JANI IN TEJA JUGOVIC

Zakonski dvoboj na plesišču

Objavljeno 17. januar 2020 09.39 | Posodobljeno 17. januar 2020 09.40 | Piše: Tomaž Mihelič

Prva skupna plesna izkušnja je bila skoraj usodna za njuno zvezo.

Zakonca Jugovic bosta bitko na plesnem parketu vzela za dodatno motivacijo.
Usodno srečanje v šovu Gostilna išče šefa je leta 2012 na domačo sceno izstrelilo nov ljubezenski par. Temperament, strast, ustvarjalnost in želja po toplini družinskega zavetja so Tejo in Janija Jugovica izoblikovali v nerazdružljiva. Zdaj se je pridružila še navdušenost nad plesom, zato ni čudno, da se vse vrti okoli dvoboja, ki bo razkril, kdo se bolje znajde na spolzkem parketu. Čeprav se na turnir Zvezde plešejo podajata s skupno misijo, da bi se čim bolje izurila, priznavata, da bo ta zahtevni izziv obenem odlična partnerska terapija, saj bosta vse tegobe in sladkosti preživljala skupaj.

Da gre ljubezen skozi želodec, sta Teja in Jani dokazala pred osmimi leti, ko ju je združila prav navdušenost nad kulinariko. Podala sta se na skupno pot, tako zasebno kakor tudi poslovno, saj sta odprla podjetje in tržišču ponudila nekaj novega. Še noben par se pred njima ni lotil projektov na takšen način, zato je bilo vprašanje časa, kdaj bo sledil veliki preboj.

Za družino sta veliko prestala

»Ko prideš iz resničnostnega šova, ti je na voljo nekaj mesecev, da izkoristiš prepoznavnost in pozornost medijev. Večina ob prihodu v realno življenje nima izdelanega načrta, ampak zgolj čakajo, da jih bo kdo poklical in jim ponudil sanjsko službo. Midva sva se vsega lotila precej bolj premišljeno, ker ničesar nisva želela prepustiti naključju. Seveda ni bilo lahko, prvi koraki so bili zelo težki, polni dvomov, ampak sva bila dovolj vztrajna in se nisva pustila pesimizmu. Odločno sva preskakovala ovire, se spopadala z novimi izzivi, vmes dobila mamljivo ponudbo in se za nekaj mesecev preselila v tujino in počasi, a zavzeto ustvarjala lastno blagovno znamko,« se spominjata majavih začetkov. Ti so se čez čas izklesali v trden partnerski odnos in obilico novih projektov, zadnje čase pa sta med bolj obleganimi domačimi vplivneži. Samo na instagramu ju spremlja skupno okoli 150.000 sledilcev, kar je med pari zagotovo rekord. Nadela sta si izvirni umetniški imeni coolfotr in coolmamacita, s čimer nagovarjata zelo široko občinstvo, ki jih zanimajo vsakodnevne obveznosti, skrbi, tegobe in sladkosti družinskega življenja. To je pri njiju še posebno sveto, saj je sprva kazalo, da ne bosta mogla imeti otrok. »Še danes me zvije, ko pomislim, kaj vse sva prestala, da bi si ustvarila družino. Več spontanih splavov, pa umetne oploditve, skratka cela kalvarija,« pravi Teja. Dokler se ni zgodilo, kar sta si tako srčno želela. »Na koncu sva postala mama in očka po naravni poti, zato sva še toliko bolj navezana na najina malčka. Hčerka Sia in sin Inaj sta najin največji zaklad, seveda pa je pomemben del družine tudi Janijev sin Taj iz prejšnjega zakona. Zdaj, ko bodo izvedeli, da se bova preizkusila še v plesnih vlogah, bomo doma zagotovo vse dneve samo še plesali,« ne skriva navdušenja.

Poročna rumba

Prva skupna plesna izkušnja je bila skoraj usodna za njuno zvezo. »Teja me je zvabila na učenje bachate, kjer pa je bilo vse drugače, kot sva si predstavljala. Želela sva plesati drug z drugim, vendar so nama na začetku dali različne plesne partnerje. Namesto uživancije sva se skoraj razšla, saj je bilo vse skupaj precej bizarno,« danes z distance gledata na nenavadno izkušnjo. Zato je bilo toliko lepše na poročni dan, ali bolje rečeno na poročni zabavi, saj sta se zaljubljenca uradno vzela tri teden prej na skrivni poroki, za katero ni vedel nihče razen prič. »Starši seveda niso bili najbolj navdušeni, a sva se jim odkupila z nepozabnim večerom. Zanje in druge povabljence sva pripravila posebno točko, pri kateri nama je pomagala odlična plesalka in dvakratna finalistka turnirja Zvezde plešejo Maja Geršak. Skozi dva različna plesa je ustvarila pripoved od najinega prvega srečanja do danes. Takšnih izzivov bi si želela še več, čeprav bova v šovu plesala drug proti drugemu. Med sabo sva namreč zelo tekmovalna, zato je pomembno, da imava ob sebi nekoga s pravim pedagoškim pristopom. Jani se denimo lažje prepusti učenju, jaz pa rada stvari malce zakompliciram, sem perfekcionistka, potrebujem zgodbo in težje nekoga spustim v svoj intimni prostor. Tako da bo oddaja Zvezde plešejo odlična preizkušnja za naju, kot par in posameznika,« je iskrena Teja, ki jo Jani hitro dopolni: »Velikokrat slišiva očitke, da se ne spoštujeva, grdo govoriva, se ne marava in bova šla hitro narazen. To niti ni tako nenavadno za tiste, ki ne poznajo najinih začetkov. Spoznala sva se pred kamerami, vržena v nerealne okoliščine, in sva se že takrat malce zbadala. V resnici sva zelo povezana, ker ničesar ne zavijava v celofan, sva energična, karakterno precej različna, ampak združena s skupnimi cilji in predvsem z ljubeznijo. Med nama je ves čas ogenj, zato pogosto eksplodira,« se nasmehne. »Ampak tako vsaj veva, da sva pri življenju, in se nama nenehno dogajajo zanimive stvari. Drug iz drugega znava izvleči največ in najboljše in tako se bova spodbujala tudi na plesišču,« spodbudno zaključita.
Deli s prijatelji