ROGLA

Vsi stiskajo pesti za Roglo

Objavljeno 24. april 2019 21.52 | Posodobljeno 24. april 2019 21.53 | Piše: K. P.

Ilka Štuhec, Robert Kranjec in Jure Košir.

Robi je s Primožem vrtel pedala pred odhodom na uradne priprave.
Čez manj kot mesec dni bo Primož Roglič pogumno pognal pedale in se podal v boj za rožnato majico na eni od treh najslavnejših kolesarskih dirk na svetu – italijanskem Giru.
image
Robi je s Primožem vrtel pedala pred odhodom na uradne priprave.

Še preden bo imel priložnost obleči dres vodilnega na dirki po Romandiji, ki ga čaka konec aprila, pa so rumeno-črne drese njegovega moštva Jumbo Visma oblekli Primoževi športni kolegi in pokazali, da že zdaj stiskajo pesti zanj. Smukaška šampionka Ilka Štuhec, ki bo med okrevanjem zaradi poškodbe kolena to pomlad in poletje še veliko prekolesarila, z mislijo nanj napenja mišice na sobnem kolesu, pri tem pa se šali, kot je značilno zanjo.
image
Ilka z Rogličem trenira na daljavo.

»Spiš mirno, Rogla?« ga je podražila. Šalo pa je dal na stran zdaj že nekdanji smučarski letalec Robert Kranjec, ki je z Rogličem zagrizel v klanec in že na prvem skupnem treningu naredil več kot sto kilometrov. Če je sveže upokojeni Kranjec dokazal, da je še vedno v vrhunski pripravljenosti, pa nekdanji smučar Jure Košir, ki je prav tako Primožev vrli navijač, pravi, da mu manjka precej kondicije za njun tempo. »Jaz lahko Rogliču samo bicikl očistim,« je priznal.
»Jaz lahko Rogliču
samo bicikl
očistim.«


Primož ponudbe še ni izkoristil, jo bo pa nemara ob vrnitvi iz Švice, kjer se bo za njim zagotovo dvigalo veliko prahu, tako da Juretovo delo ne bo prelahko. 
Deli s prijatelji