MASTERCHEF

Letos vedno nekdo preseneti

Objavljeno 07. april 2019 12.22 | Posodobljeno 07. april 2019 12.22 | Piše: Polona Pirc

Nova generacija tekmovalcev za laskavi naslov MasterChef Slovenije 2019 in nagrado 50.000 evrov se že nekaj tednov spopada s kuharskimi izzivi, sodniški trio Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi pa je navdušen nad njimi. Svoje kuharsko znanje bosta predstavila le dva javnosti znana Slovenca, pevec Klemen Orter in komik Andrej Težak.

Sodniški trio v MasterChefu 2019: Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Medjardi
»Šov je odvisen od tekmovalcev, s kakšno energijo, strastjo, tekmovalnostjo bodo kuhali in se borili za nagrado,« je prepričan programski direktor Branko Čakarmiš. Nad letošnjimi izbranci, ki jih bodo gledalci spoznali 27. marca zvečer na Pop TV, pa je že navdušen Luka Jezeršek.
image
Sodniški trio v MasterChefu 2019: Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Medjardi

»Že od prve oddaje dobivamo dobre, če ne celo odlične krožnike. Na prste ene roke lahko preštejem povsem ponesrečene jedi in vedno nekdo preseneti. Pri pripravi 'wrapa' (nekakšen zaviti sendvič, op. p.) je eden od tekmovalcev na primer dodal karamelno omako, kar nas je osupnilo, a je bilo res dobro,« je navdušen.
image
Za štedilnik je stopil tudi programski direktor Pop TV Branko Čakarmiš, ki doma velikokrat kuha, tokrat je pripravljal najboljši sendvič za Karima Merdjadija.

»Letos ni nikogar, ki bi izstopal. Nekateri doživljajo velike preobrazbe, tako kuharske kot tudi osebnostne. Imamo domače kuharje, ki prestopajo v bolj profesionalne, tudi ne povsem varne vode. Težko jim je, a so lahko nagrajeni z lepim uspehom. Seveda je pomembno tudi, kako hitro dobijo idejo za posamezni izziv, največji pritisk pa je časovna omejitev, tako da … kapo dol tekmovalcem,« je spodbuden Jezeršek.
image
Stand up komik in ultramaratonec Andrej Težak - Tešky najraje kuha brez receptov in tehtnice.

»Ta sezona tako predstavlja veliko različnih zgodb,« zaokroži chef, ki je v družini prevzel skrb za Dvor Jezeršek Brnik, kjer z družino tudi živi.

Vegan, ki pripravlja meso

Kako pa se z izzivi in tekmovanjem spopada ultramaratonec, standupovec in večinoma vegan Andrej Težak - Tešky? »Čeprav mesa ne jem, ga pripravljam. Najraje improviziram, kuham brez receptov in tehtnice, zdi pa se mi, da si bom po MasterChefu upal narediti tudi kakšno sladico z receptom, na gram natančno,« se nasmehne.
image
Predlanska zmagovalka Sara Rutar je Borutu Andrijašu z Radia 1 v novinarskem izzivu pomagala kuhati rezance za Bineta Volčiča.

Sicer pa kot športnik pazi na prehrano: »Predvsem poskušam jesti čim manj sladkorja, beljakovin, ne pijem alkohola, ne jemljem nobenih substanc in pojem ogromno sveže domače zelenjave, tako pa telo ostaja mladostno,« še pojasni Tešky.
image
Programski direktor Pop TV Branko Čakarmiš, ki je pripravljal najboljši sendvič za Karima, z nosečniško lačno novinarko Oto Širca Roš.

Poseben izziv so pred začetkom sodniki zadali tudi novinarjem, ki so morali pripraviti njihove najljubše ulične jedi – za Bineta riževe rezance z rakci, za Luko wrap, za Karima pa slasten sendvič s piščancem.
 
Deli s prijatelji