PRELOMNICA

Tanja Žagar sporočila: Po 15 letih je dovolj!

Tanja Žagar zna presenečati in šokirati. Najbolj vroča novica te jeseni je, da je po petnajstih letih poučevanja v Glasbeni šoli Logatec, kjer je bila ena najbolj priljubljenih učiteljic, dala odpoved. »Res je, toliko stvari se je nabralo zadnje čase, da preprosto ni šlo več. Glavni razlog pa je, da nisem želela zamuditi odraščanja svojega navihanega dveletnika Karla,« je povedala in razkrila osupljive načrte za naprej.
Fotografija: Tanja ni samo odlična pevka in učiteljica, temveč tudi zelo spretna poslovna ženska. FOTO: Nejc Falež, facebook
Odpri galerijo
Tanja ni samo odlična pevka in učiteljica, temveč tudi zelo spretna poslovna ženska. FOTO: Nejc Falež, facebook

»Poučevati sem začela že med študijem in teh petnajst let je kar zletelo. V šoli mi je bilo zelo lepo in najraje bi bila do konca življenja tam. Ob redni službi sem se posvečala še svoji samostojni karieri, projektu Tanja Žagar, to pa je bila še ena redna služba, ki zahteva celega človeka. Ko se je pred dvema letoma rodil Karlo, se je zgodila velika sprememba. Zamujenih trenutkov se ne da nadoknaditi,« iskreno pove pevka, ki se je s cmokom v grlu poslovila od svojih učencev in njihovih staršev ter zlatih sodelavcev, s katerimi so imeli čudovite odnose. Še danes jo pot pogosto ponese proti Logatcu, da se dobijo na kavi.
Karlo je njen smisel življenja
Tanja Žagar ni samo odlična pevka in učiteljica, temveč tudi zelo spretna poslovna ženska. FOTO: Nejc Falež, facebook
Tanja Žagar ni samo odlična pevka in učiteljica, temveč tudi zelo spretna poslovna ženska. FOTO: Nejc Falež, facebook

Karlo je njena velika ljubezen, in ker ptički (še) prehitro odletijo iz gnezda, si z njim želi preživeti čim več časa. »Pouk v glasbeni šoli poteka popoldne in nočem biti mama, ki otroka odpelje v vrtec in ne more priti ponj, potem pa ga zvečer da spat. V vrtec ga želim peljati vsak dan in tudi iti ponj ter se na poti domov sprehoditi, iti v park, v trgovino po liziko, ki jih obožuje, se pogovarjati z njim o tem, kako je bilo v vrtcu, katera punca mu je všeč. Odločitvi za slovo so nekoliko botrovale tudi razmere na cestah. Ko sem začenjala učiti, sem se v Logatec pripeljala v pol ure, zdaj pa tudi debela ura ni več dovolj. Glede na to, da zaradi pevske kariere veliko časa preživim na cesti, si nisem želela tega še več,« iskreno pove Tanja, ki seveda na poseda križem rok. Rojena je za glasbo in se rada ukvarja z njo. Nedavno je izdala novo pesem, pri kateri so jo podprli soplesalci iz plesnega šova, v katerem je zmagala.

Novi projekti

Medtem ko je Karlo v vrtcu, pa ima njegova mama sestanke, saj precej časa posveča pripravi velikega plesno-pevskega koncerta, ki ga pripravlja 17. januarja v Hali Tivoli. Obljublja prvovrstni spektakel, ki bo prava paša za oči in ušesa. Zadnje čase je na polno zaposlena še z organizacijo zabave za Karlov drugi rojstni dan. »Pri nas doma je vedno zelo veselo in obožujem takšne vesele dogodke. Že zdaj se veselim, da bom pekla torto. Ker nas je tako veliko, bomo za Karlov rojstni dan spet pripravili dve praznovanji – eno za najožjo družino, drugo pa za prijatelje. Ker ima Karlo vse, kar potrebuje, in še več, sem tudi letos
Zmago na plesnem šovu bo znala dobro unovčiti, saj že januarja pripravlja veliki spektakel. FOTO: Nejc Falež, facebook
Zmago na plesnem šovu bo znala dobro unovčiti, saj že januarja pripravlja veliki spektakel. FOTO: Nejc Falež, facebook
najbližje prosila, naj mu ne nosijo velikih in dragih daril, saj v tem ne vidim smisla. Zanj je najlepše, da pridejo vsi, ki jih ima rad. To je zanj največje darilo. Hkrati za otroka ni dobro, da ima preveč stvari. Bolje je, da si kaj še želi, saj tako lahko sploh ugotovi svoje želje in hrepenenja,« je odločna Tanja, ki pa je po nekaj tednih brez poučevanja ugotovila, da pogreša stik z učenci. Zato se je odločila, da bo v kratkem odprla svojo zasebno glasbeno šolo. »Vse je v polnem zamahu. Že delam in načrtujem. Več vam bom lahko razkrila kmalu,« zadovoljno sklene.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije