STRMI VZPON ZALE IN GAŠPERJA

Po EMI 2019: Evropa navija za Zalo in Gašperja

Objavljeno 11. marec 2019 17.55 | Posodobljeno 11. marec 2019 17.55 | Piše: M. T.

Mladi glasbeni par se z napovedmi ne obremenjuje, ampak že pridno kuje načrt za nastop svojega življenja.

Zala in Gašper še naprej uživata veliko podporo iz Evrope.
Po burnih reakcijah iz domačih logov so dušo zmagovalcev Eme pobožali odzivi evropskih oboževalcev evrovizijskega cirkusa. Čeravno seznam letošnjih sodelujočih v Tel Avivu še ni popoln, se Zala Kralj in Gašper Šantl gibljeta med prvimi sedmimi, kar je vse več, kot so napovedovali nekateri preuranjeni slovenski jeziki.
image
Zala in Gašper še naprej uživata veliko podporo iz Evrope.

Mladi glasbeni par se z napovedmi sicer ne obremenjuje, ampak že pridno kuje načrt za nastop svojega življenja. V Izrael želita priti do potankosti pripravljena in ničesar ne nameravata prepustiti naključju. Še prej se bosta podala na promocijsko mini turnejo po televizijah tistih držav, ki se bodo v prvem polfinalu skupaj z njima potegovale za deset prostih mest v velikem sobotnem finalu.
Uvrščajo ju med prvih 7!

Razmišljata tudi o oblekah, vendar ne želita izdajati načrtov, idej in morebitnih dokončnih odločitev, kajti faktor presenečenja je značilen za Evrovizijo. Dogovarjata se tudi z vodilnimi pri slovenski delegaciji, saj se morajo uskladiti o številu udeležencev v vselej majhni ekipi, kajti stroški, povezani z letošnjo odpravo, bodo med najvišjimi doslej. Cene prenočišč in vsega, povezanega s tokratno organizacijo, so astronomske, zato bodo morali zelo premišljeno določiti, kdo bo šel in kdo bo moral ostati doma.

Smo se pa Slovenci otresli hude konkurentke, še preden se je tekmovanje sploh začelo. V naši skupini je namreč tudi Ukrajina, kjer vladajo izredne razmere, saj se je v nacionalni izbor za predstavnika močno vmešala politika in prepovedala udeležbo sicer zmagovalki njihovega izbora, zapeljivi Maruv.
image
Pevka Maruv ni podpisala pošastnih pogojev, ki so jih postavile državne oblasti v Ukrajini, in bo kljub zmagi na nacionalnem izboru ostala doma.

Ta je veljala celo za eno glavnih favoritinj za končno zmago na Evroviziji, a se je odločila, da ne bo pristala na grozljive pogoje državnih oblasti. Žal se je znova izkazalo, kakšno moč ima politika na tem največjem glasbenem dogodku.
Deli s prijatelji