BRILJANTINA

Po zadoščenje na sodišče

Objavljeno 24. januar 2019 10.50 | Posodobljeno 24. januar 2019 10.52 | Piše: T. M.

Konec vojne za Briljantino.

Urša Alič je v znak sprave in sodne poravnave na festival povabila tudi muzikal Briljantina, v spomin na preminulega Gašperja Tiča. foto Marko Ocepek
Ustanoviteljica Špas teatra Urša Alič je dosegla poravnavo za pravice uporabe blagovne znamke Briljantina. Spomnimo, da se je razvnela prava saga zaradi muzikala, ki ga je pripravljala s pokojnim Gašperjem Tičem, kmalu po njegovi smrti pa se je brez njene vednosti projekta lotila ekipa producenta Jurija Franka.
image
Urša Alič je v znak sprave in sodne poravnave na festival povabila tudi muzikal Briljantina, v spomin na preminulega Gašperja Tiča. foto Marko Ocepek

Zgodba dveh stališč je pristala na sodišču, na poravnavo pa so pri Špasu pristali, ker je umetnost dobronamerna in gledališče pozitivno za ljudi. »Za nas je pomembno dejstvo, da smo registrirali blagovno znamko v skladu z zakonom. Kljub številnim izrečenim besedam, ki niso vselej odsevale resnice, ne želim pozabiti na bistveno, to je, da že 21 let ustvarjamo odlične komedije za svoje občinstvo.

V tem času smo pripravili kar 40 predstav,« so javili iz Mengša. »Producenti, ustvarjalci, gledališčniki ustvarjamo za ljudi ves čas, in tako bo ostalo. S tem ciljem je predstava Briljantina že povabljena na festival, ki ga v spomin na preminulega umetnika Gašperja Tiča organizira Špas teater skupaj z njegovima sinovoma,« nam je povedala Aličeva. 
Deli s prijatelji