ZNANI V ZVEZDAH

Okostnjaki v omari Michaela Jacksona

Objavljeno 03. februar 2019 12.22 | Posodobljeno 03. februar 2019 12.22 | Piše: M. B. Z.

Rojstna karta Michaela Jacksona.

Pevec je imel ascendent v občutljivih, senzibilnih, čustvenih ribah, kar je bilo odlično za umetnost, manj pa za preostalo življenje. Ljudje s poudarjenimi ribami so pogosto preobčutljivi, odzemljeni, nerealni, lahko živijo v svojem namišljenem idealnem svetu. Lahko so večni otroci, ki težko sprejemajo odraslost in odgovornost. Čustveno plat ter nihanje razpoloženja še podpira Luna v ribah v 1. hiši, ki je v kvadratu s Saturnom. Glasbenik je bil osamljen, nerazumljen, ranjen, depresiven človek.
image
REUTERS

Vladar horoskopa je v 8. hiši, ki jo povezujemo s financami in spolnostjo. Neptun je planet zmede, nejasnosti, skrivnosti, prikrivanja, kar pomeni, da so se v njegovi omari skrivali okostnjaki, povezani z iskanjem spolne identitete. Neptun bi lahko kazal tudi njegovo aseksualnost, a ker je v škorpijonu, je bil vendarle človek globokih strasti. Enako kaže z Jupitrom, ki poveča vse, česar se dotakne, in če pade v hišo spolnosti, ne moremo govoriti o nekom, ki je vzdržen. Venera, vladarica hiše spolnosti, je v konjunkciji z Uranom, kar lahko kaže drugačne, nenavadne potrebe.

Naslednji aspekt, ki vzbuja sum, da na intimnem področju ni bilo harmonično, je Venera v kvadratu z Marsom. Povezava je pogosta v kartah ljudi, ki ne morejo najti osebe, ki bi jih hkrati spolno privlačila in čustveno zadovoljila. Ali so s partnerji, do katerih ne čutijo poželenja, a se z njimi ujemajo, ali z nekom, ki jih vzburja, vendar je popolnoma neprimeren sopotnik zanje. Pogosto ostanejo samski, a ker imajo močno spolno slo, se zapletajo v številne afere.

Polna 6. hiša nakazuje reševanje zdravstvenih težav. Sonce je v konjunkciji s Plutonom v devici, kar sicer kaže moč, veliko sposobnost obnavljanja telesa, tudi spreminjanje zunanje podobe. Devica je znamenje drobnjakarstva, discipline in pretirane kritičnosti, kar pomeni, da je bil, kar se tiče zdravstvenih navad, vsakdanjega življenja in dela zelo pedanten, organiziran, priden in deloven.
image
REUTERS

Kombinacija s Saturnom na vrhu hiše kariere kaže, da je njegov uspeh temeljil na odrekanju in garanju. Planeti v 6. hiši, vključno z Venero, vladarico hiše spolnosti, so tudi v napornem T-kvadratu z Marsom in Kironom v 12. hiši, ki je povezan z neko skrito rano, notranjo bolečino, ki jo je treba zaceliti.

Zanimivo je, da je na vrhu 8. hiše tudi severni karmični vozel, ki kaže naše poslanstvo. Pri pevcu je bil v znamenju tehtnice, kar pomeni, da so bili prav tesni intimni odnosi tisto, česar bi se moral naučiti. Ker pa so nam teme, ki jih v karti predstavlja severni vozel, neznane, težke in se bojimo soočiti z njimi, pogosto ostanemo v svoji coni udobja in poznanega ter jih ne rešujemo.
image
Rojstna karta Michaela Jacksona

Pod črto lahko rečemo, da je bil Michael zelo osamljen, ranjen, preobčutljiv, čustven človek, ki je živel v svojem pravljičnem svetu, da bi se s tem izognil kruti resničnosti odraslega sveta. Veliko povezav kaže, da je imel lahko težave v odnosih in spolnosti, kaj natanko in v kolikšni meri se je dogajalo za zaprtimi vrati, pa ne bo verjetno nikoli popolnoma pojasnjeno. Neptun je namreč tudi planet megle, škandalov, skrivanja in laži.
Deli s prijatelji