MODNI PREKRŠKI

Na drug dogodek v isti obleki

Neuradno pravilo oblačenja zapoveduje, naj znani obrazi na rdečo preprogo ne stopijo več kot enkrat v isti obleki. A nekatere zvezdnice se ne ozirajo na mnenja samooklicanih oblačilnih gurujev in to pravilo brez zadržkov kršijo, kadar se le da.
Fotografija: Cambriška vojvodinja je turkizno obleko nosila najprej v Londonu, nato pa še v Afriki.
Odpri galerijo
Cambriška vojvodinja je turkizno obleko nosila najprej v Londonu, nato pa še v Afriki.

Obleka s tatuji

Igralka Cate Blanchett je znana po tem, da se ne pusti ukalupljati, tudi pri oblačenju ne. V isti obleki se na družabnem parketu pogosto pojavi dvakrat, tudi če gre za vpadljive kose, ki ljudem ostanejo v spominu. Tako smo jo denimo lahko dvakrat videli v obleki z rokavi, ki ustvarjajo vtis tatujev, pariške modne oblikovalke Yacine Aouadi. Prvič jo je nosila na premieri filma Carol leta 2015, nato pa še enkrat čez tri leta na dogodku v čast Georgeu Clooneyju.

Vijolična zapeljivka

Kot kraljica bi lahko imela oblek, kolikor ji srce poželi, še posebno za uradne priložnosti. A španska kraljica Letizia, ki velja za eno najlepše oblečenih monarhinj, v tovrstni zapravljivosti ne vidi smisla in nekatere najlepše kose z veseljem reciklira.

Kraljica Letizia v manj in bolj uradni različici obleke Felipeja Varele
Kraljica Letizia v manj in bolj uradni različici obleke Felipeja Varele
Tako smo jo februarja letos na banketu ob obisku predsednika Peruja lahko videli v isti čudoviti bledo vijolični obleki z vezeninami španskega modnega oblikovalca Felipeja Varele, ki jo je nosila pred osmimi leti v Westminstru tik pred poroko britanskega princa Williama in Kate Middleton.

Z oblinami ali brez

Da oblek ni treba metati v koš, tudi če se nam postava z leti spremeni, dokazuje nekdanja spajsica Geri Halliwell. V zapeljivi oprijeti večerni obleki smo jo prvič videli leta 2002 na zabavi po oskarjih, drugič pa leta 2009 na dogodku, posvečenem ozaveščanju žensk o raku na dojki.

Geri Halliwell je z oblinami, ki jih je pridobila z leti, v svoji stari obleki še bolj zablestela.
Geri Halliwell je z oblinami, ki jih je pridobila z leti, v svoji stari obleki še bolj zablestela.
Z na novo pridobljenimi oblinami je bila obleka na zvezdnici videti popolnoma drugačna, morda še lepša kot pred leti.

Njen najljubši

Eden najljubši kosov v omari Jane Fonda je suknjič z lesketajočim se vzorcem modne hiše Saint Laurent. Najmanj dvakrat smo jo v njem videli tudi na družabnem parketu, prvič leta 2016 na zabavi na Beverly Hillsu in drugič, zelo primerno, na modni reviji Saint Laurent.

Najljubši suknjič igralke Jane Fonda
Najljubši suknjič igralke Jane Fonda
Kljub opaznemu kosu je bila zvezdnica vsakokrat videti drugačna – videz je spremenila s pričesko in različnimi modnimi dodatki.

Nikoli le enkrat

Tudi vojvodinja Kate oblačila reciklira. Čudovito turkizno obleko, v kateri smo jo videli na dogodku po londonskih olimpijskih igrah 2012, je znova nosila leta 2018 na podelitvi nagrad posameznikom, ki prispevajo k ohranitvi živalskega sveta na črni celini. Kate je zagovornica trajnostne uporabe oblačil in večkrat ponosi večino garderobe iz svoje omare.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije