Kaj imata skupnega matematika in duhovnost?

Objavljeno 21. september 2020 06.00 | Posodobljeno 21. september 2020 06.00 | Piše: Maja Debevc, www.dobravila.com
Ključne besede: Dobra vila Maja

Vem, da boste lahko vzeli toliko, kot ste ta trenutek sposobni, ne želim pa si, da v stvari verjamete, ker sem jaz tako rekla. Preizkusite jih.

Dobra vila Maja. FOTO: Osebni Arhiv
Že leta verjetno berete mojo kolumno in skupaj rastemo že dolgo. Pa vendar bi opozorila na eno pomembno stvar. Vse, o čemer pišem, testirajte, opazujte in analizirajte. Kar čutite, da je tudi vaša resnica, vzemite, kar ne – takoj tipka DELETE. Dokler sami ne boste začutili, da je vse v vas in da sami lahko spremenite vse stvari, vam ne more pomagati nič iz okolice. Nič! Preizkušajte informacije iz kolumn, ne sledite jim kot slepa kura, ampak začutite, o čem pišem.

Vem, da boste lahko vzeli toliko, kot ste ta trenutek sposobni, ne želim pa si, da v stvari verjamete, ker sem jaz tako rekla. Preizkusite jih. Pa ne zato, ker določene stvari niso resnične, ampak ker boste tako spremenili svojo frekvenco. Če boste samo kimali, se ne boste veliko naučili. Bodite izkustveni, ne teoretični. Vibrirajte znanje, živite ga in ga razumite ter čutite.

To je tako kot pri matematiki. Se spomnite, da ste v srednji šoli uporabljali formule, se na pamet naučili, kdaj vzameš katero, kako obrneš stvari – dril in še enkrat dril in je bilo narejeno. Pa ste res razumeli proces? Ste vedeli, zakaj kdaj uporabite katero formulo? Zakaj ste v danem trenutku vzeli prav to?
Dokler sami ne boste začutili, da je vse v vas in da sami lahko spremenite vse stvari, vam ne more pomagati nič iz okolice.


Vidite? Pri duhovnosti je enako. Drilate stvari, se jih piflate na pamet, ne razumete pa bistva. Ne razumete pa, zakaj ste v določenem primeru vzeli določeno formulo. In univerzalni zakoni so formule. Uporabljate jih na pamet, ne razumete pa bistva njihovega delovanja in zakaj ste v določenem trenutku vzeli to formulo.

Maja je pač rekla, da ko me je strah, predihavam in si ponavljam afirmacije. Ja, super. Ampak zakaj sem to rekla? Zakaj to uporabljate? Kako to deluje? Na kaj deluje? Kaj se vam je v resnici zgodilo? Zakaj je do tega prišlo? Kaj je sprožilec? Kaj občutite in zakaj? Vidite? Zakaj ste se spravili v situacijo, v kateri predihavate? Razumeti morate, zakaj uporabljate to formulo, kako deluje in kaj je njeno bistvo. Zakaj si jo ponavljate? Ker je Maja to rekla ali ker razumete njeno delovanje in kakšen vpliv ima? Predvsem pa, katere formule uporabite skupaj s to?
 
Deli s prijatelji