BREZPOSELNOST POSTAJA REALNOST

Kaj če ostanem brez službe?

Objavljeno 07. maj 2020 08.00 | Posodobljeno 07. maj 2020 08.00 | Piše: Klavdija Dajčman

To je vprašanje, ki si ga v tem času marsikdo postavlja, za mnoge pa je brezposelnost že postala dejstvo. Namen te objave je ozaveščanje, da se življenje ne postavi popolnoma na glavo, ko ostanemo brez zaposlitve. Res je, da izgubimo dohodke, vendar je pomembno, da nas ne zagrabita strah in panika.

klavdija dajčman
Čas, ko smo brez zaposlitve, je idealen, da se soočimo s svojim življenjem, pogledamo globoko vase in se vprašamo, kaj si resnično želimo na osebni in poklicni poti. Brezposelnost je lahko namreč tudi odlična odskočna deska za nove karierne priložnosti in da se povzpnemo na višji nivo.

Odločila sem se, da bom javno delila intuitivno sporočilo, ki sem ga pred časom predala osebi, ki se je v strahu spraševala, kako bo živela naprej, če ostane brez zaposlitve.
Z njim vas želim opomniti, da ne dovolite strahu pred izgubo službe, da vas popolnoma degradira, in vas opogumiti, da je v življenju še veliko kariernih možnosti in poti, če ste le pripravljeni stopiti nanje.
image
klavdija dajčman

Sporočilo se je glasilo takole:
Strah pred izgubo službe in tem, kje bomo nato našli novo zaposlitev, nas lahko zelo ohromi. Zakaj si postavljamo toliko omejitev glede tega, katero delo je za nas primerno in katero ni? Ne da bi se preizkusili v nečem novem, se že vnaprej v strahu omejimo, da neko delo za nas ni možno; pogosto se z lastnimi prepričanji zapremo v majhno kletko, čeprav imamo lahko okoli sebe širna polja različnih možnosti.

S samodoločanjem, kaj vse znamo in česa ne, se lahko tako omejimo, da ne vidimo možnosti za naprej. Velikokrat se vidimo samo v enem poslu, v eni sami dejavnosti, čeprav nam vse vesolje kriči, naj pogledamo še kam drugam in se preizkusimo v čem novem.
image
klavdija dajčman

Ne zavedamo se, koliko darov in potencialov imamo v sebi, in tega nikoli ne preverimo, ker vidimo sebe samo na enem področju oziroma na enem delovnem mestu. Zakaj nočete pogledati okoli sebe? Nasmihajo se vam različne možnosti in priložnosti, če ste jih le pripravljeni videti in preizkusiti. Zakaj sami sebe že vnaprej obsodimo, da nam nekaj ni namenjeno, da nam ne bo šlo, da nam ne bo uspelo? To izhaja iz vašega ega, strahu in je lahko včasih daleč od resnice in realnosti.
Obsodimo se na neuspeh in si zapremo vrata, preden sploh zberemo pogum, da bi poskusili nekaj novega.

Zavedajte se – če se znate in zmorete odpreti za različne možnosti, se bo za vašo službo ali posel prej ko slej našla priložnost.
Vsi nosimo v sebi toliko darov, toliko znanja in vedenja je zasidranega globoko v nas, da bi sami sebe presenetili, če bi vse to le uspeli videti. Na nas je, da si ga dovolimo raziskati in se odpremo za nove možnosti.
Ali služba/posel bo ali ne bo? To je odvisno od več dejavnikov. Včasih je dolgoročno gledano celo prav, da v določenem poslu nimamo več dela oziroma nas odpustijo. Tako nas življenje prisili, da začnemo iskati in izkoristimo nove priložnosti. Ko nam uspe na novem področju, se na koncu bogu/vesolju zahvalimo, da smo bili v stiski in nam je bila dana nova priložnost, da smo lahko v življenju stopili korak naprej.
Vse vesolje
kriči, naj
pogledamo še
kam drugam in se
preizkusimo
v čem novem.


Včasih se morajo kakšna vrata zapreti, da smo pripravljeni videti druga. Včasih nas morajo skozi ena vrata dobesedno vreči ven, ker zaradi lastnih strahov in prepričanj nismo pripravljeni sami izstopiti ter pogledati, kje obstajajo druga, lepša vrata. Strah pred neznanim in cona udobja nam preprečujeta, da bi se podali na pot za novimi priložnostmi.
Karkoli bo, zaupajte, da bo vse dobro, poiščite in odprite še druga vrata – druge priložnosti in možnosti. Sposobnosti imate, v vas sta energija in moč, da odprete še marsikatera vrata in se preskusite še v marsičem. Bodite drzni in pokukajte za vrata, o katerih ste sanjali, a hkrati mislili, da za vas to ni mogoče. V življenju je marsikaj mogoče, še veliko več, kot si včasih upamo priznati.

Klavdija Dajčman, intuitivna svetovalka in umetnica, www.odprisrce.com.
Deli s prijatelji