BIL JE NEKOČ

FOTO: Sean Bean skorajda vedno odigra nekoga, ki ne bo doživel konca zgodbe

Objavljeno 06. julij 2019 18.56 | Posodobljeno 06. julij 2019 18.56 | Piše: U. J.

Igralec, ki je dopolnil šestdeset let, je med ljubitelji filmov znan tudi kot hodeči kvarnik.

Verjeli ali ne, Sean je na seznamu najpogosteje umrlih igralcev na zaslonu zdrsnil niže, med drugimi sta ga premagala Christopher Lee in Samuel L. Jackson.
Igralec, ki je dopolnil šestdeset let, je med ljubitelji filmov znan tudi kot hodeči kvarnik, saj v skorajda vsaki vlogi odigra nekoga, ki ne bo doživel konca zgodbe. Kot otrok je umetnik, 'rojen za smrt', sanjal o nogometni karieri, a je zaradi poškodbe moral opustiti te ambicije in šele leta pozneje našel uteho v dramskem krožku.
image
Barcroft Media via Getty Images Verjeli ali ne, Sean je na seznamu najpogosteje umrlih igralcev na zaslonu zdrsnil niže, med drugimi sta ga premagala Christopher Lee in Samuel L. Jackson.

Že njegova prva vloga je nakazovala nenavaden talent, saj je na odrskih deskah odigral Tybalta v Romeu in Juliji in seveda umrl. Nekaj časa je navduševal v gledališču, potem pa nastopil v prvem filmu v vlogi Caravaggievega ljubimca in prav tako umrl. »Če sem pošten, sem res kar nekajkrat umrl,« je prizna tudi sam.
image
Kot zlikovec v Jamesu Bondu sicer ni imel veliko možnosti, a je v Zlatem očesu ob Piercu Brosnanu umrl kar dvakrat, nazadnje ga je odneslo s satelitskega krožnika.

»Ogledal sem si zbrane posnetke, kar sicer zveni malce temačno, in ugotovil, da se nekaterih prizorov umiranja sploh ne spomnim več.« Zadnja leta med najbolj znane smrti vsekakor spada lik Neda Starka, ki je bil ob koncu prve sezone Igre prestolov obglavljen. 
Deli s prijatelji