JUBILEJ

Maje Štamol Droljc: Klub 50 je čisto fajn

Čaroben dan ob praznovanju abrahama.
Fotografija: Maja Štamol Droljc z družino. FOTO: Stane Jerko
Odpri galerijo
Maja Štamol Droljc z družino. FOTO: Stane Jerko

Dan po praznovanju abrahama je na vratih Maje Štamol Droljc še vedno visel plakat, ki sta ga za mamico izdelali hčerki. Za njimi je namreč živahno praznovanje okroglega jubileja, pol stoletja, odkar se je rodila uveljavljena slovenska modna oblikovalka. »Glava je sicer rahlo omotična, telo nekoliko utrujeno, pri srcu pa je zares toplo,« je vesela slavljenka, ki so ji ob rojstvu starši nadeli ime Amalija, po dveh tetah.

»Prva je bila Malči, delovna in poštena kmečka ženica, druga Malčka pa je bila podjetnica in trgovka že v davnih časih. Zdi se mi, da imamo res nekaj skupnega (nasmešek). Nato pa sem se nekega dne kar sama preimenovala v Majo, saj mi te okrajšave nikakor niso bile blizu, sploh v občutljivih najstniških letih ne,« se spominja 50-letnica, ki je bila v mladosti pri pouku pridna, doma pa še bolj. »V šoli sem preštevala atome, doma zanke pri pletenju,« prikliče v misli začetke in zametke svojega poslanstva.

S tem napisom sta mamico razveselili Dilsi in Žani. Foto: osebni arhiv
S tem napisom sta mamico razveselili Dilsi in Žani. Foto: osebni arhiv

Ob jubileju dobila posebno izdajo

Prve obleke so nastajale, še preden je postala prepoznavna. Kreacije za posebne priložnosti, poroke, maturantske plese, za prijateljice in tudi zase je kaj ustvarila. »Usodna za mojo samostojno pot je bila večerna kreacija, s katero sem zmagala na natečaju za Miss Universe. To mi je vlilo voljo, energijo, pogum ter potrditev, da sem na pravi poti,« nam zaupa in poudari, da je za njo že pol stoletja življenja ter petnajst let samostojne kariere. »Medtem se je zgodilo veliko lepega, žalostnega, veselega in moj mož ne bi bil moj mož, če ne bi vsega tega združil v čisto pravo revijo in mi jo nastavil v trafiko sredi Žalca. Posebna izdaja samo za družino in prijatelje,« pove s prešernim nasmehom.

aroben dan in praznovanje v krogu najbližjih, njej ljubih ljudi je imel poseben čar. Miran Ojsteršek jo je presenetil s čudovito prikolico, ki je stala pred hišo in naznanjala, da se pri njih dogaja nekaj veličastnega. Bila je namreč v podobi lokala na kolesih, v katerem so postregli s pijačo in še dodatno obogatili vzdušje. »Hvala vsem za srčne želje in misli. Lepo mi je, želela bi si le, da bi mojo srečo lahko videla tudi mami in tati. Morda pa sta mi pomežiknila od tam zgoraj,« je čustveno strnila občutke ob tem opevanem rojstnem dnevu in zaključila, da je članstvo v klubu 50 'čisto fajn'.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije