NA PORODNIŠKO

Vremenarka s POP TV:»Takšen čudež odtehta vse bolečine!«

Bodoča mamica Jana Morelj.
Fotografija: Predvideni datum poroda ima konec julija.
Odpri galerijo
Predvideni datum poroda ima konec julija.

Jana Morelj se je poslovila od sodelavcev z Radia 1 in tudi od malih zaslonov. Bodoča mamica namreč od minulega tedna uživa na porodniškem dopustu in se nestrpno pripravlja na prihod prvega otroka. »Ne bom lagala. Občutki so čudni, ker bom prvič odsotna tako dolgo. Predvsem pa je nenavadno, ker sem s temi ljudmi preživela večino časa, tako v službi kot zasebno. Lahko rečem, da smo bolj prijatelji kot sodelavci, kar tudi pojasni številne solze. Niso krivi le hormoni,« nam je svoje občutke ob slovesu zaupala Jana.


Porodniški dopust bo izkoristila za počitek. »Poskušala bom ujeti kakšno uro spanja več, pripravila bova otroško sobo in obiskala šolo za starše. Vem, pozna sva, ampak bolje pozno kot nikoli!« Tudi spol otroka že pozna. Z Markom pričakujeta deklico.
Predvideni datum poroda ima konec julija.
Predvideni datum poroda ima konec julija.

»Na začetku sva se šalila, da bova imela fantka. Tudi najini prijatelji so bili takšnega mnenja, potem pa sva izvedela, da pričakujeva deklico, in sva bila prav tako vesela! Obema se zdi to odlično in komaj čakava, da jo spoznava. Pomembno je le, da je otrok zdrav,« pravi simpatična radijka, ki ima ime za prvorojenko že izbrano, a nam ga ni izdala. »Ime sva izbrala precej hitro. Jaz sem ga predlagala, dragi potrdil, in to je to! Nama je lepo, preprosto in mislim, da z izgovarjavo ali zapisom ne bo nobenih težav,« se je namuznila.
Jana ni mogla zadržati solz.
Jana ni mogla zadržati solz.

In ker je pred njo še najtežji del, nas je zanimalo, ali jo je strah poroda. »Seveda me je malce strah, ker res ne veš, kaj lahko pričakuješ. Vse, kar slišiš, so pripovedovanja o hudih bolečinah in drugih težavah, ampak hej, še vsaka nosečnica je rodila, kajne?« v smehu pravi Jana in dodaja, da je dobila že kar precej nasvetov, a raje sledi instinktu in zdravi kmečki pameti. »Nagibam se k naravnemu porodu. Takšen čudež narave zagotovo odtehta vse bolečine!« za konec še pove bodoča mamica.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije