Leto 2020 v znamenju arhetipa cesarja: začenja se nova doba

Leto 2020 bo veliko več kot le začetek novega leta. Priča bomo redki planetarni povezavi, ki predstavlja konec 20-letnega ciklusa in začetek nove dobe. Prinaša obilico priložnosti in novih začetkov. Zdaj bodo ideje, informacije in ustvarjalnost spet vodile, pohlep, nasilje in materialistični pristop pa se bodo umaknili v ozadje.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Leto 2020 odpira tudi nov arhetipski veliki ciklus, ki mu vlada cesar, ciklus ustvarjalnosti in vodstva. Tako bo obdobje naslednjih nekaj let odlično za izgradnjo trdnih temeljev. Napočil je čas za nove projekte, za poslovne podvige ali odpiranje novih področij v življenju.

Od vas se bo zahtevalo, da se zaveste svojih voditeljskih sposobnosti. Odkrivali boste tudi vzorce, ki jih nezavedno ponavljate. Največje lekcije bodo povezane z močjo, uspehom in samozavestjo. Če teh vrlin nimate, bo to leto izzivov in gradnje. Predvsem pa se boste učili prevzemanja odgovornosti zase in za svoje življenje.

Cesar vas bo postavil v ospredje

Arhetip cesarja je jang vidik, ki vas bo vsekakor usmerjal v aktivno delovanje in vas postavil v ospredje. Ne boste več zadovoljni, da še naprej capljate v drugi vrsti, slepo kimate in sledite, ker bo čas, da stopite na oder in začnete vladati. Zato je pravilo, da se v tem času nikakor ne predajte – vzpostaviti morate svojo avtoriteto.

Leto bo kot nalašč za razčiščevanje odnosa z očetom ali očetovskimi figurami in vsekakor se boste spogledovali z višjim statusom, moški pa z očetovstvom. Zdaj vas ne bo nič več odvrnilo od ideje prevzemanja vodilnih položajev. Od rok vam bodo šla tudi pogajanja in mirovniške poteze. To bo idealno obdobje za razreševanje napetosti z ljudmi, rojenimi v znamenju ovna oziroma boste razmerja z njimi postavili na nove tirnice. Bodite pozorni na ugodne priložnosti, ki vam jih bodo odpirali pomembni starejši moški ali pomembni ljudje, rojeni v znamenju ovna. Če boste v mesecu ovna nekaj začeli, bo v tem letu čas, da stvari speljete do konca. Dovolj je spanja in čakanja na jutri.

Cesarjevo obdobje zahteva premik v smer, ki vas bo privedla do izvora lastne moči in voditeljskih sposobnosti.

Letu bo vladala Luna

Astrološko pa vstopamo v vladavino mogočne, mistične in intuitivne Lune. V srednjem veku so Luno prikazovali kot Fortuno oziroma arhetip kolesa sreče, ki označuje vzpone in padce v življenju vsakega človeka. Krog predstavlja pot usode, na njej se izmenjujejo tako srečni kot nesrečni trenutki. Arhetip sreče vam v resnici sporoča, da lahko ravnovesje dosežete tako, da zagospodarite nad svojimi strastmi, ne one nad vami. Tako kot kolo sreče se tudi Luna nenehno spreminja in vas opominja, da je življenje nepredvidljivo.

V mesečini je vse videti lepo, a naj vas ne zavede njen srebrni sij. Ker bo Luna vladarica leta, se vseh stvari lotevajte ob pravem času ter upoštevajte Lunine cikluse in planetarne smernice, sploh če se boste lotevali novih projektov.

Poglejmo, kako vas energija luninih men lahko podpre:

prazna luna ali mlaj prinaša dobro obdobje za začetek česarkoli novega, saj tudi Luna začenja svoj novi ciklus po nebu. V tej fazi se vam poti kar same odpirajo in vse peljejo le naprej.

Ko Luna raste – od prazne do polne Lune je čustveno obdobje, čas za duhovne in ljubezenske zadeve.

Prvi krajec prinaša ugoden čas za investicije, izpeljavo načrtov, organizacijo kakšnega dogodka, za vse, kar bo šele prineslo rezultate.

Polna luna ali ščip je čas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plan, ko ne moremo delati drugače, kot je edino prav. Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom – to ni primerno obdobje za nasprotovanje drugim.

Ko Luna pada – od polne do prazne Lune. je čas za poslovne in materialne zadeve.

Zadnji krajec pa pomeni, da Luna zaključuje svoj ciklus in vse posle je najbolje privesti do konca. Tudi za prekinitev partnerstva je zdaj pravi trenutek. To je čas, ko tehtamo in ocenjujemo situacijo, pregledujemo storjeno, popravljamo napake in si na koncu vzamemo zasluženi počitek. Zdaj se morate umakniti in se pripraviti na nov ciklus.

Vibracija števila 2

Vladar Lune je število 2, ki je povezano z znamenjem raka. Stres in izzivi se bodo v tem letu izražali skozi občutljive organe: srce, pljuča, prsi in kri. Število dve je število odnosov, ki nenehno išče ravnovesje med posameznikom in partnerjem. V tem letu se lahko začnete učiti sodelovanja in prilagajanja. Prevzeti boste morali odgovornost ali se postaviti zase, pri tem pa lahko doživljate različna čustva in občutke. Lahko vas močno prizadenejo ločitve, tudi osamljenost lahko težko prenašate. Energija tega luninega števila vas bo usmerjala, da boste posrednik med sprtima stranema, ker boste vedno našli pot k spravi.

Splošna slika leta

Povezava med Plutonom in Saturnom je že v preteklosti povzročila velike zgodovinske premike, zato tudi v letu cesarja ne bo nič drugače. Ker sta oba planeta v zemeljskem kozorogu, bodo vse spremembe zelo konkretne in povezane s statusom. V bližnji prihodnosti se ne bo spreminjala le geopolitična slika, temveč bodo moči z neba udarile tudi na naravo. Lahko si obetamo več rušilnih potresov, izbruhe vulkanov, ki so veljali za mrtve. Veliko bo uporov ljudi, rušili se bosta politična oblast in sistem, kar lahko privede tudi do borznega zloma. Po drugi strani pa bo čas za nov začetek. Uran ostaja v biku, Neptun v ribah, oba pa delata pozitivni aspekt na zemeljskega kozoroga, zato vam lahko Uran pomaga z neodvisnimi in inovativnimi prijemi, pri čemer vas vodi intuicija (Neptun).

Retrogradni planeti

Poleg Merkurjevega obrata v retrogradno fazo bomo doživeli tudi retrogradnost Venere, ki bo opozarjala na to, da pazite, kaj govorite, ali boste na koncu morali požreti svoje besede. V tem letu bo retrograden tudi Mars, in sicer v svojem domu, v znamenju ovna, kar je povezano z agresijo. Doživeli bomo finale mrkov na osi rak-kozorog in zagnali serijo mrkov na osi dvojček-strelec, ki bo potisnila v ospredje aktivnost, komunikacijo in ideje. Leto bomo zaključili z Jupitrom in Saturnom, ki bosta sredi decembra vstopila v vodnarja in se oddaljila od kozorogove tradicionalne prevlade k nekonvencionalnemu, revolucionarnemu vodnarju, ter tako dobili pogled v prihodnost.

Lunina vozla

Severni in južni lunin vozel sta točki karmičnega povračila. Južni govori o dediščini preteklosti, severni pa o sedanjosti, ki izhaja iz nepotešenih želja in neopravljenih nalog iz preteklih življenj. Karmično os sprožajo mrki, ki poženejo v tek dinamiko in teme, ki jih predelujemo v približnem polletnem obdobju. Prav januarski Lunin mrk prinaša zaradi izjemne konjunkcije Plutona in Saturna močno transformacijo v strukturi odnosov in poslovanja. Če nekaj v vašem življenju ne stoji na trdnih temeljih, se vam tla zdaj lahko dobesedno zrušijo! Pod drobnogledom bo še vedno dinamika doma in vašega poslovanja.

Karmična os dvojčka-strelec

Od 4. junija 2020 do 22. decembra 2021 bo glavna dinamika iskanje ravnovesja med razumom in umom. Severno lunino sečišče bo namreč v dvojčkih, kar pravi, da je ključno razviti razum, znanje, komunikativnost, logiko, povezanost z mislimi in idejami drugih, obveščenost, razgledanost, zvitost, prebrisanost, izvirnost, nagnjenost k radovednosti, raznovrstnosti, znanju, učiteljevanju in civiliziranosti.

Vzorci preteklosti se kažejo skozi južno sečišče, ki prihaja v juniju 2020 v znamenje strelca. Kaj bo treba ozavestiti? Odvisnost od filozofije, religije in ideologije, višje znanje in občutenje, modrost, sposobnost sinteze, neodvisnost in svobodo gibanja ter mišljenja, spoznavanje širših zornih kotov, povezanih s tujimi kulturami, običaji in navadami ter iskanje celostnega pogleda na svet.

Leto vas lahko preseneti

Leto bo prineslo pomembne spremembe v ljubezenskem življenju. Profesionalno bo ena od mnogih stvari, ki jih počnete, doživela nov zagon na novi ravni, z večjim zadovoljstvi in ​​velikimi finančnimi koristmi. Prijavite se na nove tečaje, izmojstrite različne veščine, pojdite na počitnice, poiščite novo službo in postavite se zase. Poskrbite zase, samo tako boste izboljšali odnose, ker boste lahko potem poskrbeli tudi za druge!

Začeli boste novo fazo v življenju in se pomirili s preteklostjo. Tako boste pridobili izredno pomembno izkušnjo, četudi skozi lastne napake.

V letu 2020 boste strelci in dvojčki pripravljeni na uresničitev svojih načrtov. Pot usode bo v naslednjih 18 mesecih prinesla velik preobrat v vaših življenjih.

Ljubezen in odnosi

Venera je zaveznica vseh astroloških znamenj in jih bo vse leto podpirala. Napolnjeni boste s srečo, saj bo vaša pozornost usmerjena v morebitno razmerje. Če želite vzpostaviti dolgoročno zvezo, imate zdaj vse možnosti za uspeh! Če pa si želite le spogledovanje, je tudi za to pravi trenutek. V tem letu bi morali resno razmišljati tudi o ​​stabilizaciji ljubezenskega življenja, posebno če trenutno niste zadovoljni s tem, kako se stvari odvijajo.

Če želite živeti v svobodni zvezi, ne pozabite, da ima poroka tudi dobre plati. Naučite se, kako slediti svojim zanimanjem. V drugem delu leta boste lahko spoznali očarljivo osebo, vendar se v tistem trenutku morda še ne boste zavedali, kako pomembno je to srečanje v resnici. Po tem se bodo stvari hitro razvijale. Zaljubili se boste do ušes, najverjetneje v nekoga mlajšega od sebe, vsaj po duhu. To bo oseba, s katero boste imeli lahko na intelektualni ravni zelo zanimive pogovore. Prav pogovori bodo stvari peljali v čustvene globine.

Ker je prihodnje leto prestopno, bo tudi ženskam dovoljeno zaprositi moškega. Večstoletna tradicija večine evropskih držav namreč pravi, da obstaja en dan v letu, ko je ženskam dovoljeno zaprositi moškega, in to je 29. februar! Tako da, ženske, katera se bo opogumila?

Kariera

Če se soočate z vprašanji, povezanimi s službo, vedite, da se bo v prvih mesecih novega leta, po vašem potovanju ali selitvi, vse rešilo ter se postavilo na prave tire. Vsekakor bo neka priložnost spodbudna in bo podprla vsa vaša prizadevanja. Dobro je, da veste, da pri delu ne izražajte svojega mnenja, saj se z njimi ne bodo vsi strinjali. Tako se lahko izognete nepotrebnim sporom. Poskušajte ne izstopati in do pomladi še sledite drugim. Maja in junija se bo s podporo Jupitra vaš poklicni status stabiliziral, lahko boste napredovali pri uresničevanju velikega projekta. Pred vami se odpira eno najboljših obdobij v življenju in koristno bi bilo dobro premisliti, preden ukrepate.

V drugem delu leta boste zelo motivirani za uspeh. Saturn bo spodbudil rake, naj ne iščejo več samo petminutne slave. Vodnarji boste imeli izjemno delovno sposobnost. Ljudje se bodo na splošno osredotočili na svoje cilje, si prizadevali k vztrajnosti in doseganju želenega ter dobili nagrade. Proti koncu leta bodo ribe bolj učinkovite in podjetne, dobra novica pa je, da bodo znale spodbuditi k zmagi tudi svojo ekipo.

Denar

V začetku leta 2020 boste morali sprejeti nekatere pomembne finančne odgovornosti. Izkoristite to, saj ste popolnoma sposobni uspešno izvesti pogajanja in skleniti pogodbe, tudi tiste, pri katerih dogovarjanje trajajo dlje časa. Leto prinaša spremembe tako na osebni ravni kot tudi na profesionalnem področju. Vaša prizadevanja pri delu bodo zdaj prepoznana in bodo prinesla nesporne koristi. Vaše možnosti za dobre finančne transakcije ali poslovanje z nepremičninami se bodo močno povečale. Prva polovica leta je naravnost idealna za prenovo doma. Vendar pazite, da ne boste presegli svojega proračuna in zašli v dolgove! Začetek julija 2020 bo prinesel občutljivo in nestabilno finančno obdobje. V tem času zmanjšajte stroške in se oborožite s potrpljenjem, medtem ko čakate na boljše dni. Do septembra lahko sklenete kar nekaj donosnih poslov. Poleg tega se bo poslovno srečanje izkazalo za koristno pri stabilizaciji finančnega stanja.

Zdravje

Zvezde ne bodo prizanašale ovnom in rakom. To velja že od začetka leta. Zato je zelo priporočljivo, da izberete ustrezno dieto, se razstrupite ter pomagate jetrom in drugim notranjim organom, ki so preobremenjeni. Prenehajte kopičiti kilograme in uredite nezdrave prehranjevalne navade. Še posebno diabetiki morajo zdaj dobro skrbeti za zdravje! Lahko se pojavijo migrene ali težave z zobmi, kar bi lahko povzročilo resne težave. Zelo pazite nase in poskusite nadzorovati tesnobo. Spomladansko obdobje bo blagodejno vplivalo na zdravje, zato tedaj naredite nekaj na preventivi in prenovi jedilnika, čeprav nimate težav.
V drugem delu leta bi sprostitev, humor in uravnotežena prehrana morali odpraviti nenadne valove izčrpanosti, ki vas že nekaj časa pestijo.

V zadnjem delu leta bo zdravstveno stanje vseh znamenj zodiaka na splošno dobro. Pozorni bi morali biti na vpliv Plutona, ki ni ravno dobro postavljen. Kljub temu vam ni treba skrbeti, čeprav se občasno morda ne boste počutili najboljše, vaša telesna in duševna vzdržljivost pa se bosta zmanjšali. Priporočljivo je, da jemljete dodatne vitamine in prehranska dopolnila, vaš jedilnik pa naj vključuje manj mesa in več zelene zelenjave.

V letu 2020 bodo Merkur, Jupiter, Venera in Mars vplivali na usodo vseh znamenj zodiaka. Jupiter, planet obilja in sreče, vam bo pomagal izkoristiti vsako priložnost. Ko bo retrogradni Merkur, pa počakajte in ne podpisujte pogodb ter ne sprejemajte življenjsko pomembnih odločitev, ne rinite z glavo skozi zid, da se izognete težavam in izgubam.

Se beremo, iz srca
Shana, www.MyChi.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije