj 'cool' in moderna maska. Letos so namreč v modi napihljivi kostumi, pod katerimi si lahko povsem običajno oblečen. Že sam volumen je dovolj privlačen, da pritegneš vse poglede, tudi tiste, ki si ne bi upali v ring s pravim sumoborcem.
Napihnjena brez napenjanja Cool mamacita Teja Jugovic je bila nedvomno najbolj 'cool' in moderna maska. Letos so namreč v modi napihljivi kostumi, pod katerimi si lahko povsem običajno oblečen. Že sam volumen je dovolj privlačen, da pritegneš vse poglede, tudi tiste, ki si ne bi upali v ring s pravim sumoborcem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije