KONEC

Gostilna Pri Črnem Petru zaprla vrata

Objavljeno 04. julij 2020 08.00 | Posodobljeno 03. julij 2020 18.37 | Piše: Novice

Najprej se je s televizijskih zaslonov poslovila oddaja Slovenski pozdrav, ki je po razglasitvi epidemije nastajala pri glasbenikih doma, saj so se posneli sami in narejeno poslali na TV Slovenija. prejšnjo soboto pa se je na Planet TV končala tudi zadnja oddaja Pri Črnem Petru, ki je zadnji mesec spet nastajala v studiu VPK.

Pevca ob voditeljici Jasni Kuljaj s harmoniko, ki jo je dobila v dar od gasilca Saša. foto osebni arhiv in Planet TV
Zabavna glasbena oddaja Pri Črnem Petru, ki je na televizijske zaslone prišla lansko jesen, je v hipu osvojila gledalce. Uspešno se je začela tudi druga sezona, a je koronavirus marca vse postavil na glavo. Vendar glavni akterji niso vrgli puške v koruzo, iz gostilne so se preselili v naravo in tam na svoj način upodobili nekaj znanih pravljic (Rdeča kapica, Sneguljčica, Volk in trije prašički), vrhunec pa je bila ponovna upodobitev filmske zgodbe o Kekcu, ki je navdušila prav vse. Večdnevnih snemanj v naravi ekipa še dolgo ne bo pozabila, saj so bili priprava scenarija, samo snemanje igranih vložkov in nastopi glasbenih gostov na
image
Jože in Jasna sta sodelovala že pred leti, zdaj pa sta se odlično ujela tudi v oddaji Pri Črnem Petru.
težko dostopnem terenu ter v različnih vremenskih okoliščinah izjemen zalogaj. Pravzaprav je bil to presežek in na koncu so se strinjali, da je bila korona za nekaj dobra. »Produkcijska hiša Pamervision je prav na tem področju najbolj suverena, saj so se izkazali že pri snemanju nadaljevanke Ena žlahtna štorija. Takoj po razrahljanih restriktivnih ukrepih smo dobili zeleno luč, da se vrnemo pod staro streho, kjer smo posneli še nekaj zadnjih oddaj,« pove avtor oddaj Jože Potrebuješ, ki je ponosen na čisto vse v ekipi, hkrati pa upa, da se bodo jeseni lahko vrnili in nadaljevali uspešno delo. Z njegovo oceno se strinja tudi Jasna, ki je v zadnji oddaji od gasilca Saša Dobnika prejela v dar harmoniko, ki igra kar sama. Kaj to pomeni za oddaje v prihodnje in ali bodo še potrebni glasbeni gostje ali bo Jasna zabavala goste kar sama, nam za zdaj ne zna povedati še nihče.
Sicer pa je oddaja naletela na dober odziv celo med glasbeniki, tako narodno-zabavnimi kot zabavnimi pop skupinami in pevci, ki so dobili priložnost za nastop v njej. Med tistimi, ki smo jih videli in slišali v zadnji oddaji, so bili Mladi korenjaki, mlad ansambel iz okolice Šentjurja, ki je združil moči z Natalijo Verboten in Domnom Kumrom. Skupaj so namreč na novo posneli že sedem let staro skladbo Tvoja mama, ki je zdaj dobila narodno-zabavni zven. Pevca pravita, da so Mladi korenjaki, ki so na sceni od leta 2006, med najobetavnejšimi ansambli, zato sta vesela, da so združili moči in pozitivno energijo ter skladbo skupaj posneli na novo.
image
Ansambel Galop s folkloristi Iskraemeco v zadnji oddaji Pri Črnem Petru. foto osebni arhiv in Planet TV

Seveda pa so poskrbeli tudi za videospot. Ta je nastal v hiši vin Vračko, kjer so s snemalno ekipo pod vodstvom Dejana Bojiča in Timija Krhlanka preživeli sproščen dan, poln smeha, manjkali pa nista niti dobra kapljica in okusna hrana. Mladi korenjaki pa upajo, da bodo z Natalijo in Domnom še kdaj združili moči. Sicer pa je ekipa Pri Črnem Petru sezono, ki je bila polna nepričakovanih zasukov, sklenila v poletnih ritmih, za katere so poleg že omenjenih glasbenih gostov v zadnji oddaji poskrbeli še Zvita feltna, Alya, Matjaž Zupan, Vili Resnik ter Ansambel Saša Avsenika in Ansambel Galop s folklorno skupino Iskraemeco ter plesalkami Plesnega mesta.
Deli s prijatelji