SKRIVNOST NOVE POSTAVE

Tanja priznala: Moj Miki je najboljši ...

Objavljeno 23. april 2019 17.22 | Posodobljeno 23. april 2019 15.36 | Piše: Tomaž Mihelič

Med urnim poskakovanjem po plesišču smo opazili, da si je zelo preoblikovala telo, zato nas je zanimalo, kateri partner je bolj zaslužen za spremembe, tisti iz šova Zvezde plešejo ali njen Miki.

Tanja in Miki si delita veliko strasti, med njimi je tudi ljubezen do hrane. foto Mediaspeed
Ples in dobra hrana sta zmagovalna kombinacija zabavne Tanje Žagar. Med urnim poskakovanjem po plesišču smo opazili, da si je zelo preoblikovala telo, zato nas je zanimalo, kateri partner je bolj zaslužen za spremembe, tisti iz šova Zvezde plešejo ali njen Miki. na svoj neposredni način nam je zaupala recept za zmanjšanje obsegov pasu in bokov ter preoblikovanje mišic, za kar se je morala precej potiti, a prav nič odrekati hrani. Tanja Žagar po porodu ni poskušala topiti kilogramov s telovadbo. Že v prvem stavku je poudarila, da ji na kraj pameti ne pade, da bi se obremenjevala s težo.

image
Naporni treningi ji niso prinesli le poškodb in modric, ampak tudi drugačno obliko telesa. foto Miro Majcen

»Nisem navdušena nad shujševalnimi kurami, saj sem Karla dojila in živela povsem sproščeno, po pameti. Za topljenje kil bo še dovolj časa, sem si govorila, in imela sem prav, saj je prišlo povabilo na Zvezde plešejo kot naročeno, da se spravim v formo in naredim nekaj zase. Ne maram fitnesa, v ples pa sem zaljubljena, in ko sem začela opažati spremembe na svojem telesu, me je vse skupaj še bolj motiviralo,« navdušeno pripoveduje.

image
Poljubčki so le navidezni, prijateljstvo pa je postalo pristno.

foto Miro Majcen

»Na tehtnici sicer ni velike razlike, kajti mišice so težje od sala, se pa zato pozna pri obsegu in v čvrstosti telesa. Če se je prej vse treslo, so zdaj tisti deli malce bolj napeti (nasmešek). Predvsem pa sem navdušena, kako ti da lahko ples v zelo kratkem času drugo obliko, ob tem da se ob prehrani ne držim nazaj. Sem namreč zaprisežena gurmanka, in to bom tudi ostala. Zelo rada jem in obožujem vso hrano, bolj je pestra, z večjim užitkom jo pospravim. Ne obremenjujem se s kalorijami, to imam očitno po očetu, ki mi je govoril, da moram prisluhniti svojemu telesu in mu dati tisto, kar v določenem trenutku potrebuje. Ne predstavljam si, da bi si morala zaradi lepše postave trgati od ust, sploh zdaj, ko sem tako aktivna,« pove pevka in odlična plesalka.

Mizica, pogrni se

Če jo mladi Štajerec Arne podi po plesišču, pa jo, ko se vrne z napornih treningov, doma čaka prava pojedina. Lahko bi rekli, da živi pravljico 'mizica, pogrni se'. Imam veliko srečo, še kako dobro se tega zavedam. Moj Miki je namreč najboljši kuhar, kar jih poznam, in vsakič znova me preseneti. Sploh ne morem verjeti, kako mu to uspe, saj si vedno rečem, da tako dobro pa še ni skuhal. Njegove jedi imajo neko posebno aromo in slast, da jih kar goltam, včasih celo nimam časa dihati vmes (smeh). Oba sva rada za štedilnikom, ampak zdaj, ko imam tako zabasan urnik, je on glavni šef družinske kuhinje,« izvemo in potegnemo vzporednice med hrano in ljubeznijo.

image
Mlahave predele so zamenjale čvrste mišice, ki jih bo pilila tudi ob Mihi Vodičarju. foto Miro Majcen

»Ljubezen gre pri naju res skozi želodec. Oba sva strastna jedca in skupaj uživava v dobrotah. Ni lepšega občutka, kot da lahko dva zares uživata v obredu prehranjevanja. To se mi zdi dodana vrednost v kvalitetnem partnerskem odnosu, četudi se komu na prvi pogled zdi banalno, a v resnici pomeni veliko več, kot si mislimo,« je odločna izklesana Tanja.

Hrana jih je zbližala

Zanimivo je tudi, da se na turnirju Zvezde plešejo veliko vrti okoli hrane. Najpogosteje je svoje nove kolege osrečila Tinkara Zorec, ko je ob nedeljah prinašala svoje sladke specialitete. »Res smo si oblizovali prste ob njenih slaščicah. Načeloma pa se družimo ob kosilu, kar je postal naš obvezni ritual pred nastopom. Povsem drugače se je družiti ob hrani kot na vajah in ob kavicah. To nas je še dodatno povezalo in bolje smo se spoznali. Že na splošno so nedeljska kosila rezervirana za družino, in ker smo zaradi šova vsi zdoma, nam je dalo to poseben čar,« doda.

»Najina ljubezen gre skozi želodec.«

Za konec pa jo pobaramo še o njenem sinčku. Zagotovo ga zelo pogreša, ker ogromno ur preživi na treningih, četudi ve, da je Karlo v dobrih rokah. »Vsak trenutek nadoknadiva. Takoj ko sezujem plesne čevlje, se mu v celoti posvetim. So pa njegovi odzivi na moje plesne podvige naravnost prisrčni. Pred dnevi smo ob prihodu domov vključili televizor in ravno so predvajali ponovitev nedeljske oddaje. Takoj ko me je zagledal, je začel kriliti z rokami, kazati s prstom proti zaslonu in na ves glas ponavljati 'mamika, mamika'. Očitno tudi on uživa v mojih nastopih,« se simpatično nasmehne, in že odhiti v dvorano osvajat nove koreografije.
 
Deli s prijatelji