LUNIN MRK IN USODA

‘Krvava luna‘: prihajajo ujme, čustva bodo dosegla vrhunec

Objavljeno 18. januar 2019 09.15 | Posodobljeno 18. januar 2019 08.50 | Piše: Shana

Januar je mesec novega začetka. Lotite se novih podvigov, saj je zdaj idealen čas za posel in materialne zadeve. Mrk bo sprožilec faze, ki bo aktivna pol leta. Največjo moč bo cesar, arhetip meseca, dosegel prav zdaj, ko se Luna debeli. Energija preteklosti bo prišla v sedanjost.

NASA
Precej bolj boste občutljivi, dojemljivi in čuječi, čutili boste, da bo treba stvarem priti do dna. Dogodki bodo povezani z avtoriteto, egom in moškim načelom v vseh pogledih. Vse skrito bo privrelo na plan. Čustva bodo nestanovitna in spremenljiva, tako kot tudi vreme, saj lahko pričakujemo vse od ujm, snežnih viharjev do povsem nenavadnih vremenskih razmer, ki bodo mešale štrene na cestah.

Potrpežljivost, samonadzor, prilagodljivost, odprt um

Polna luna, ki bo 21. januarja na prvi stopnji Leva, bo v obliki popolnega luninega mrka. Nanj bo najbolj vplival Uran. Zahtevni kvadrat bo sprožil negotovost in upor, ker prinaša spremembe, pa tudi priložnosti. Nepričakovani dogodki in novice pa lahko povzročijo zaskrbljenost ter negotovost glede prihodnosti. Ker bo mrk padel na območje neba, kjer so samo zvezde, ki se ujemajo s Soncem, te zagotavljajo samozavest in pogum, da sprejmete spremembe. Lahko bo se vam zdelo, da bo tempo hitrejši kot prej. Potrpežljivost, samonadzor, prilagodljivost in odprt um vam bodo pomagali izkoristili nove priložnosti, ki izhajajo iz spreminjajočih se razmer.
'Krvava luna' je presunljiv astronomski dogodek v času mrka, ko se na nebu v isti liniji pojavijo Sonce, Zemlja in Luna. Takrat je Luna v zemljini senci, do nje prodre samo del sončne svetlobe, ki se v zemeljski atmosferi razprši, Luno pa doseže predvsem rdeči del barvnega spektra. Ker se obarva rdeče, govorimo o krvavi luni.

Velike priložnosti in spremembe

Ta mrk bo v opoziciji z Merkurjem in kvadratu z Uranom. To kaže na nepričakovane dogodke in novice. Zato bo ohranjanje odprtega uma, miru in potrpežljivosti ključ do ravnanja s to nepredvidljivo energijo. V nasprotnem primeru lahko impulzivne reakcije, hitro nihanje razpoloženja in napačna komunikacija povzročijo paniko in kaos. Delajte majhne korake in bodite prilagodljivi.
Ob luninem mrku je polna luna močnejša, mrk usmeri pozornost na čustva, intimne odnose, vaš dom in družino. Močno vpliva na zasebno življenje. Čustva in instinkti pri luninem mrku dosežejo vrhunec. Ta omogoča, da si objektivno in uravnoteženo ogledate svoje tesne odnose. Ker boste v stiku z lastnimi potrebami, boste jasno videli razmerja, ki povzročajo neuravnoteženost.
Močna energija bo prinesla nekakšno resetiranje čustvenega nivoja, saj bo ponastavila vaša čustva in sprožila čiščenje čustvene prtljage preteklih šestih mesecev. Lunin mrk bo dopolnil teme, ki ste jih bili deležni ob sončnem mrku 6. januarja. Vpliv januarskega mrka bo trajal do popolnega sončnega mrka, 2. julija 2019.

Impulzivni odzivi

Tudi Luna bo v aspektu z Uranom povzročila hitro nihanje razpoloženja in impulzivne odzive. Morda boste nervozni in imeli malo potrpljenja za vse, kar zahteva jasnost ali osredotočenost. Če bo kdo pritiskal na vas ali vas silil, da naredite nekaj, se boste verjetno uprli. Vaše običajne rutine lahko postanejo dolgočasne in lahko vas moti kaj novega in bleščečega. Morda se boste težko sprostili zaradi vznemirljivega občutka nečesa novega, kar bo na vidiku.
Zaradi nenadnih sprememb in hitrih odzivov, bo ta mrk slabše vplival na odnose. Nova srečanja lahko zadovoljijo vašo potrebo po vznemirjenju, a povzročijo tudi veliko razburjenja v vašem življenju in negativno vplivajo na vaše ljubljene. Lahko doživite tudi čustvene izbruhe prijateljev ali družinskih članov, ki potrebujejo dodatno potrpežljivost in občutljivost.
Predvsem je pomembno, da uravnotežite in poenostavite poslovno in zasebno življenje.
Da preverite vse odnose, ki so trenutno neuravnoteženi in kaotični, saj boste želeli doseči jasnost pri pomembnih stvareh, o katerih zdaj le premišljujete. Ne pozabite, da jih boste v drugi polovici leta lahko prizemljili na zelo konkreten način, torej uresničili. Kar boste zdaj posejali, boste poželi. Ne dvomite o preteklih odločitvah, ki so bile posledica nujnih sprememb, da ste danes tam, kjer ste.

Čas za novo poglavje

​Ne vračajte se nazaj na stare tire, ne delujte iz starih vzgibov. Čas je za novo poglavje. Postavite nove temelje! Ne sodite, ne obsojajte in vsekakor ne delujte iz ega! Če ste se v svojih razmerjih znašli v precepu, je morda čas, da ugotovite, zakaj. Postavite si več vprašanj, a nujno se vprašajte: Ali ste resnično srečni s tem, kaj in kje delate, ko pogledate v svoje srce? Ali vas delo izpolnjuje? Ali ste samozavestni in se dobro počutite, ko ste z domačimi doma? Ali prisluhnete sebi in spoštujete, upoštevate bližnje? Vse te stvari neposredno vplivajo na odnose in sposobnost komuniciranja s svetom okoli vas. Prav ta pa bi znala biti v tem mesecu mnogim izziv, saj bi vam vzorci preteklosti lahko natresli kar nekaj večjih preizkušenj, pri katerih je odvisno, kako se boste odzvali v določeni situaciji. Predvsem se vam lahko to dogaja v odnosih z avtoritetami, nadrejenim ali pomembnejšimi moškimi.
Pomembno bo, da delujete brez drame in ne merite moči iz svojega ega, da se ne potrjujete v okolju skozi svojo večvrednost. Prisluhnite in sledite ciklusom. Prav ti vam znajo povedati veliko o vas in vaši zgodovini. Ciklus iz preteklosti vam prinaša vse, kar žanjete zdaj. Če vam je všeč ali ne, ste sami ustvarili. Izkoristite energije mrka, da se postavite tja, kjer želite biti, delovati in bivati. Afirmacija, ki vam bo v pomoč, je: Jaz sem odgovoren/odgovorna za vse, kar ustvarjam v svojem življenju. Ustvarjajte torej zavestno.
Deli s prijatelji