IDEJA O NOVEM SVETU

Dobra vila Maja: Kdaj se bo to končalo?

Objavljeno 16. september 2020 12.00 | Posodobljeno 16. september 2020 12.00 | Piše: Maja Debevc, www.dobravila.com
FOTO: osebni arhiv
Pred dvema dnevoma sem se zbudila sredi noči in dobila sporočilo vodnikov, naj vam predstavim idejo o novem svetu. Pred očmi sem zagledala trikotnik, ki ga je delila črta na dva dela. Za lažjo predstavo na list papirja narišite trikotnik. Odlično, kajti v samo nekaj vrsticah vam bom razložila bistvo duhovnosti in prebujenosti. Trikotnik predstavlja četrto in peto dimenzijo. Ko boste pogledali ta trikotnik, boste videli spodaj dva kraka, levega in desnega, na vrhu pa špičko. Ta kraka predstavljata svet dvojnosti – dva svetova. Svetlobo in temo, dobro in slabo, za in proti, leve in desne itd. v nedogled.

Res je, četrta dimenzija je svet dvojnosti, polarnosti. Kaj je peta dimenzija? Špička trikotnika, svet enosti, harmonije, ljubezni, svetlobe, obilja, miru, sreče itd. Kako pridemo do tega? Čisto enostavno. Narišite sredi tega trikotnika črto, ki bo šla od špičke navzdol in razdelila spodnji del na levo in desno. Kaj ste naredili s to črto? Narisali ste srednjo pot! Se spomnite modreca Bude, ki je govoril o srednji poti? Bingo!

Kaj je enost? Da se ljudje primejo za roke in so na srednji poti. Kaj delajo trenutno, nas povezujejo ali razdvajajo? Samo kompromisi, dogovori in pogovori nas rešijo iz situacije, v kateri smo.

Narisali smo ravnovesje med levo in desno stranjo, med tistimi za in proti. Veste, kako nam bo uspelo spremeniti Zemljo? Samo s srednjo potjo. Še enkrat poglejte, kako gre črta od špičke trikotnika navzdol in kje seka premico? Na sredini. Pika. Pika in še enkrat pika.

Pojdimo globlje. Kaj je enost? Da se ljudje primejo za roke in so na srednji poti. Odlično nam gre danes. Kaj delajo trenutno, nas povezujejo ali razdvajajo? Odlično sledite in jasno vam je, da nas zadržujejo v četrti dimenziji – v svetu dvojnosti. Samo kompromisi, dogovori in pogovori nas rešijo iz situacije, v kateri smo. Boste na levi strani, morda desni (pa ne politični) ali boste glas srednje poti? Ptiči že čivkajo, čemur koli posvečamo pozornost, to raste – toda ali to res razumemo? Res razumemo, da je negativno in tema v nas in moramo to ozdraviti? Srednja pot naj bo tudi v duhovnosti. Ne pozitivno in ne negativno – točka nula naj bo vodilo. Pa to zmoremo?
Deli s prijatelji