ODDAJA

FOTO: Prsata voditeljica na pota stare slave, nekoč pa ... 

Objavljeno 02. oktober 2019 18.02 | Posodobljeno 02. oktober 2019 20.33 | Piše: K. P.

Danica Lovenjak se je vrnila na male zaslone. 

Med študijem v Ljubljani je začela delati na Kanalu A in postala znana zlasti po legendarnih prispevkih o vremenu.
Rodila se je 6. januarja 1985 mami Slavici in očetu Francu ter otroštvo s sestro Natašo preživela v domači vasici Poznanovci. Že pri 13 letih, ko je prvič stopila pred kamero v najstniški oddaji na lokalnem kanalu, se je naravnost zaljubila v televizijo. Po prihodu v Ljubljano je hitro navezala stik s komercialno televizijsko hišo in dobila medijski prostor v oddaji E+, nato pa postala del ekipe Sveta na Kanalu A, kjer je zaslovela s posebnimi in zanimivimi vremenskimi napovedmi, ki so odmevale po vsej Sloveniji. Po umiku iz etra je začela delati kot novinarka v tiskanih medijih, kar počne še danes, napisala je tudi knjigo, diplomsko in magistrsko delo ter postala pomembna vplivnica na slovenskem družabnem parketu. Po skoraj desetletju je sprejela nov izziv in se na male zaslone vrnila z oddajo Nova(a) faktor na TV3.
image
»Mama je moj navečji navdih,« ne skriva Danica, ki že od nekdaj obožuje morje. Tako je kot deklica čofotala na hrvaški obali.

image
Že v prvem letniku gimnazije je nosila petke in kot najstnica na lokalni televiziji As vodila oddajo Zakoj pa nej.

image
Italijanski slikar Daniele Dondè je svoji muzi Danici podaril njen portret s kristali, ona pa se je zanj prelevila v Marilyn Monroe.

image
Seks v mestu po slovensko v oddaji As ti tud not padu s Katjo Jevšek, Alenko Rezo in Jurijem Zrnecem, ki mu je bila Danica navdih za rubriko Seksi Danica.

image
Danica bo vsak konec tedna na TV3 pokukala v zakulisje estradne scene in pop kulture.

image
Prvega decembra 2011 je izdala knjigo Zdravi in lepi z Danico Lovenjak.

image
Na fakulteti za družbene vede je diplomirala iz tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi, pred skoraj štirimi leti pa postala magistrica komunikologije.
Deli s prijatelji