KAREL GOTT

Helena Blagne zavita v žalost, bil je ljubezen njenega življenja

Objavljeno 17. oktober 2019 20.53 | Posodobljeno 17. oktober 2019 21.05 | Piše: B. Z.

Po pomoč smo se obrnili na dobro obveščeni vir, ki nam je zaupal, da je bil zvezdnik njena največja ljubezen.

Prišlo je nepričakovano in zato se je toliko bolj zabodlo v srce Helene Blagne. Novica, da se je za vedno poslovil legendarni češki glasbenik Karel Gott, ki je še posebno zaslovel v Nemčiji, je našo pevko globoko pretresla. Ni šlo le za kolega in prijatelja, bila sta veliko več, kar smo želeli preveriti pri žalujoči, a se na naše klice ni oglasila. Menda je povsem na tleh in se je za več dni odmaknila, se zavila v žalost in solze.

image
Helena je zaradi žalosti odpovedala več glasbenih nastopov, morala pa je stopiti na oder v Menopavzi, kar jo je vsaj za trenutek odvrnilo od žalovanja Helena je zaradi žalosti odpovedala več glasbenih nastopov, morala pa je stopiti na oder v Menopavzi, kar jo je vsaj za trenutek odvrnilo od žalovanja.


Po pomoč smo se obrnili na dobro obveščeni vir, ki nam je zaupal, da je bil zvezdnik njena največja ljubezen. Spoznala sta se v devetdesetih, ko je Helena gostovala na praški televiziji v oddaji TV Variete in tam zastopala Jugoslavijo. Bila je ljubezen na prvi pogled in Karel se je tako zatreskal, da ji je več dni zelo kavalirsko dvoril. To je Blagnetovo še posebno pritegnilo in prisluhnila je svojemu srcu ter se predala čustvom. Veliko časa sta preživela v Parizu, kjer jo je razvajal, večkrat jo je obiskal na Bledu in ona njega v Pragi. Šlo naj bi za eno najlepših ljubezenskih obdobij njenega življenja, čeprav je bila razdalja pogosto ovira. Karel je načrtoval zaroko, pred tem pa jo je povabil na nemško turnejo, a je Helena to zavrnila, saj je dobila mamljivo ponudbo za odhod v Avstralijo.

Želja po svobodi in karieri je prevladala, zato sta se razšla, a sta kljub temu ohranila stike. Izvedeli smo še, da je bil čudovit človek, njegovi koncerti so bili pravi spektakli in njegova slovenska srčna izbranka je sedela v častnih ložah ter občudovala svojega dragega. Nazadnje sta se slišala lani in obujala spomine na čarobne čase, nato pa je vmes posegla usoda in Karel je pri osemdesetih letih legel k večnemu počitku.

image
Helena se je od dragega simbolično poslovila z zapisom na instagramu, kjer je objavila njuno skupno fotografijo.Foto: Instagram Helena se je od dragega simbolično poslovila z zapisom na instagramu, kjer je objavila njuno skupno fotografijo.


Bolečina je še vedno neznosna in kljub žalovanju je morala Blagnetova zbrati moči ter se s soigralkami iz glasbene komedije Menopavza podati na oder zabavat ljudi. Svoje delo je opravila nadvse profesionalno, saj ni dajala občutka, da jo v prsih stiska zaradi izgube največje ljubezni.
 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji