BILO JE NEKOČ

V njeni bližini nikoli ni manjkalo smeha

Objavljeno 26. april 2019 14.31 | Posodobljeno 26. april 2019 14.31 | Piše: Tomaž Mihelič

Legenda slovenskega humorja in tajništva, najbolj je uživala prav v časopisno-založniški hiši Delo, je tudi po upokojitvi ostala zvesta pisalnemu stroju in pozneje računalniku.

Širši javnosti je postala znana v humorističnem duetu s prijateljem Marjanom Roblekom - Matevžem.
Njeno uradno ime je bilo Marija, čeprav si ga je želela spremeniti v slavni vzdevek Iča, saj veste, tista, od hudiča. Hudičevo smešna, da se razumemo, in neizmerno priljubljena zavoljo pikantnih šal, povezanih z moško-ženskimi odnosi, posteljnimi vragolijami in kilogrami.
image
Širši javnosti je postala znana v humorističnem duetu s prijateljem Marjanom Roblekom - Matevžem.

Navdušenki nad morjem, ljudmi in lepotami našega planeta z zelo spodbudnim pogledom na življenje je največ pomenila družina. Po tragični smrti sina leta 1979 je vso ljubezen namenila hčerki Marjani - Šani ter vnukoma Anžetu in Sofianu.
image
Zelo uspešna je bila v tajniškem poklicu in si je s svojim hitrostnim tipkanjem prislužila celo jugoslovanski rekord, na Delu pa so jo prekrstili v brzostrelko.

Legenda slovenskega humorja in tajništva, najbolj je uživala prav v časopisno-založniški hiši Delo, je tudi po upokojitvi ostala zvesta pisalnemu stroju in pozneje računalniku, skratka, pretipkavanju diplomskih del, doktoratov ter odvetniških zapisnikov. Navduševala pa nas je tudi v gledališču, s predstavama 5žensk.com ter Kvartet. In četudi se je v 77. letu starosti poslovila, bo v naših srcih za vedno odzvanjal njen nalezljivi smeh.
Deli s prijatelji