PLANETI

Kažipot planetov

Teden bo spodbuden za delo, gradnjo, premislek, revizijo, ponovni pregled odprtih zadev. Usmerjeni bomo v doseganje svojih ciljev, vsak naš korak pa bo mogoče počasen, a trden in gotov.
Fotografija: Aprila 2014 pa je prišla takrat spektakularna novica, da je Kepler odkril prvi skalnati planet, po velikosti skoraj enak Zemlji, ki leži v zlatolaskini coni. Kepler-186f leži v sistemu Kepler-186, okoli 500 svetlobnih let od nas. Družbo mu delajo še štirje planeti, njihova zvezda pa je klasificirana kot rdeča pritlikavka. Planet svojo zvezdo obkroži vsakih 130 dni, od nje prejme eno tretjino energije kot jo Zemlja prejme od Sonca. Na površju je opoldne tako svetlo, kot pri nas okoli uro pred sončnim zahodom. Podobnih planetov je Kepler našel še veliko, med drugim pa je odkril tudi planeta Kepler-62e in Kepler-62-f z globalnima oceanoma brez kopnega. FOTO: Nasa
Odpri galerijo
Aprila 2014 pa je prišla takrat spektakularna novica, da je Kepler odkril prvi skalnati planet, po velikosti skoraj enak Zemlji, ki leži v zlatolaskini coni. Kepler-186f leži v sistemu Kepler-186, okoli 500 svetlobnih let od nas. Družbo mu delajo še štirje planeti, njihova zvezda pa je klasificirana kot rdeča pritlikavka. Planet svojo zvezdo obkroži vsakih 130 dni, od nje prejme eno tretjino energije kot jo Zemlja prejme od Sonca. Na površju je opoldne tako svetlo, kot pri nas okoli uro pred sončnim zahodom. Podobnih planetov je Kepler našel še veliko, med drugim pa je odkril tudi planeta Kepler-62e in Kepler-62-f z globalnima oceanoma brez kopnega. FOTO: Nasa

Po eni strani bomo s Soncem v vodnarju zadihali, začeli dajati prednost zabavi in druženju pred dolžnostmi in obveznostmi, uspehe kolektiva pa postavljali pred lastne cilje in se borili za skupno dobro. A ker v ponedeljek Mars vstopi v resnega in ambicioznega kozoroga, retrogradni Merkur pa se v sredo na svoji poti nazaj vrača v isto znamenje, bomo morali narediti korak nazaj in marsikaj znova premisliti, podrobneje načrtovati, razčistiti. Spet bomo bolj usmerjeni na poslovno področje in urejali nedokončane projekte. Mars bo preprečil, da bi se v karkoli prehitro zaleteli, Merkur pa bo poskrbel, da bomo odpravili pretekle napake.

Teden bo spodbuden za delo, gradnjo, premislek, revizijo, ponovni pregled odprtih zadev. Usmerjeni bomo v doseganje svojih ciljev, vsak naš korak pa bo mogoče počasen, a trden in gotov.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas