BILO JE NEKOČ

Princ, ki čaka na krono, je ves čas gledal za prijateljico iz mladosti

Objavljeno 01. december 2018 18.30 | Posodobljeno 01. december 2018 15.31 | Piše: A. J.

Rodil se je 14. novembra 1948.

Z lady Sarah Spencer, sestro princese Diane, ki je bila nekaj časa njegovo dekle.
Rodil se je 14. novembra 1948. Ko je bil star tri leta, je njegova mama Elizabeta II. zasedla britanski prestol, na katerem je še danes, zato je Charles prestolonaslednik, ki najdlje v zgodovini čaka na krono. Bil je prvi princ, ki je obiskoval javno šolo, v kateri pa je precej trpel. Spominja se, da so bila to njegova najtežja leta, saj je princ Philip vztrajal, da mora na škotski Gordonstoun, strogo deško šolo.
image
PA Archive/PA Images Elizabeta II. ga je rodila, ko je bila stara 22 let in še ni bila kraljica.

Sošolci so ga nadlegovali, v telesno vadbo usmerjeni učni program pa ne bi mogel biti bolj v nasprotju s Charlesovo nežno akademsko dušo. Kot samski mladi princ je bil precej priljubljen med dekleti, ki so ga želela ujeti v zakon – za zeta si ga je želel celo ameriški predsednik Richard Nixon.
image
Tim Graham/Getty Images Z ljubeznijo svojega življenja, Camillo Parker Bowles, se je poročil šele v zrelih letih.

Leta 1981 se je poročil z Diano Spencer, čeprav je njegovo srce ves čas bilo za mladostno prijateljico Camillo Parker Bowles. S slednjo sta se po dolgoletnem nasprotovanju tako njegove družine kot britanskega javnega mnenja poročila leta 2005. Charles ima dva sinova, princa Williama in Harryja, in tri vnuke, princa Georgea, princeso Charlotte in princa Louisa
Deli s prijatelji