ŠPILA

Timi zaigral, Peter pa praznoval

Objavljeno 22. april 2019 13.19 | Posodobljeno 22. april 2019 13.19 | Piše: Mojca Marot

Da je v deželo čisto zares prišla pomlad, se čuti tudi med glasbeniki, ki se jim v teh dneh veliko dogaja. Nekateri se že nekaj tednov predstavljajo v oddaji Slovenski pozdrav in upajo na vstopnico za festival Slovenska polka in valček, spet drugi se pripravljajo za finale Volkswagen špila.

Timi Zajc je z očetom Boštjanom ter Bojanom Lugaričem v studiu Radia Veseljak v živo zaigral na svojo frajtonarico.
Zlasti priprave na slednjega so v polnem teku. Žiranti Raay, Anže Zavrl in Primož Grašič so se že sestali s Hozentregarji, skupino Sekstakord, Stopar triom, Triom Utrip, skupino Lenarti ter ansambli Prisrčniki, Klateži, Mladika in Kerlci, ki zdaj pod njihovim mentorstvom ustvarjajo novo tekmovalno skladbo, s katero bodo poskušali osvojiti vrtoglavih 10 tisoč evrov, kolikor znaša nagrada natečaja Volkswagen špila.

image
»Najina konjička se svetita, a ne,« sta se pohvalila spevovca Marko Berzelak in Kristijan Kolenc.
Medtem ko se torej ansambli potijo v studiih, spet drugi pa pri Jožovcu v Begunjah, kjer se s polkami in valčki borijo za naklonjenost radijskih urednikov, je naš uspešni mladi smučarski skakalec Timi Zajc še enkrat dokazal, da je tudi čisto pravi muzikant. Z očetom Boštjanom, članom Ansambla Slovenski zvoki, in vodjo ansambla Bojanom Lugaričem je v studiu radia Veseljak veselo raztegnil meh diatonične harmonike, ob tem pa urednici Janji Ulaga priznal, da je njihov redni poslušalec, medtem ko se v avtu vozi s treninga na trening.

image
Nekdanji in aktualna plesalka šova Zvezde plešejo Klara, Dejan in Ivica s slavljencem Petrom Prevorčičem.
Sicer pa Timi, ki že pridno trenira za novo sezono, kot smo že razkrili, igra tudi bariton – in prav nanj je zaigral v Planiški polki, ki so jo Slovenski zvoki posneli pred zaključkom finala smučarskih poletov v Planici. Timi pa je prav tako razkril, da so že nekaj let njegova velika ljubezen motorji.

No, da se je poleg glasbene dobro začela že tudi motoristična sezona, pa smo se lahko prepričali ob objavi fotografije dveh članov Ansambla Spev, in sicer Marka Berzelaka in Kristijana Kolenca, ki sta se pred kratkim udeležila enega največjih motozborov na Štajerskem, v njunem domačem Šmartnem ob Paki.

image
Timi Zajc je z očetom Boštjanom ter Bojanom Lugaričem v studiu Radia Veseljak v živo zaigral na svojo frajtonarico.
Pisana druščina muzikantov pa se je pred dobrim tednom udeležila posebnega rojstnodnevnega slavja, okrogli 30. rojstni dan je namreč praznoval Peter Prevorčič, kitarist Ansambla Vihar. Rojstnodnevne zabave ni mogla izpustiti tudi Klara Lorger, aktualna tekmovalka šova Zvezde plešejo in pevka Ansambla Vihar, na Koroško pa sta prišla med drugimi svati Petru voščit še tekmovalca iz prejšnjih sezon oddaje Dejan Vunjak in Primorka Ivica Vergan, ki sta na plesnem parketu že dokazala, da sta odlična plesalca.
 
Deli s prijatelji