MEH NA MAH

Vse življenje je in bo ostala Ljubica

Ljubica Špurej Jazbinšek je pevka skupine Zaka' pa ne ter voditeljica in odgovorna urednica televizije Golica, pred dvema letoma pa smo jo lahko spremljali tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas. Čeprav je poročena in tudi že mamica, ostaja Ljubica, med domačimi pa ima še več ljubkovalnih imen. Jo je ime kdaj spravljalo v zadrego?
Fotografija: Ljubica Špurej Jazbinšek
Odpri galerijo
Ljubica Špurej Jazbinšek

»Čisto iskreno, sem bila kot najstnica nanj kar malce 'alergična'. Ni mi bilo všeč ... Zdelo se mi je namreč zelo staromodno. Ampak z leti postane človek modrejši in na stvari gleda malce drugače. Danes sem z imenom zelo zadovoljna, pogosto pa me moji najbližji niti ne kličejo po imenu, ampak še bolj ljubkovalno. Tako sem za prijatelje in moža velikokrat Lubek, Lubi ali pa, za očeta, Mali Ivan,« nam razkrije simpatična pevka, ki so jo starši pri 13 letih že vpisali v glasbeno šolo za diatonično harmoniko in takrat se je začela njena glasbena pot.
Ljubica Špurej Jazbinšek
Ljubica Špurej Jazbinšek

»Ko sem šla s frajtonarico na kakšno tekmovanje in zraven še zapela, je bila to za tiste čase prava atrakcija. In domačini so pogosto govorili: 'Ta mala je pa opasna, iz nje nekoč še nekaj bo!',« se spominja. In res je bilo. Že pri 15 letih je Ljubica nastopala v Ansamblu Mandarina, pri 18 pa je začela sodelovati s skupino Karizma, katere največja uspešnica je bila skladba Tangice. Ko jih je štela 20, so jo povabili k ansamblu Ptujskih 5, tri leta pozneje pa jo je pot že zanesla v Savinjsko dolino k skupini Zaka' pa ne, kjer se je tudi ustalila.

»Šele takrat sem skupaj s fanti spoznala, da je glasba del mojega življenja. Ne nazadnje pa sem na avdiciji spoznala tudi svojega moža Gašperja, ki je bil član skupine. Kemija je bila očitna in pozneje usodna,« pripoveduje Ljubica. S skupino Zaka' pa ne in njihovo avdicijo jo je sicer seznanil Aleš Sovič, danes harmonikar Pajdašev, s katerim sta pri Ptujskih 5 skupaj pela.
Zaka' pa ne je uspešna glasbena skupina, že 12 let je njihova pevka Ljubica Špurej Jazbinšek.
Zaka' pa ne je uspešna glasbena skupina, že 12 let je njihova pevka Ljubica Špurej Jazbinšek.

»Priznam, da prej za to skupino še nisem slišala, a me je njihova drugačnost takoj prepričala. Tako se je začelo in zdaj naša skupna zgodba traja že skoraj 12 let. Največ pa je vredno, da se imamo res luštno,« je iskrena Ljubica, ki se je po pravljičnih sedmih letih na koruzi z Gašperjem tudi poročila. »Februarja pred petimi leti sva oznanila zaroko, že čez mesec dni, prav na dan žena, pa izvedela, da bova postala mama in oče. Bilo je presenečenje, ampak sladko in čudovito. No, danes je najin Jakob star že štiri leta. Lep je po mami, pameten pa po očetu, kakopak,« se pošali Ljubica in doda, da je Jakob njuna največja sreča, motivacija in čudež. Za zdaj ostaja edinček, saj imata mami in oči druge sladke skrbi.
Z Gašperjem in sinčkom Jakobom se bodo kmalu preselili v novo hišo.
Z Gašperjem in sinčkom Jakobom se bodo kmalu preselili v novo hišo.

»Čaka nas namreč selitev v novo hišo, zato bo moral drugi otročiček še malo počakati. Zagotovo pa Jakob ne bo ostal edinček,« nam zaupa Ljubica. In kako se lepa pevka znajde v kuhinji? »Trenutno se veselim nove kuhinje, ki pride z novo hišo,« se nasmeje. A raznolikega kuhanja v njej zagotovo ne bo manjkalo. Pri Jazbinškovih se najpogosteje na krožniku znajdejo testenine z najrazličnejšimi mesnimi in zelenjavnimi omakami, ki jih Ljubica pripravlja sama.
Ljubica Špurej Jazbinšek
Ljubica Špurej Jazbinšek

»Domači pa me hvalijo, da sem dobra tudi pri slaščicah. Moja kokosova torta je menda 'oh in sploh' specialiteta. Žal pa moj Gašper ne mara ribjih jedi, zato sem malce prikrajšana, ker jih sama obožujem,« pravi pevka in doda, da zaradi tega v novi kuhinji po morju zagotovo ne bo dišalo. »Saj veste, zakon je tudi sprejemanje kompromisov,« še pove Ljubica, ki se trudi biti doma dobra mamica in žena, v službi uspešna in odgovorna, na odru, z mikrofonom v roki, pa zabavna.

»Priznam, da včasih ni lahko, in sama ne vem, kako mi vse uspe. A z dobro voljo, dobro organizacijo in veliko ljubezni se da vse, zato se bom trudila, da tudi v bodoče nihče ne bo za nič prikrajšan,« sklene Ljubica Špurej Jazbinšek.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije