SPOMINI

Helena Blagne na bradlji: obsedena s športom

Objavljeno 16. maj 2020 18.00 | Posodobljeno 16. maj 2020 18.36 | Piše: Tomaž Mihelič

Obujala spomine in upala na boljše čase. 

Neznansko pogreša svoje domače in prijatelje. OTO  Instagram, Stane Jerko
Informacija, da se bodo smeli glasbeniki na oder vrniti šele naslednje leto, je marsikoga potrla. Tudi Helena Blagne je ena tistih, ki si življenja ne zna predstavljati brez odra in svoje publike, zato jo žalosti, da bo moralo preteči še veliko vode, preden ji bo dovoljeno, da se vrne k svojemu poslanstvu.

image
Takole vroča je bila že na začetku svoje kariere. FOTO  Instagram, Stane Jerko
»Kulturniki in umetniki smo bili med prvimi prisiljeni prenehati našo dejavnost in jo bomo med zadnjimi lahko nadaljevali. Ob tem je treba ohranjati optimizem, četudi je realnost še kako kruta,« pravi in se namesto črnim mislim raje posveča brskanju po albumih. Med tisočerimi spomini je naletela na tistega, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja obnorel domačo sceno. Helena je že na začetku svoje kariere veljala za drzno, njene fotografije so bile magnet za poglede in nemalokrat je z njimi nenamerno izzvala provokacije. Tudi tale črno-beli utrinek, ki ga je v svoj objektiv ujel mojster Stane Jerko, je zgovoren in prikazuje pevko v eni njenih najljubših oprav.

»Že kot mlada punca sem bila velika ljubiteljica različnih športnih aktivnosti. Rada sem tekla, telovadila, tudi gimnastika mi je bila pri srcu. Na proslavi ob dnevu mladosti sem celo nastopila na bradlji. Niti slutila nisem, da bo postal šport moja življenjska rutina, saj še danes rada smuknem v trenirko in se odpravim na tek ali dvignem kakšno utež. Si pa pri svojih letih in konstituciji ne predstavljam, kako bi se obnesla na bradlji,« se nasmeji na svoj račun in nam razkrije, čemu je v zadnjih mesecih posvečala največ pozornost in kaj najbolj pogreša.

image
Helena je med karanteno urejala svoj dom in obujala spomine. OTO  Instagram, Stane Jerko


»Ker imam zelo rada svoj dom, se z veseljem potrudim, da je videti urejen, topel in udoben. Obožujem pa tudi svoje delo, glasbene in gledališke kolege ter domače, ki bi jih po dolgem času že neskončno rada objela. Nikoli si nisem mislila, da bo objem tisto, kar bom tako pogrešala,« odkrito prizna in upa, da bo te kalvarije čim prej konec
Deli s prijatelji