NAJBOLJŠI SOSED

Jakova Faka doma čaka presenečenje

Srebrna medalja je zadosten razlog za slavje.
Fotografija: Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Jakov Fak. FOTO: Matej Družnik

Vsa Slovenija se je tresla, ko je Jakov Fak osvojil olimpijsko medaljo. Še posebej bučno je bilo na Viču v Ljubljani, kjer so se njegovi sosedje odločili, da mu tudi tokrat pripravijo prav posebno presenečenje. Veselje ob izjemnem uspehu je začinila otožnost, saj se bo biatlonec z družino kmalu preselil in soseska bo ostala brez družbe velikega šampiona.

V novem večnadstropnem bloku ob železniški progi na Viču zadnja leta živi Jakov Fak z ženo in hčerko. Stanovalci o njem govorijo le v presežnikih, kajti velja za enega najbolj prijaznih, dostopnih in vljudnih sosedov. Ponosni, da ga lahko srečujejo, so prišli na idejo, da bi se ob prelomnem trenutku kariere tudi oni poveselili z njim. Srebrna medalja je vsekakor zadosten razlog za slavje, tako mu bodo ob vrnitvi polepšali parkirno mesto v blokovski garaži, kot so to storili že večkrat.

Slavnostno vzdušje bodo znova pričarali s spodbudnimi napisi in okraski, ki športnika vedno znova navdušijo in razveselijo, saj se zaveda, da so dobri sosedski odnosi ključ do kvalitetnega sobivanja. Tokratni sprejem bo imel sicer malce grenak priokus, saj se bo Jakov z družino kmalu preselil v hišo na Gorenjskem, kar pomeni, da bo to ena zadnjih priložnosti za zabavo. »Je eden tistih vrhunskih športnikov, ki se nikoli ne izmika pogovoru, čeprav je utrujen od napornih treningov oziroma potrt ob neuspehu. Žal nam je, da ga ne bomo mogli več ogovoriti, mu seči v roko, izraziti svojega navdušenja ali ga pozdraviti z nasmeškom. Je najboljši sosed na svetu in vsem nam je polepšal življenje s svojimi vrhunskimi dosežki, predvsem pa s srčnim, iskrenim odnosom,« izvemo od sosedov s Ceste Dolomitskega odreda. Jakov se sicer že zelo veseli vrnitve in komaj čaka, da objame svoji dekleti, potihoma pa se menda sprašuje, kaj vse mu bodo stanovalci njegovega bloka ušpičili tokrat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije