VSI MOŠKI LARE KOMAR

»Vedela sem, da je to za vedno«

Objavljeno 26. maj 2019 08.58 | Posodobljeno 26. maj 2019 08.58 | Piše: A. K.

Igralka Lara Komar je fatalna ženska, ki človeka v hipu zapelje s svojo čutno energijo. V Reki ljubezni je štiri sezone jemala dih s svojo lepoto in številne gledalke ter gledalce očarala s svojo toplo dušo. Čeprav jo v vlogi usodno zaljubljene Irene spremljajo številni ljubimci, ji v zasebnem življenju ob strani stojijo življenjski sopotnik, sodelavci in prijatelji, njeno življenje pa seveda ne bi bilo popolno prav tako brez očeta in obeh sinov.

Usodna lepotica je očarala številne moške. Foto arhiv suzy
Moški, ki zaseda največji del Larinega srca, je nedvomno njen mož Davide, postavni Italijan, za katerega Lara pravi, da ji ga je poslalo samo vesolje. Prvič sta se srečala na koncertu v Trstu, na trgu Unita.

image
V objektiv so Laro in simpatičnega temnolasca ujeli na letošnjem tednu mode. Luca je Larin dobri prijatelj in fotograf, ki je lepotico v svoj fotografski objektiv ujel ob različnih priložnostih. Foto osebni arhiv
»Spogledala sva se in bilo je kot v filmu. To je bila ljubezen na prvi pogled,« se usodnega prvega srečanja spominja Lara. A njuna ljubezen takrat ni bila mogoča, saj je bil Davide v razmerju.

»Čeprav sva oba čutila, da je to to, sem morala še kakšno leto hrepeneti za njim,« pove. Davide je odpotoval v Barcelono, da bi pri sebi razčistil, česa si želi, nato pa je Laro po treh mesecih sredi noč presenetil klic.

»Vprašal me je, ali bi prišla v Barcelono. Seveda sem spakirala in šla, čeprav sem delala na radiu. Vedela sem, da je to za vedno.« Od takrat se nista ločila. Skupaj sta srečnih in zaljubljenih 13 let, v tem času pa je Lara rodila dva sinova, Arturja in Joakima, ki sta stara štiri in šest let. Ponosna mamica na glas pove, da svoj prosti čas najraje preživlja z njima, čeprav je ta vloga najzahtevnejša od vseh, v katerih se je kdaj znašla.

»Moje življenje je postalo moje in njuno, vlogo mame pa živim naravno in spontano,« ljubeče pove o svojih malčkih. Zanjo je najpomembnejše, da je skupaj z njima in Davidejem, da skupaj gradijo življenje. »Ko z gledališčem potujem po italijanskih odrih, gremo na pot vedno vsi skupaj. Ne bi bila tako srečna, kot sem, če ne bi imela družine, ki jo imam,« še pravi.
Trdno in pristno prijateljstvo

image
Eden in edini Davide – ljubezen Larinega življenja Foto osebni arhiv
Njena reka ljubezni v zasebnem življenju teče naprej in še bolj strastno, tista na malih zaslonih pa se počasi zaključuje. Ekipa je pred slabima dvema tednoma posnela še zadnji prizor in ob tem verjetno ni treba posebej poudarjati, da so po tistem, ko so ugasnile kamere, tekle solze sreče in žalosti. Uigrana ekipa se je povezala kot prava družina, posebne prijateljske vezi pa sta stkala Lara in Tadej Pišek, ki igra njenega ljubljenega Roka.

Zapeljala ju je Reka ljubezni, nato pa še tesno prijateljstvo, ki bo trajalo tudi po koncu priljubljene serije, pove Lara. »S Tadejem sva se spoznala pred nekaj leti, ko sva skupaj igrala v dvojezični predstavi Trst, mesto v vojni v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu. Takoj sva se ujela in lahko rečem, da sva postala dobra prijatelja,« se spominja njunega prvega srečanja.

image
Lara in Tadej, na malih zaslonih ljubimca, sta zasebno nerazdružljiva prijatelja. Foto arhiv Suzy
»Tadej je odličen kolega in čudovit prijatelj. Najina skupna izkušnja samo potrjuje občutek, ki sva ga imela prvič, ko sva se pred leti spoznala,« pravi Lara o Tadeju. O trdnem prijateljstvu, ki ga bosta negovala do konca življenja, pa je spregovoril tudi Tadej. »Ljubezensko razmerje Irene in Roka je bilo precej razgibano in turbulento. Prijateljstvo med Laro in Tadejem pa je zelo trdno in pristno. In to je bilo že dolgo pred Reko ljubezni, čeprav sta naju ti dve leti snemanja, druženja in dela še bolj povezali. Vesel sem, da sem se v to reko vrgel skupaj z Laro in pustil, da me nosi tok njene neskončne energije. Upam in verjamem, da se je povezanost, ki sva jo stkala, poznala tudi pred kamerami. Vsekakor pa kljub koncu snemanja ostajava vsakdan drug drugega, imava pa tudi ideje in načrte za nove projekte, v katerih bova znova igrala skupaj,« igralec optimistično zre v prihodnost.

