MEH NA MAH

V Planico z novo Planiško polko

Objavljeno 19. marec 2019 22.05 | Posodobljeno 19. marec 2019 22.05 | Piše: Mojca Marot

Res je, da že nekaj časa vse diši po pomladi, a preden bodo nekateri smuči za to sezono dokončno postavili v kot, se bodo športni navdušenci in številni navijači zbrali v dolini pod Poncami in še zadnjič navijali za smučarje skakalce.

Timi Zajc je bil na smučah s harmoniko prava atrakcija.
Tudi letos so nas navduševali s svojimi skoki in poleti, še posebej pa je v reprezentanci z rezultati izstopal mladi Timi Zajc. A slednji ni priljubljen le med športnimi navdušenci, ampak tudi med ljubitelji narodno-zabavne glasbe, saj igra harmoniko in kontrabas – tako kot tudi njegov oče Boštjan, ki je dolgoletni član Ansambla Slovenski zvoki.
image
Timi Zajc je bil na smučah s harmoniko prava atrakcija.

Zato tudi ni naključje, da je prav ta ansambel tik pred tradicionalnim vsakoletnim praznikom v Planici posnel novo vižo, polko s preprostim naslovom Planiška polka, ki je posvečena Timiju Zajcu in smučarskim skokom na splošno.

Na pobudo Bojana Lugariča, vodje Ansambla Slovenski zvoki, in drugih članov ansambla pa je Timi tudi zaigral z njimi na diatonično harmoniko in kontrabas in tako dokazal, da ni le odličen športnik, temveč tudi izvrsten glasbenik. Avtor glasbe in aranžmaja polke, ki bo zagotovo velik hit, je Bojan Lugarič, medtem ko je besedilo delo odlične tekstopiske, prav tako glasbenice Vere Šolinc.
image
Z očetom Boštjanom Zajcem, ki se je nekoč prav tako ukvarjal s smučarskimi skoki.

Seveda pa so Slovenski zvoki skupaj s Timijem za Planiško polko posneli tudi videospot. Snemali so ga 10. februarja na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem ob Savinji, kjer je ta dan močno pihalo, z dogajanjem pa so skorajda povsem zasenčili tekmo.

Nič nenavadnega, Planiška polka je že tam glasno odmevala in več kot očitno je bilo, da se je takoj usedla v srca poslušalcev, predvsem pa Timijevih navijačev in navijačic. »Slovenski zvoki spremljamo in podpiramo Timijevo športno kariero že od samega začetka, velikokrat pa na kakšni tekmi ali v ožjem domačem krogu skupaj z njim tudi zaigramo. Tudi na youtubu se zato najde kakšen skupni posnetek. Timi je končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na frajtonarici. Ko pride s tekme domov, pa rad vzame v roke harmoniko in z užitkom zaigra nanjo svoje najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča.
image
Slovenskim zvokom in Timiju so družbo na Ljubnem ob Savinji, kjer so snemali videospot, delali tudi kurenti.

Družina Zajc je na splošno glasbena družina, saj se tudi Timijev dedi Feliks Zajc že vse življenje ukvarja z glasbo in je igral v različnih ansamblih, še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub svojemu zelo natrpanemu urniku najde čas zanjo in zaigra doma ali v družbi prijateljev,« pove Lugarič.
image
Pred snemanjem videospota je bilo obvezno ličenje.

Ravno prejšnji teden so posnetek Planiške polke poslali na radijske postaje, nared pa je tudi že videoposnetek. Nedvomno bo torej Planiška polka pesem, ki bo na prazniku poletov odmevala poleg že tradicionalne Planica, Planica, ki sta jo ustvarila brata Avsenik.
 
Deli s prijatelji