BILO JE NEKOČ

Prodal je 350 milijonov knjig

Objavljeno 25. april 2019 14.53 | Posodobljeno 25. april 2019 14.54 | Piše: U. J.

71-letni pisatelj je sicer znan po strahotnih grozljivkah, ob katerih se vsakemu zatresejo hlače, a Stephen King je mojster pisane besede tudi v drugih žanrih.

»Ustvarjen sem bil za to, da pišem zgodbe. Drugega ne znam,« pravi mojster grozljivk Stephen King.
71-letni pisatelj je sicer znan po strahotnih grozljivkah, ob katerih se vsakemu zatresejo hlače, a Stephen King je mojster pisane besede tudi v drugih žanrih, saj je ustvaril nekaj najbolj zanimivih zgodb – tako na filmskem platnu kot malih zaslonih.
image
©Columbia Pictures/courtesy Ever Eno njegovih najboljših novel Ostani z menoj je menda navdihnila zgodba iz otroštva, ko je videl, kako je vlak zbil njegovega prijatelja. Pripoved o prijateljstvu je še danes med najlepšimi filmi.

Da lahko danes vsi uživamo v njegovih pripovedih, je v veliki meri zaslužna žena Tabitha. V smeteh je namreč našla natipkane strani zgodbe, ki jo iz nezadovoljstva zavrgel, ter ga spodbudila, naj nadaljuje – in tako je izpod njegovih prstov prišla Carrie. V karieri je spisal 60 knjig in 200 novel ter jih prodal v približno 350 milijonih izvodov. Skoraj sto njegovih stvaritev je bilo upodobljenih tudi v filmih ali nadaljevankah.
image
Alamy Izžarevanje je zgodba o počasni spiralni poti proti norosti, po kateri se spusti pisatelj Jack, ki se z družino čez zimo preseli v prazen razkošen hotel, da bi zaslužil kot oskrbnik in mirno pisal.

V naše kinematografe je pred kratkim prispela nova različica grozljivke Mačje pokopališče, mi pa smo za vas zbrali nekaj njegovih največjih uspešnic, ki vam lahko pomagajo preživljati deževne aprilske dni. 
Deli s prijatelji