LJUBEZEN

Dobra Vila Maja: največje iluzije

Objavljeno 12. februar 2020 17.00 | Posodobljeno 12. februar 2020 17.00 | Piše: Dobra Vila

Zmota je, da se ljudje zaljubijo v lastno iluzijo o nekom, nikoli v človeka samega

Ko imate radi nekoga, imate v resnici radi svoj odsev. V partnerju vedno občudujete svojo moč ali kritizirate lastne pomanjkljivosti. FOTO: Shutterstock
Ob potovanju po tem planetu in delu z ljudmi sem spoznala bistvene zemeljske zmote in iluzije. Ljudje imajo napačne predstave o ljubezni, zato so nesrečni. Filmi in ljubezenski romani predstavljajo popačeno sliko ljubezni, zato gledalci ustvarijo iluzije in iščejo nekaj, kar ni prava ljubezen – in posledično so nesrečni. Ljubezen je v resnici nekaj lepega in ni trpljenje. Vse, kar je trpljenje, ni prava ljubezen. Velikokrat sem se v preteklosti tudi sama ujela v iluziji, da me bo osrečil pravi partner, potem pa sem spoznala, da sreča prihaja iz moje notranjosti, ne iz zunanjega sveta. Vem, da prikimavate, ampak želim, da to naslednjič tudi upoštevate, ko partner ne bo imel časa za vas ali vas ne bo poklical. Sreča je stanje, ki se zgodi v vas, in nikoli v resnici ne pride iz zunanjega sveta.

Druga globoka zmota je, da se ljudje zaljubijo v lastno iluzijo o nekom, nikoli v človeka samega. To je pretkana iluzija, ki zahteva resnično poglabljanje in razumevanje. Dobro se poglobite v ogledala in vsakič, ko se odzovete na kar koli iz okolice, se zavedajte, da se odzivate na neko lastno refleksijo vas samih. Vi si v resnici ustvarite mnenje o nekom, občutke in sliko. Kdo je v resnici oseba nasproti vas, boste videli, samo če ne boste usmerjali lastnih projekcij vanjo. Vse, kar vam je na osebi všeč, pa ne odseva zgolj vaših aspektov vas samih. In nikoli ne jemljite ogledal dobesedno – iščite med vrsticami sporočilo, ki ga oseba prinaša. Ko imate radi nekoga, imate v resnici radi svoj odsev. V partnerju v resnici vedno občudujete svojo moč ali kritizirate lastne pomanjkljivosti.

Tretja iluzija je zelo zanimiva. Najtežje je resnično poslušati in tudi slišati. Kajti če slišiš, moraš nekaj spremeniti. Sprememba pa boli in je neprijetna. Lažje je pobegniti od problema kot ga rešiti. Iz leta v leto bolj spoznavam, da se ljudje v resnici ne želijo prebuditi. Veliko jih misli, da so duhovni, vendar pobegnejo ob prvi bolečini in odnehajo ob prvem strahu. Zavedajte se, da je prebujenje boleče in neprijetno. In pa ljudje krivijo druge, ker je to lažje kot videti sebe in svoje napake. Predvsem pa videti, kaj moraš sam spremeniti. Kaj danes misliš in čutiš o drugih? Vse to je preprosto tvoje.
Deli s prijatelji