SKOZI ČAS

FOTO: Ga prepoznate? To je znani slovenski igralec

Objavljeno 20. oktober 2018 10.57 | Posodobljeno 20. oktober 2018 10.57 | Piše: A. K.

Igralec, harmonikar in pevec, rojen leta 1960, je nastopil tako rekoč na vseh slovenskih odrih.

Kolegi ga opisujejo kot karizmatičnega igralca, ki zna s svojo neusahljivo energijo, močno odrsko prezenco in pretanjenim občutkom za ritem začarati gledalce.
Janez Škof je igralec, harmonikar in pevec, rojen leta 1960, je nastopil tako rekoč na vseh slovenskih odrih. Dolgo je bil član ansambla Slovenskega mladinskega gledališča, od leta 2003 dela v ljubljanski Drami. Kolegi ga cenijo zaradi njegovega brezkompromisnega pristopa v igranju, saj v vlogo vloži maksimalen trud, velja pa tudi za interpreta z močno notranjo energijo in izrazno močjo.
image
Od leta 2003 je član SNG Drama Ljubljana. Z različnimi režiserji je ustvaril kar nekaj naslovnih ali velikih vlog in razvil svoje igralske značilnosti do potankosti.

image
Širši, negledališki javnosti se je predstavil v številnih televizijskih oddajah in nadaljevankah, kot sta Teater Paradižnik in Naša mala klinika.

image
Igralec je dve desetletji poročen s profesorico na Filozofski fakulteti v Ljubljani Nagiso Moritoki Škof. Iz prejšnjega zakona ima sina, režiserja Luko Martina, z Nagiso pa tri otroke, ki sta jim nadela imena Božo, Nace in Mina-Kora. Foto Blaž Uršič

Ne preseneča torej, da je postal dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo, sam pa je bil ob tej novici precej presenečen in je v prvih izjavah za medije težko izbral besede. »Ne vem, kako so se drugi počutili, ko so izvedeli kaj takega. Najprej mi je postalo pred samim sabo in svojimi kolegi nerodno. Seveda pa sem zelo počaščen.«
image
Janez Škof.
Deli s prijatelji