Sanje, iluzija ali duhovna rast?

Merkur se je 17. februarja obrnil v retrogradno gibanje v vodnem znamenju rib in se bo 10. marca v zračnem znamenju vodnarja postavil v direktno smer. Ko gre Merkur v retrogradno fazo, vas resnično spodbudi, da upočasnite in se zanesete na subtilnejša čutila. Vaša intuicija, vaš občutek v trebuhu in vaš šesti čut so tedaj okrepljeni.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

To bo čas vpogleda vase in soočanja z lastnimi iluzijami, zmotami, zablodami, sanjami, čas duhovne rasti. Vaše misli bodo pod močnim vplivom lastnih globokih občutkov, zaznav in želja. Vse veščine, govorjenje in razmišljanja bodo subjektivni, približni, občutljivi, intuitivni in povezani z emocijami. Vaš fokus bo na komunikaciji, ki bo pretežno sočutna, nežna, razumevajoča, idealistična in nekoliko bolj pesniška. Predvsem pa bo zelo konfuzna in nejasna. V vas se bo prebudila velika potreba po učenju, saj boste vse čutili iz osnove narave pomoči in podpore, za učenje pa bodo potrebni fantazija, duhovni princip, fleksibilnost in intuitivnost.

Vsi procesi razmišljanja znajo zdaj potekati z imaginacijo, s sintezo in intuitivno zbranim znanjem.

Meditacija in čas zase

Ta rahlo kaotični čas bo prinesel nagnjenost k nejasnosti mišljenja in veliko potrebo po sanjarjenju. V vas se zna povečati potreba po duhovnem. Meditacija in čas zase vam bosta zdaj v veliko oporo na poti samozavedanja. Morda boste šele zdaj sneli ali pa si nadeli rožnata očala in spregledali svoj odnos.


V tem času boste lahko obžalovali kaj, kar ste naredili v preteklosti.
Kadar je planet komunikacije v retrogradni fazi, pričakujte večje izzive in preizkušnje prav na tem področju, saj bi se situacije ali dogovori lahko izkazali za neuspešne, nejasne in brez realizacij. Na koncu se tako zelo obetajoča zadeva, odnos ali projekt izkaže za vse prej kot to, kar ste sprva mislili, videli, se dogovarjali ali dobili vtis. Dogovori ali projekti se lahko tako strašansko zapletejo ali zavlečejo, da iz njih na koncu ne bo nič.

Če vas na kratko spomnim, kaj pomeni faza, ko se planet giblje retrogradno: gre za upočasnjeno delovanje, zamude, odpovedi tik pred zdajci, zmedo in različne oblike nesporazumov. Občutek boste lahko imeli, da vas ne razumejo ali vi ne boste več razumeli, kaj se dogaja, zakaj je toliko nesporazumov. To je čas za vpogled vase, ne za delovanje.

Konstruktivna faza

Ker vas okoliščine tako rekoč prisilijo, da pač počakate in se ne dogovarjate, je to z razlogom, da si vzamete rahel odmik od vsega, da proučite, kar ste začeli, in preverite, kaj sploh resnično želite in kako trdne temelje imate v življenju. No, s temelji ste se veliko ukvarjali v preteklih mesecih, zato bi se zdaj lahko soočali s katerimi nedokončanimi projekti. Zdaj boste lahko resnično videli, katera področja so postala zares obremenjujoča, in prav faza retrogradnega Merkurja vam lahko da potreben čas, da spravite stvari, sebe in situacije v red.


Vzemite si več časa zase, prosite za pomoč, naredite spremembe v svojem urniku, da bo poleg dela čas tudi za prosti čas, zabavo in odmor. Soočali se boste s tem, ali resnično poveste vse, kar občutite in kar v resnici mislite. Največ preglavic vam bo povzročala prav iskrenost do sebe oz. to, da se boste morali odpovedati stari bolečini in negativnemu samogovoru v smislu kaj vse so vam storili in kako ste dobri.

Kaj še lahko pričakujete?

Vpliv zna prinesti nevšečnosti na področju komunikacije in povezovanja vseh vrst. Če vam res ni nujno, ne potujte v tem času, saj se lahko sproži val nepredvidljivih situacij, povezanih z vodo, naravnih nesreč in nevšečnosti. Raje si vzemite čas in se zazrite vase. Ta čas lahko s pridom izkoristite za delo na sebi, duhovno rast in učenje, za inventuro, pospravljanje pisalne mize, omar in revizijo vašega delovanja. Zdaj lahko opravite dela, s katerim ste v zaostanku, dokončate nedokončane projekte ali šolanje, čas je za obnavljanje dogovorov in projektov, celotno obdobje bo bolj namenjeno prodaji rabljenih stvari kot nakupu novih.

Ker so v tem času pogosti zapleti s komunikacijskimi sredstvi na splošno – računalniki delajo po svoje, omrežja padajo dol, telefoni ne delajo, kot bi morali, zastoji so v prometu, trgovini in posredništvu, težave so s povezavami z računalniki in dostopom do omrežja –, se ne čudite in ne delajte nepotrebne drame. To je normalo. Pri intelektualnem delu nasploh bi lahko dobili občutek, kot da se nič nikamor ne premakne ali pa se zadnji trenutek vse postavi na glavo. Kaj lahko še pričakujete? Zamude, odpovedi, prometni kaos, zastoje zaradi nesreč in podobno.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pogosta bodo nasprotovanja in nesporazumi, zelo pomembno pa je vedeti, da se dogovori, ki bi bili sklenjeni v času retrogradnega Merkurja, po navadi izkažejo za nestvarne, nejasne ali pomanjkljive in se bo treba pozneje ponovno ukvarjati z njimi. Da ne boste rekli, da niste vedeli.

Čemu namenite svoj čas?

Zresnite se in prevzemite nase vse tisto, za kar ste do zdaj krivili druge v odnosih.
Takoj ko se Merkur obrne v retrogradno gibanje, se tudi Sonce pomakne v ribi, ki je 12. in hkrati zadnje znamenje zodiaka. Ko se to zgodi, je čas kulminacije in dokončanja. Dosegli smo konec ciklusa, šli skozi vse Sončeve faze, in zdaj je čas, da slavimo, dokončamo in poberemo vse, kar smo posejali.
Se beremo, iz srca,
​Shana, www.MyChi.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije