NOČ MODRIJANOV

Zakulisje Noči Modrijanov

Modrijani po svoji noči še niso imeli časa za oddih, a se o njihovem projektu še vedno govori s samimi presežniki.
Fotografija: Korošica Barbara Jehart je prav tako poskrbela za presenečenje.
Odpri galerijo
Korošica Barbara Jehart je prav tako poskrbela za presenečenje.

Oder letošnje Noči Modrijanov je bil megalomanski, razprostiral se je skupno na kar 900 kvadratnih metrih, sestavljen pa je bil iz devetih prizorišč na osmih nivojih. Scena na njem je bila zgrajena iz 110 kubičnih metrov lesa, ki jih je v Celje pripeljalo pet vlačilcev. Dogajanje na odru je osvetljevalo 250 luči, zvok je lovilo 60 mikrofonov, sliko 10 kamer, tehniki pa so imeli za spremljanje na voljo 180 kvadratnih metrov zaslonov.

Modrijani z Denisom Poštrakom in Aleksandrom Ježem
Modrijani z Denisom Poštrakom in Aleksandrom Ježem

Koga vse so na odru gostili, boste lahko videli sami na TV Slovenija, in to v treh delih. Še bolj zanimivo kot običajno je bilo v zaodrju pa tudi na tako imenovanem after partyju, zabavi, ki so jo Modrijani pripravili po zaključku. Prav ta je prinesla priložnost za klepet o tem in onem. A ostanimo še malce na odru. Marsikdo od tistih v dvorani najverjetneje ni opazil, da je Franjo Oset v nekem trenutku na odru stal s čisto posebnim kontrabasom.

O Brendiju so se pogovarjali Korado Buzeti, življenjska sopotnica Roka Švaba Petra Mesarič, Dejan Vunjak in Rok Švab.
O Brendiju so se pogovarjali Korado Buzeti, življenjska sopotnica Roka Švaba Petra Mesarič, Dejan Vunjak in Rok Švab.

Kot je razkrila njegova boljša polovica Marina Oset Klinc, je njen Franjo v tandemu z odličnim lesarskim mojstrom Vladom Ravničarjem ustvaril nov petstrunski kontrabas, ki je na Noči Modrijanov zazvenel premierno. In preživel! In noro je zvenelo. Marsikdo je bil presenečen tudi nad tem, da so mladeniči mlado damo, ki je na oder prišla v uniformi, v nekaj sekundah slekli in je na odru stala odlična baritonistka Barbara Jehart v rdeči obleki.

Marina in Franjo Oset s petstrunskim kontrabasom
Marina in Franjo Oset s petstrunskim kontrabasom

Ko so odrske luči ugasnile, pa je bil čas za pogovore, takšne in drugačne. Tako smo v družbi Modrijanov ujeli tudi Korada Buzetija in Dejana Vunjaka. Seveda so vsi skupaj obujali spomine na pokojnega Brendija. Da o tem, kako so se številni razveselili tudi Aleksandra Ježa, ki je letos po 15 letih glasbenega premora znova stopil na oder, sploh ne govorimo. Za ta korak ga je namreč prepričal menedžer Denis Poštrak

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije