18 LET LJUBEZNI

Šarec ženo spoznal na gasilski veselici

Objavljeno 10. februar 2019 08.31 | Posodobljeno 10. februar 2019 08.31 | Piše: M.T.

V teh dneh sta premier Marjan Šarec in njegova soproga Barbara praznovala pomembno obletnico prvega zmenka.

Barbara je Marjanova največja podpornica, ki pa se v medijih zelo nerada izpostavlja in ga spremlja le na nujnih protokolarnih obveznostih.
Od tiste usodne februarske nedelje leta 2001 pa vse do danes sta stkala trdno vez, ki je niti podli udarci političnih nasprotnikov niso mogli skrhati. Marsikdo bi rad pokukal v njuno spalnico, čeprav se trudita, da so vrata zaprta pred mediji. Po pomoč smo se obrnili na njune sokrajane ter izvedeli, kako vzdržujeta ljubezen in družinsko idilo.

Marjan Šarec je strast do gasilstva in zabave združil na najlepši mogoči način, saj mu je prinesla ljubezen njegovega življenja – pred 18. leti je namreč na domači gasilski veselici spoznal Barbaro Iskra.
image
Barbara je Marjanova največja podpornica, ki pa se v medijih zelo nerada izpostavlja in ga spremlja le na nujnih protokolarnih obveznostih.

Da bi jo dokončno očaral, jo je le nekaj dni za tem povabil še na gledališko predstavo v Cankarjev dom, kjer so amorjeve puščice trajno prebodle njuni srci. V mesecih, ki so sledili, sta spoznavala osebnost in značaj drug drugega in se čez štiri leta poročila.

Na gradu Jable pri Mengšu se je zbralo 80 svatov, za dobro vzdušje pa je poskrbel ansambel Nagelj. Oba namreč obožujeta narodno-zabavne viže. Barbara je od samega začetka očarana nad njegovim sočutjem in neizmernim smislom za humor, zato se po njihovi družinski hiši pogosto razlega smeh.
image
Smeh je pomembno vodilo njunega partnerstva. foto Mediaspeed

»Živijo precej normalno življenje in so med krajani priljubljeni zaradi spoštljivosti, ne zaradi politične funkcije. Zakonca Šarec se trudita obdržati visok nivo potrpežljivosti, hkrati pa redno sprejemata kompromise in se tako izogibata partnerskim nesporazumom. Seveda se tako kot vsi običajni pari ne strinjata v vsem, ampak to rešujeta z dostojanstvom,« izvemo od sokrajanov.

Pere, lika, kuha

Med redkimi Barbarinimi izjavami nam je uspelo razbrati, da odnosa nikoli nista gradila na stereotipnih delitvah vlog. Zato je navdušujoče spoznanje, da si premier sam pere in lika srajce, odlično pa se znajde tudi za štedilnikom.

»V najinem partnerstvu ni prostora za podrejenost in nadrejenost, ampak si zadolžitve porazdeliva. Marjan obvlada večino gospodinjskih opravil, in to ga ne naredi nič manj moškega,« nas navduši z modernim načinom razmišljanja. Obema zelo veliko pomenijo skupni trenutku, v dvoje ali četvero, z 11-letno hčerko Vivijano in njeno devetletno sestrico Gabrijelo.
image
Umirjeno družinsko življenje popestrijo z druženjem in izleti v naravo.

Posebnih partnerskih ritualov nimata, zase pravita, da živita čisto normalno zvezo in se v glavnem posvečata družinskim radostim. Vikendi so samo njihovi, če seveda Marjan nima kakšnega obveznega službenega obiska ali potovanja. Takrat se zakonca običajno v dvoje odpravita v kuhinjo, kjer je ona zadolžena za priloge in sladice, on pa za meso in ribe. S takšno uigranostjo ne premagujeta le kulinaričnih izzivov, ampak tudi zasebne, ki se prav nič ne razlikujejo od drugih zakonskih parov.

Diši tako, kot žena hoče

Kako privlačna so si nasprotja, dokazujeta z raznolikima poklicema. Marijan je sicer diplomirani igralec, leto dni starejša Barbara, ki poleg moževega ohranja tudi svoj dekliški priimek, pa profesorica slovenskega in italijanskega jezika, ki poučuje na dveh ljubljanskih srednjih šolah – na medijsko-grafični ter gostinsko-turistični.
image
Ljubezen vzdržujeta brez pretirane romantike.

Po opravljenih službenih obveznostih se najraje zadržujeta doma, kjer so na sporedu imitacije znanih ljudi, nad čemer je nekdaj tako priljubljen komedijant navdušil mlajšo hčer. Redni so obiski narave, brez pretiranih adrenalinskih podvigov. Divji tempo političnega parketa je dovolj stresen, zato sta hitra hoja in plavanje maksimum športnih dejavnosti. Je pa toliko bolj vesten pri skrbi za svoj videz – in k urejenosti spada tudi kozmetika.
Živita brez pretirane romantike.


Čeravno na svoji polici v kopalnici nima veliko lepotilnih sredstev, se iz hiše nikoli ne odpravi brez opojnega vonja po parfumu. Zanj je zadolžena soproga, ki ne mara osladnih dišav, ampak izbere takšno, da z njo poudari moževe značajske lastnosti.

»Je neizmerno odgovoren, zanesljiv in razsoden. Ni ravno zaprisežen romantik, a mu tega ne zamerim, čeprav ne bi imela nič proti, če bi se na tem področju malce izboljšal,« se simpatično nasmehne srčna izbranka enega naših najbolj priljubljenih politikov.
Deli s prijatelji