ŽIVLJENJSKA SELITEV

Z avtom iz Londona v Ljubljano

Nika Urbas s svojimi lucidnimi komentarji v šovu Zvezde plešejo dviguje veliko prahu. Na ples se dobro spozna, saj je svojčas tudi sama tekmovala v latinskoameriških plesih.Te dni pa jo čaka nekoliko drugačen izziv. S partnerjem Matjažem Ambrožičem se konec aprila po 16 letih iz Londona selita v Slovenijo. Seveda bosta s seboj pripeljala tudi svojo mačko Gabrielle, na katero sta zelo navezana.
Fotografija: S partnerjem Matjažem Ambrožičem se po 16 letih življenja v Londonu selita v Ljubljano. Prvomajske praznike bosta že preživela v slovenski prestolnici.
Odpri galerijo
S partnerjem Matjažem Ambrožičem se po 16 letih življenja v Londonu selita v Ljubljano. Prvomajske praznike bosta že preživela v slovenski prestolnici.

Niki so vile rojenice v zibelko položile več talentov. Suverena je kot komentatorka, svetuje podjetjem, oblikuje oblačila. »Z veseljem počnem kopico stvari. Odlično se počutim v vlogi sodnice v šovu Zvezde plešejo, nadvse rada navdihujem svoje sledilce na instagramu, modno oblikovanje pa je tako ali tako najpomembnejši del moje kariere. Ralph Lauren je nekoč dejal: 'Bodi to, kar si vedno želel biti, in bodi večplasten.' To odlično opisuje moj pogled na kariero. V življenju me zanima veliko stvari in rada razvijam svoje talente, ki niso strogo vezani zgolj na eno področje. Tako bo tudi v prihodnosti,« pravi Nika, ki ji je ples velika strast.
ni podpisa
ni podpisa

»Na svojo sicer kratko plesno pot imam lepe spomine. Bila sem nadarjena plesalka z resnimi ambicijami. Vendar si ne bi upala zaplesati v oddaji Zvezde plešejo, sem že malo zarjavela. Zadnje čase plešem zelo redko, redno pa spremljam svetovno plesno sceno. Saj veste, kaj pravijo – slikar je slikar, kritik pa kritik,« se smeji Nika, ki si je s partnerjem Matjažem izpolnila željo in si ustvarila življenje v Londonu.

Uživa v obeh prestolnicah

»Nehvaležna naloga je primerjati Slovenijo z Veliko Britanijo, saj gre za okolji s povsem različno zgodovino in kulturnimi značilnostmi. V Londonu je veliko konkurence, vzdušje je tekmovalno, tempo pa hiter. Ampak ali je v Ljubljani kaj drugače? Po mojih izkušnjah niti ne. Za to, da nekaj ustvariš in s tem tudi kaj zaslužiš, se moraš povsod truditi. Sicer pa uživam v obeh okoljih. London je čudovito mesto, ki vsakič znova osupne s svojo lepoto ter odprtostjo. Tudi Ljubljana je prečudovita, v sebi ima domačnost, dostopnost in nudi res udobno življenje,« razlaga in dodaja, da imata z Matjažem zelo udoben življenjski slog, v lepem, modernem okolju.
S partnerjem Matjažem Ambrožičem se po 16 letih življenja v Londonu selita v Ljubljano. Prvomajske praznike bosta že preživela v slovenski prestolnici.
S partnerjem Matjažem Ambrožičem se po 16 letih življenja v Londonu selita v Ljubljano. Prvomajske praznike bosta že preživela v slovenski prestolnici.

Imata srečo, da uživata v istih stvareh, kot so nakupovanje in potovanja, rada si privoščita kaj lepega in se tako pocrkljata. »Sicer si ljudje vedno želimo več kot imamo, a kakšnih nedosegljivih ciljev ne gojiva. Imava veliko in za to sva neskončno hvaležna,« pravi Nika, ki kar nekaj časa preživi na poti med Britanijo in Slovenijo.

Potovanj se nikoli ne naveliča

»To so kratka potovanja, ki me nikakor ne utrujajo. Sploh po tem, ko sem šest let redno letela v Hongkong in bila na Kitajskem več kot sedemdesetkrat. Tako da se mi zdijo ti kratki leti čisto 'luštni'. Malo zadremam, preberem poglavje ali dve, pa smo na cilju. Seveda pridejo obdobja, ko se mi zahoče počitka, kajti moj vsakdan je precej tempiran in moram v kratkem času hitro preklapljati med različnimi svetovi. Ampak saj imam res veliko energije in mi tak življenjski slog nadvse godi,« je zadovoljna. Kljub življenju v tujini ima še vedno veliko prijateljev v Sloveniji, s katerimi goji stike, s slovenskim okoljem pa sta Matjaž in Nika povezana tudi profesionalno.

Beg pred brexitom

V angleški prestolnici sta dosegla, kar se je doseči dalo, s spremembami, ki se dogajajo v zadnjem času, pa je dozorela odločitev za korenito življenjsko prelomnico – selitev v Slovenijo.
»Nama samota prija saj ne sodiva med tiste pare, ki so vedno zunaj – na družabnih zadevah. Midva sva bolj hišna mačka,« pravi vsestranska Nika.
»Nama samota prija saj ne sodiva med tiste pare, ki so vedno zunaj – na družabnih zadevah. Midva sva bolj hišna mačka,« pravi vsestranska Nika.

»Glavni povod za selitev je brexit, ki v britansko okolje vnaša precej negotovosti, kar je neugodno za gospodarstvo. Ne želiva živeti v okolju, ki se oddaljuje od Evropske unije, saj sva z evropskim trgom povezana in želiva, da tako ostane tudi v prihodnosti. Zahotelo pa se nama je tudi mirnejšega življenja in nekaj več stika z družino in naravo. Pravzaprav sva se zdaj osredotočila na prenovo najinega ljubljanskega stanovanja in tega projekta se res veseliva. Ker bova v Ljubljano odšla z najino mačko Gabriello, sva se odločila za potovanje po cesti. Meniva, da bo Gabi tako laže, midva pa tako ali tako že vseh 16 let fantazirava o enem 'road tripu' iz Londona v Ljubljano. Ker bova v London redno odhajala iz poslovnih razlogov, ga posebej niti ne bova pogrešala. Pomembno je le, da bova imela v Ljubljani vedno dovolj veliko zalogo angleških čajev!« je povedala Nika, ki bo tudi po selitvi nemoteno nadaljevala svoje projekte, zasebno pa namerava nekaj več časa preživeti v naravi.


»A ja, srečali pa me boste tudi na 'kofetkih' in torticah – ne nazadnje prihajam v okolje, kjer se za kavico vedno najde čas!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije