DOBRA VILA MAJA

Dobra vila: kakšen je pa tvoj odziv

Objavljeno 29. julij 2020 22.00 | Posodobljeno 29. julij 2020 22.00 | Piše: Maja Debelak

Zavesten človek ne sodeluje v nizkih, težkih in temnih energijah. Zaveda se, kaj je njegovo in kaj ne. Razume, da je napad iz okolice njihova karma in njegov odziv – njegova karma.

Dobra vila Maja. FOTO: Osebni Arhiv
Poglejmo danes meni zelo pomembno stvar dela na sebi. Ni pomembno, kaj se nam zgodi, pomemben je naš odziv/reakcija na stvar. Kaj to pomeni? Kar je znotraj nas (dobro in slabo), pride ob vsaki situaciji na plan. Vse, kar ni razčiščeno, se aktivira z razlogom, da spremenimo.
Poznamo štiri stopnje naše reakcije:
*jezni izbruh in obtoževanje drugih
*jezni izbruh in obtoževanje sebe
*mirna razlaga in izhajanje iz sebe
*ne reagiraš več
Zavesten človek ne sodeluje v nizkih, težkih in temnih energijah. Zaveda se, kaj je njegovo in kaj ne. Razume, da je napad iz okolice njihova karma in njegov odziv – njegova karma.


Poglejmo razčlenjeno vse štiri stopnje. Prva stopnja je: jezni izbruh in obtoževanje drugih. V tej prvi fazi smo na začetku dela na sebi in za vse svoje težave krivimo druge. Vse svoje reakcije in dejanja prelagamo na druge in enačimo svojo srečo, zadovoljstvo ter notranji mir z dejanji iz okolice. Če nekdo ali nekaj naredi nekaj sprejemljivega za nas, smo okej, če ne – smo nesrečni. Se pravi, da je sreča v okolici. Odvisni smo od okolice.

Po tej začetni fazi se zgodi obraten proces. Začnemo obtoževati za vse sebe. Preveč se krivimo za vse stvari in prevzemamo preveliko odgovornost za vse. Začnemo se zavedati, da je vse naša kreacija, vendar imamo še vedno jezne izbruhe in obtoževanje sebe. Se spomnite prve stopnje? Obtožujemo druge. V drugi fazi pa sebe.

V tretji fazi človek čustveno dozori, razume dogodke, ljudi in situacije. Razume in čuti, s kakšnim namenom je nekaj prišlo v njegovo življenje. Kar koli pride iz okolice, je sicer še vedno njegov odziv: »Oooo, zanimiv pogled in perspektiva.« Ne sodi več in ne ukvarja se z drugimi. Zaveda se, da je njegov odziv zelo pomembna stvar, in ne zapleta se več v reakcije in interakcije z drugimi. Človek ohrani svoj notranji mir. Mirno razlaga stvari in se osredotoča na svoje misli in občutke.

V četrti fazi pa človek preprosto utihne in ne reagira več na nič. Razume, da je napad iz okolice njihova karma in njegov odziv – njegova karma. V tej zadnji fazi človek razume, da ga ljudje v nižjih energijah želijo potegniti za seboj in da želijo skupno sodelovanje v temnih energijah. Zavesten človek ne sodeluje v nizkih, težkih in temnih energijah. Zaveda se, kaj je njegovo in kaj ne.
Deli s prijatelji