POVEZANOST

Otrok naju je še bolj povezal

Objavljeno 11. julij 2018 09.11 | Posodobljeno 11. julij 2018 09.11 | Piše: A. J.
Presrečna Nina Wabra in Gal Jakič.
Nina in Gal sta par od leta 2011, pred tremi leti pa je njuno ljubezen okronal sin Leo.
Pred leti smo, številni s solzami v očeh, prebirali o njuni ljubezenski zgodbi, ki se je rodila po pretresljivi življenjski preizkušnji: spoznala sta se, ko sta bila že oba na vozičkih, Nina Wabra (40) po prometni nesreči in Gal Jakič  (28) po infarktu hrbtenjače, ki ga je doživel, ko je bil star 13 let.

image
Nina in Gal sta par od leta 2011, pred tremi leti pa je njuno ljubezen okronal sin Leo.

Njuna ljubezenska pravljica še traja, danes triletni sin Leo jo je le še oplemenitil. Pred kratkim se je simpatični par prvič preizkusil skupaj v vodenju prireditve, povezovala sta Kresno noč Lions kluba Ilirija ter požela veliko navdušenje in bučen aplavz.

'Kriva' je angleščina

Kot voditeljski par sta nastopila prvič, glede na odzive občinstva nemara ne zadnjič, na odru pa sta se skupaj znašla pravzaprav po naključju. »Vedela sem, da bo dogodek povezan z Japonsko, in še med dogovarjanjem mi je prišlo na misel, da bo treba verjetno govoriti tudi v angleščini. Zato sem omenila, da se v angleščini ne počutim suvereno, da pa bi mogoče lahko kaj povedal Gal. Potem sva, nekaj dni pred prireditvijo, izvedela, da nastopava skupaj,« nam je zaupala Nina. Parček se je v vlogi voditeljev odlično počutil, o tem, da bi takole skupaj nastopila še kdaj, pa še nista imela časa razmišljati.

Družinsko življenje

Zadnja leta sta se Nina in Gal nekoliko umaknila iz javnosti, tudi zato, ker je bilo, kot pravita, že vse povedano, malce pa, ker se jima je rodil sin Leo.

»Sprašujem se, kaj sem pred Leom sploh počela v življenju.«

»To je nekakšen zaščitniški trenutek, ko želiš družinico držati v zasebnosti,« pravi mama triletnika, ki ji je materinstvo odprlo popolnoma nov svet. »Sprašujem se, kaj sem pred Leom sploh počela, in vem, da bom v naslednjem življenju začela veliko prej delati otroke, ker je biti mama tako lepo. Odprejo se ti nove dimenzije ljubezni, za katere nisi niti vedel, da obstajajo,« pove Nina.

image
Svoj odnos tudi negujeta – enkrat na teden si privoščita romantični večer samo zase.

»Zarisal mi je črto med poslovnim in družinskim življenjem. Zdaj vem, da pride neka ura, ko je on središče pozornosti in ko smo skupaj,« doda Gal.

Vozička ju ne ovirata

Mladi starši pravijo, da jih vozička pri skrbi za triletnika niti ne ovirata. »Hitro se navadiš, pa tudi otrok ve, kam lahko steče, da mu še lahko slediš. Ti naši otroci odraščajo nekoliko drugače. Je pa dobro, da ima okrog sebe tudi veliko drugih ljudi, da lahko gre, kamor midva ne moreva, da se normalno motorično razvija,« pravi Gal. »Mislim, da so otroci veliko bolj in hitreje dojemljivi, kot si mislimo. Že ko je bil čisto majhna štručka, se, ko je bil pri meni v naročju, ni zvijal ali se metal nazaj. Zdi se mi, da je dobro vedel, do kam lahko gre,« se spominja Nina.

Večeri samo zanju

Nina in Gal spadata med tiste srečne pare, katerih odnos se je s prihodom otroka še poglobil. »Drugače sva se začela odzivati na stvari, ki so naju morda spravljale v slabo voljo pri drugem. Lahko se zgodi, da partnerja, ko se jima rodi otrok, zaideta v čuden vakuum, naju pa je, mislim, otrok še tesneje povezal. Si pa načrtno vsaj en večer na teden vzameva zase,« razlaga Nina. So takrat na vrsti romantične večerje? »Običajno sva tako utrujena, da obsediva doma in namesto polurne nanizanke mogoče pogledava celo film. To je že velik praznik,« se smeje Nina. 
Deli s prijatelji