LOČITVE ZA ZGLED

Tako sta se Iryna in Matjaž soočila z zlobnimi jeziki

Objavljeno 07. december 2018 09.37 | Posodobljeno 07. december 2018 09.37 | Piše: M. T.

Iryna Osypenko in Matjaž Nemec sta nas z ekskluzivno izpovedjo o koncu njunega zakona in nadaljevanju prijateljstva spomnila na številne znane pare, ki so brez pretiranega pompa in pranja umazanega perila v javnosti odkorakali vsak svojo pot. Večina je našla nove ljubezni, ob tem pa skupaj z nekdanjimi ženami ali možmi odgovorno vzgajajo otroke. Poiskali smo nekaj najlepših primerov vzorne ločitve in se pozanimali, v kakšnih odnosih so danes.

Zlonamerne govorice niso uničile njihovega prijateljstva. foto Instagram
Razhod z dostojanstvom

Razhod enega izmed najlepših parov na sceni je marsikomu dal povsem nov pogled na najtežji del partnerskega odnosa. Iryna Osypenko in Matjaž Nemec sta z veliko mero dostojanstva naznanila ločitev in dokazala, da se lahko zakon zaključi tudi spoštljivo, brez prepirov in tožarjenja. A to ni odvrnilo zlobnih jezikov, ki so njuno odločitev izkoristili za zlonamerna natolcevanja, nekateri pa v zgodbo vpletli celo Dominiko Švarc Pipan, strankarsko kolegico primorskega poslanca.
image
Zlonamerne govorice niso uničile njihovega prijateljstva. foto Instagram

Izkoristili so metodo povezovanja lepih sodelavcev, da bi po vzoru pravljic za odrasle očrnili politične nasprotnike. Vendar jim strokovnjakinja, ki spada med deset najvplivnejših slovenskih pravnikov, ni ostala dolžna. »Sama zadeve nisem želela komentirati iz spoštovanja do Matjaža in Iryne, ki gresta skozi težko intimno življenjsko preizkušnjo na zrel in dostojanstven način. Lahko bi bila vzor marsikateremu paru v razhajanju.

In tudi zato ne, ker ne čutim potrebe ubadati se z zlonamernimi tračarskimi mrhovinarji, ki jim je edini cilj škoditi in prizadejati bolečino. Sva pa Matjažu oba z Maticem srčno hvaležna za prijateljstvo in botrstvo najini zakonski zvezi ter prečudovit spomin na topel in pristen poročni obred, za katerega ne bi mogla izbrati primernejšega matičarja. Številne podle laži in podtikanja naju sicer niti najmanj ne ganejo, mojega moža kvečjemu spravijo v smeh, ker takšen pač je on, moj pristan miru, varnosti in humorja,« odločno pove Dominika in prizna, da jo vendarle žalosti, kako zagrenjeni so nekateri ljudje in 'kvazi novinarji'.
image
Zaradi iskrenosti sta postala tarči spletk in laži. foto arhiv Suzy

»Očitno so tako prazni, da se počutijo dobro, samo če se nekdo drug počuti slabo. Najtežje breme v resnici nosijo oni sami in niti predstavljati si ne znam, kako boli gniloba v duši in srcu,« še pripomni in se razveseli, da tovrstna podtikanja niso omajala njihovega iskrenega odnosa.

Kakršen oče, takšen sin

Družina Cavazza nam je dvakrat demonstrirala, da se je mogoče tudi po ločitvi spoštovati in delati za skupno dobro. Najprej Boris Cavazza in Oriana Girotto. Igralec je voditeljici, čeprav se je z njunim sinom Aleksandrom odselila v Rim, ponudil stanovanje, v katerem so po vrnitvi v Ljubljano nekaj časa živeli skupaj. Še dandanes pa si pomagata in sta neizmerno ponosna na Aleksa, sad nekoč strastne ljubezni, ki ju navdušuje s svojo glasbeno, plesno in igralsko nadarjenostjo.
image
Boris se s podporo žene Ksenije počasi postavlja na noge. foto Leon Vidic

V teh težkih trenutkih, ko Boris okreva po možganski kapi, pa je vez med njima še toliko pomembnejša. Nista si zastonj pred matičarjem obljubila, da si bosta stala ob strani v dobrem in slabem, četudi sta srečno ločena. Oriana ne skriva navdušenja, da se je oče njenega otroka še enkrat poročil z legendo protokola Ksenijo Benedetti, s katero sta stkali prav lep odnos. Enako je Boris presrečen za fantka Edvarda, ki ga je Ori povila s kitaristom Maticem Ajdičem.
image
Tina in Sebastian, ko sta še veljala za enega najlepših parov pri nas. foto Mediaspeed

Druga ločitev v slavni igralski rodbini je zaznamovala Sebastjana Cavazzo in Tino Vrhovnik. Že ob naznanilu, da so med njima preskočile iskrice, se je sprožil val navdušenja. Dobili smo nov sanjski par in pravi magnet za fotografe ter novinarje. Danes se sicer ne videvata več tako pogosto, četudi ohranjata lep odnos. On je že nekaj let srečen ob igralki Ajdi Smrekar, ona pa je predana svojemu lepotnemu centru T Spot, njen ljubezenski status pa je, vsaj za javnost, samska, a ne osamljena.

Moji, tvoji, najini

Zelo odgovorno sta se z ločitvijo spopadla tudi Alenka in Jure Košir, čeprav se nista odločila, da bi konec ljubezni naznanila v skupni izjavi za javnost. Bila sta preveč osredotočena na prodajo družinske hiše, skrb za svoje tri čarobne otroke in selitev. Združila sta moči in sestavila urnik starševskih opravil, pri tem pa drug drugemu pustila svobodno izbiro partnerjev.
image
Jure in Alenka sta si v 21 letih ustvarila eno najlepših družin pri nas. foto arhiv Suzy

Najprej nas je presenetil smučarski as, ko se je pojavil ob Simoni Škrobar, kmalu za tem pa je svojega Marka Jovovića pokazala še mojstrica joge in zdrave prehrane. Danes vsi skupaj sestavljajo moderno družino, že samo dejstvo, da je Alenka kljub ločitvi obdržala Juretov priimek, pa potrjuje njuno neuničljivo navezo.

Pisana družinica

V duhu širokih družinskih pogledov sta se za deljeno skrbništvo nad otroki in ohranitev pristnega odnosa dogovorila pevec Tomi Meglič in pravnica Manca Simčič. Sinu Zaku in hčerki Nori sta prizanesla s partnerskimi prepiri, nekakšno stalnico pri številnih ločitvah. Nesoglasja sta reševala na samem ter po več kot desetletju sklenila, da si ne bosta v napoto pri iskanju nove sreče.
Ljubezen pretvorili v prijateljstvo.


Frontmen skupine Siddharta jo je našel z Mančino manekensko kolegico Taro Zupančič, ona pa z ljubljanskim podjetnikom Denisom Petrovčičem. Z njim je poleti celo povila deklico Karo, ki sta se je starejša bratec in sestrica zelo razveselila. Priljubljeni očka in postavna mamica sta po razhodu v še boljšem odnosu, zato ni čudno, da skupaj praznujejo rojstne dneve in druge praznike, Manca pa ne skriva, da bo imela Tomija večno rada.

Brez zamer

Nekateri si ne znajo predstavljati, da bi se morali po razhodu z nekdanjim partnerjem vsakodnevno srečevati na delovnem mestu. To pa ne moti Petre Kerčmar in Uroša Slaka. Če si z nekom tako dolgo živel pod isto streho, mu dal svoja najlepša leta in si z njim ustvaril družino, lahko le huda prevara zakuha daljše zamere. Tega pri voditeljih informativnega programa ni bilo, saj sta na skupni poti izkusila ogromno nepozabnih trenutkov, ki jih nista želela razvrednotiti. Po najboljših močeh se trudita z vzgojo sina Aljaža in si še po letih, odkar sta prekinila ljubezensko zvezo, nudita podporo tako poslovno kot zasebno.
image
Bila sta nerazdružljiv par še iz študentskih klopi, zdaj pa ostajata oče, mati, sodelavca in podpornika. ​foto Mediaspeed

Kakšen je njun trenutni ljubezenski status, ni znano, ker o tem ne želita govoriti, a če gre verjeti govoricam, Uroš trenutno nima resnejše zveze, Petra pa se najbolje počuti v družbi prikupnega nogometaša. Je pa Kerčmarjeva o očetu svojega edinca dejala, da mu je zelo hvaležna za vse, kar jo je naučil, in da prevzema del odgovornosti za nastalo situacijo, iz katere nista želela delati javne polemike. 
Deli s prijatelji