MEH NA MAH

Manj na odru, več na morju in v hribih

Tudi glasbeniki so si to poletje dali duška. Čeprav jih žalosti, da nastopov, koncertov, predvsem pa veselic ni in jim ti še kako manjkajo, mnogi priznavajo, da jim ugaja, da imajo več časa zase in svoje najbližje.
Fotografija: Larisa in Hana se namakata v hrvaškem morju.
Odpri galerijo
Larisa in Hana se namakata v hrvaškem morju.

Nekateri pa niso povsem odložili inštrumentov. Če ne igrajo na kakšni poroki, je to poletje več časa tudi za ustvarjanje novih skladb in snemanje videospotov. Prav tega so se lotili Prisrčniki, ansambel, v katerem so združili moči mladi glasbeniki vse od Prlekije do Oplotnice, kot se sami radi pohvalijo. Prisrčniki so sredi Ljubljane posneli videospot za svojo novo polko Vedno, ko objame me, v njej pa sta glavni vlogi zaljubljencev odigrala njihova prikupna pevka Tina Vinter in Žiga Petrovič. Na hrvaški obali, konkretno v Pakoštanih, pa sta dopust preživljali Hana Zupan, pevka Dolenjskih 5, in Larisa Majcen, pevka Petovia kvinteta, in si, kot sta nam zaupali, nabrali novih moči za jesen, ko se obeta nekaj festivalskih nastopov.
Prisrčniki sredi ljubljanske tržnice, kjer so snemali videospot za novo polko.
Prisrčniki sredi ljubljanske tržnice, kjer so snemali videospot za novo polko.

Prav tako jo je na morje s svojim sinom Valom, a le za en dan, mahnil velenjski harmonikar, izdelovalec harmonik in učitelj Robert Goter. Na Roblek, kot je naslov znane Avsenikove polke, pa je odšel harmonikar in vodja Ansambla Viharnik Martin Vodlan. No, ne ravno sam, z njim je bila njegova soproga Martina, kot se spodobi, saj besedilo znane polke, ki jo je sam odigral že neštetokrat, opeva, kako »bo na Roblek odšel in ženo s sabo vzel«.
Sestrične na kupu (od leve) Karmen Križan, Klara Lorger in Aleksandra Križan
Sestrične na kupu (od leve) Karmen Križan, Klara Lorger in Aleksandra Križan

Na Triglav pa jo je mahnil, kot se spodobi za vsakega pravega Slovenca, kitarist Ansambla Vihar Peter Prevorčič. Tudi on na Triglavu ni bil sam, temveč so bili z njim glasbeni prijatelji s Koroške, ki so zaigrali Avsenikovo Na Golici, ki je z vrha Aljaževega stolpa imenitno zvenela, navkljub megli in vetru. No, tisti, ki ostajajo varno na tleh, pa si lahko v teh dneh privoščijo prijetno ohlajen vrček piva, brez skrbi, da bi morali že naslednji trenutek sesti v avto in odbrzeti na kakšno veselico. Tako smo ob pivu ujeli pevki Klaro Lorger (Ansambel Vihar) in Aleksandro Križan, pevko Veselih Begunjčanov.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije