PLANETI

Kažipot planetov

Sonce ta teden vstopi v devico in počasi se bomo spet začeli zavedati svojih obveznosti, bolj resni in organizirani bomo in manj počitniško razpoloženi.
Fotografija: Aprila 2014 pa je prišla takrat spektakularna novica, da je Kepler odkril prvi skalnati planet, po velikosti skoraj enak Zemlji, ki leži v zlatolaskini coni. Kepler-186f leži v sistemu Kepler-186, okoli 500 svetlobnih let od nas. Družbo mu delajo še štirje planeti, njihova zvezda pa je klasificirana kot rdeča pritlikavka. Planet svojo zvezdo obkroži vsakih 130 dni, od nje prejme eno tretjino energije kot jo Zemlja prejme od Sonca. Na površju je opoldne tako svetlo, kot pri nas okoli uro pred sončnim zahodom. Podobnih planetov je Kepler našel še veliko, med drugim pa je odkril tudi planeta Kepler-62e in Kepler-62-f z globalnima oceanoma brez kopnega.
Odpri galerijo
Aprila 2014 pa je prišla takrat spektakularna novica, da je Kepler odkril prvi skalnati planet, po velikosti skoraj enak Zemlji, ki leži v zlatolaskini coni. Kepler-186f leži v sistemu Kepler-186, okoli 500 svetlobnih let od nas. Družbo mu delajo še štirje planeti, njihova zvezda pa je klasificirana kot rdeča pritlikavka. Planet svojo zvezdo obkroži vsakih 130 dni, od nje prejme eno tretjino energije kot jo Zemlja prejme od Sonca. Na površju je opoldne tako svetlo, kot pri nas okoli uro pred sončnim zahodom. Podobnih planetov je Kepler našel še veliko, med drugim pa je odkril tudi planeta Kepler-62e in Kepler-62-f z globalnima oceanoma brez kopnega.

Merkur nam bo ves teden pomagal pri novih projektih in zaključevanju starih. Marsikaj se bomo ugodno dogovorili in razjasnili, ker se Mars spodbudno poveže v Uranom, pa bomo imeli tudi dovolj energije in volje, da se lotimo novih podvigov ter športa in drugih aktivnosti.

Nedeljska polna luna v vodnarju bo v ospredje ponovno postavila boj za človekove pravice, upor proti omejitvam in zahtevo po svobodi, kar je sicer poudarjeno že vse od vstopa Jupitra v vodnarja konec prejšnjega meseca. Luna v konjunkciji z Jupitrom obljublja, da bomo pri tem ljudje uspešni in zadovoljni, lahko pa čustveno pretiravamo, veliko bo na trenutke razgrete komunikacije. Ker bo Merkur v opoziciji z Neptunom, pazimo samo, da ne jemljemo vsega za suho zlato, ter dvakrat preverimo informacije, ki pridejo do nas.Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije