ŠALJIVCI

»Šefi nas podpirajo pri traparijah«

Objavljeno 11. april 2019 08.21 | Posodobljeno 11. april 2019 08.21 | Piše: A. K.

Radijci brijejo norce.

Zaspano so posneli v stanovanju oziroma postelji Uroša Bitenca.
Če na radiu Antena še niste slišali katerega od mojstrsko dovršenih in blazno smešnih tako imenovanih gverilskih coverjev, potem ne veste, da zamujate odlično zabavo in priložnost za smeh do solz.
image
Zaspano so posneli v stanovanju oziroma postelji Uroša Bitenca.

Radijci Sebastijan Cegnar, Jean Frbežar, Jerica Zupan in Tomaž Čop, ki se predstavlja tudi kot gverilec Birko, snemajo priredbe aktualnih hitov in se pri tem neizmerno zabavajo.
image
Ekipi zabavljačev je LPP celo posodil avtobus, da so lahko snemali v njem. Ime linije so v ta namen spremenili v 69 DAM, saj je bil naslov pesmi Dam, dam (hočem domov).

»Besedila pišemo sami, Sebo, Jean, Birko in jaz. Med viharjenjem možganov pa se nam večkrat pridružita tudi sodelavec Uroš Bitenc in urednik Žiga X Gombač,« pravi Jerica, Sebastijan pa v smehu doda: »Lahko rečemo, da jih pišejo avtorji originalov. Calvin Harris, Dua Lipa, Ed Sheeran, George Ezra ... Nekako jim uspe že z izvirno ritmiko in fonetiko namigniti, kakšno mora biti besedilo v slovenščini.«
Refren pesmi Koma, ki so jo radijci posneli na temo spomladanske utrujenosti:
Spet sem koma,
zjutraj vstanem, komaj gledam,
v šol’ sem koma, lajfa sploh se ne zavedam.
V službi koma, red bull kava ne pomaga,
skoz sem koma,
Bradley Cooper, Lady Gaga.


Doslej so posneli že 34 priredb, zadnja med njimi nosi naslov Koma. »V najlepših sanjah si nismo predstavljali, da bodo kdaj tako uspešni oziroma gledani, skupno imamo okoli devet milijonov ogledov,« je na zabavne stvaritve ponosna Jerica, ki dodaja, da so ji med najljubšimi Gužva song, Valček ali polka, Zaspana, Cepim drva, Lublana, La Matura, J*be me instagram.
image
Najnovejši cover Koma so posneli na turbo maximusu sredi njive.

»Pravzaprav so vsi coverji odlični, pa tudi vsako snemanje je drugačno. Zaspano smo denimo snemali v postelji oziroma stanovanju režiserja Uroša Bitenca, Valček ali polka je nastajal na kmetiji, pri Cepim drva pa sem resnično sekala drva,« pove Jerica. Med snemanjem ne manjka smeha, njihove priredbe pa so postale izjemno priljubljene.
»Vsi se jim režijo, slišali smo celo, da so ljudje ponosni na nas.«


»Vsi se jim režijo, slišali smo celo, da so ljudje ponosni na nas. 'Svašta',« v smehu doda Sebastijan, Jerica pa pravi, da zaradi svojih idej nikoli niso imeli težav. »Šefi so naši oboževalci in nas podpirajo pri vseh trapastih domislicah!«
 
Deli s prijatelji