Zabavni in nepogrešljivi

Poseben odnos pa ima Lara tudi z režiserjem Reke ljubezni Nejcem Levstikom. Kmalu po tistem, ko jo je povabil na kasting, je namreč med njima preskočila iskrica pravega in nekoliko nagajivega prijateljstva. Mlada umetnika se med seboj iskreno in globoko spoštujeta, se pa rada družita tudi zasebno, saj sta že nekajkrat obiskala iste prireditve in zabave, na katerih sta skupaj plesala pozno v noč.

image
Lara obožuje režiserja Reke ljubezni Nejca, ki je bil njena največja opora med snemanjem. Foto Mediaspeed
»Nejc je bil pravzaprav moj prvi stik z Reko ljubezni, saj me je ravno on povabil na avdicijo in me izbral. Mlad, postaven in inteligenten je bil moj prvi vtis – in vse do zadnje sezone se ta ni spremenil. Od igralcev je vselej zahteval največ in ob njem smo se počutili še toliko bolj varni, saj smo vedeli, da bo znal iz nas izvleči maksimalno. Je pa prav Nejc tudi kriv za to, da je Irena v seriji začela uporabljati besede, kot sta 'ufi' in 'bella'. Ufi Bella je tako postal moj zaščitni znak in je tudi izvezen v moj kopalni plašč, ki me je grel, ko smo snemali v hladnejših dnevih,« Lara z nasmehom na obrazu pove o režiserju.

Z Nejcem sta snemala skupaj od prvega do zadnjega dneva, z Domnom Valičem pa je preživela veliko manj časa, kar pa ne pomeni, da se ni navezala nanj. »Marka oziroma Domna v četrti sezoni že kot Irena, predvsem pa kot Lara, kar malce pogrešam. Na setu se namreč v 12 urah snemanja na dan stkejo posebne vezi, zapleti, ki jih posamezni liki vnašajo v serijo, pa poskrbijo tudi za malce več začimb, da gledalkam in gledalcem ni nikoli dolgčas. Domen je zagotovo odlično poskrbel za to in verjamem, da je bilo to opaženo tudi pred kamerami,« pravi Irena, o svojem najnovejšem ljubimcu s televizijskih zaslonov Mihi Rodmanu oziroma Dejanu pa pove, da je človek, ki zna zapolniti prostor.

»Kljub koncu snemanja ostajava vsakdan drug drugega.«

»Po tem, ko je bila to tako za Ireno kot za gledalke in gledalce naporna sezona, posledično pa seveda tudi za Laro, ker sem morala odigrati nekoliko manj barvit in prisrčen lik, je prišel Dejan. In Ireni se je vrnil nasmeh na obraz. Miha Rodman je odličen igralec, ki zna prostor napolniti s pozitivno energijo, vse to pa je v zgodbo vneslo novo dinamiko in osvežitev,« o svojem soigralcu pove Lara, ki smo jo nazadnje v javnosti lahko ujeli v družbi še enega simpatičnega moškega, in sicer njenega dobrega fotografa, ki sliši na ime Luca in je lepo igralko fotografiral ob številnih priložnostih, tako poslovno kot v zasebnem življenju.

image
Uigrani ekipi se je Miha Rodman pridružil v četrti sezoni in s humorjem zapeljal Ireno. Foto Ksaver Šinkar
In medtem ko vsi našteti moški tako ali drugače ostajajo ob njej in so vsak po svoje pustili pečat v njenem življenju, se zgodba, v katero je bila vpeta štiri sezone, počasi zaključuje oziroma je za igralce že zaključena.

»Vem, da bo ta zgodba ostala za vedno v mojem srcu.«

»Ne znam še opisati občutka. Mogoče, ker mi še ni povsem jasno, da je te zgodbe konec, mogoče pa zato, ker bodo naši liki še nekaj časa vsak večer živeli na televizijskih zaslonih. Snemanje v studiu in na Krki se je tako zapisalo v moj vsakdan, da preprosto ne morem dojeti, da se je Reka pač iztekla. Vem, da bo ta zgodba za vedno ostala v mojem srcu, v lepem spominu. In ja, reka se ni iztekla, izlila se je v morje, v neskončno morje življenja, za katero verjamem, da bo vsem nam prineslo še veliko čudovitih izkušenj,« je ob koncu projekta, ki ji je spremenil in obogatil življenje, čustvena Lara. 
Deli s prijatelji