SPOZNANJE

Dobra vila Maja: Kako prepoznaš prebujenega človeka?

Objavljeno 22. april 2020 12.00 | Posodobljeno 22. april 2020 12.00 | Piše: Maja Debevc, www.dobravila.com
Ključne besede: Dobra vila Maja

Prebujen človek ne bo samo govoril o znanju, ampak ga bo tudi živel. Vibriral bo sleherno besedo. Ni navezan na stvari in osebe, vsak trenutek je potrpežljiv in v sedanjosti.

Dobra vila Maja. FOTO: Osebni Arhiv
Verjetno ste se ob svojem duhovnem prebujanju že srečali z vprašanjem, ali sem že prebujen/-a in duhoven/-na. Zato danes poglejmo glavne lastnosti prebujenega človeka. Prvi, najpomembnejši pokazatelj je povezanost med besedami in dejanji ter povezanost med teorijo in prakso. Prebujen človek ne bo samo govoril o znanju, ampak ga bo tudi živel. Vibriral bo sleherno besedo. Naslednji zelo jasni pokazatelj prebujenosti je brezpogojna ljubezen. Takšen človek zelo jasno razume, kaj je brezpogojno ljubljenje osebe oz. brezpogojno sprejemanje nekoga drugega z vsemi njegovimi pomanjkljivostmi vred.
Zavesten človek tudi živi v veselju in zabavi, smeh je njegovo močno vodilo in vsako stvar počne radostno. Zaveda se namreč, da so smeh, zabava in veselje najvišja vibracija vesolja. Takšen človek bo tudi vsak dan vzdrževal svoj notranji mir in imel svoje misli osredotočene v pozitivno, predvsem pa bo vibriral s svojimi občutki notranji mir in zaupanje.

Vodilo prebujenega človeka je iskrenost, najprej do sebe in nato do drugih. To je zelo poglobljena lekcija, ki zahteva veliko vaje. Zavestna duša vibrira tudi poštenost in integriteto. Njegovi vodili sta zaupanje in upanje, ki vedno umre zadnje. Poskušal bo znova in znova. Takšen človek je tudi predan svojemu poslanstvu in prebujanju. Vsak dan bo naredil nekaj za svojo prebuditev – in disciplina je zelo visoka vrednota. Vsak dan je voljan preizkušati nove stvar in se učiti ter spominjati. Nekdo, ki dela na sebi, oprošča sebi in drugim, in v to lekcijo se poglablja leta in leta.

Eno izmed poslanstev takšnega človeka je tudi služenje drugim skozi svoje darove, informacije in znanje, ki ga predaja drugim. Sprejema situacije in ljudi takšne, kot so, in jih ne poskuša spremeniti. Prebujen človek ni navezan na stvari in osebe. Predvsem pa je vsak trenutek potrpežljiv in v sedanjem trenutku. Je pogumen in vsak dan uresničuje svoje sanje. Ste se našli v napisanem?
Deli s prijatelji