SALOME

Kraljice preobleke na Dunaju

Objavljeno 19. april 2019 15.55 | Posodobljeno 19. april 2019 15.55 | Piše: Tomaž Mihelič

V družbi največjih zvezd.

Salome se je takole postavila ob nedavno zmagovalko All Stars edicije Monét X Change in dolgonogo lepotico Naomi Smalls.
V želji, da se srečamo z nekaterimi zvezdami priljubljenega in v tujini zelo cenjenega načina zabave 'drag queen', v katerem slavni umetniki imitirajo ženske like, smo se odpravili na spektakel, ki je bil razprodan v zgolj nekaj urah. Nastopili so tekmovalci in zmagovalci ameriškega šova RuPaul's Drag Race, katerega idejni oče, ali bolje rečeno mama, je najslavnejša kraljica preobleke RuPaul.
image
Vsak od njih ima svojo zgodbo, večinoma srce parajoče in navdihujoče. Kim Chi se je iz tradicionalne južnokorejske družine prebil med najbolj opevane vizažiste, o čemer pričajo njegove umetniške poslikave obraza.

Zaslovel je že v devetdesetih, pred desetimi leti pa se je domislil formata, v katerem bi tekmovali izključno moški, preoblečeni v ženske, in svetu predstavili to zahtevno vejo umetnosti. Oddaja se je bliskovito povzpela na sam vrh gledanosti in do danes osvojila že več prestižnih nagrad, med drugim kar šest emmyjev. Izjemen odziv pa doživljajo tudi s koncerti po vseh celinah. No, mi smo se v družbi Salome in Mihe Kavčiča odpravili na bližnji Dunaj, da se na lastne oči prepričamo, kako to počnejo najboljši v tem poslu.

Šov brez primere!

»Že od samega začetka spremljam RuPaul's Drag Race, trenutno je v teku enajsta redna sezona, in gre za pravi fenomen, saj je oddaja z internetne televizije prišla na program VH1 in osvojila vse velike države na svetu.
image
Ko se pojavijo v popolni opravi, bi jih zlahka zamenjali za ženske. Temnopolta gazela Naomi Smalls velja za pravo manekenko med slavnimi kraljicami preobleke.

Voditelj je na račun te pogruntavščine nesramno obogatel in velja za enega bolj cenjenih v ameriškem šovbiznisu. Dobiti priložnost in si to ogledati od blizu, je nekaj tako edinstvenega in dodelanega, je balzam za mojo umetniško dušo in samo želel bi si lahko, da se kaj podobnega organizira tudi pri nas,« nam je svoje najgloblje želje zaupal Miha.
image
Največ pozornosti in aplavza si vedno znova prisluži Violet Chachki z vratolomno točko na trapezu. Redno pa nastopa tudi s slavno Dito Von Teese.

»Ostala sem brez besed, kar je prava redkost zame,« pa je po ogledu dvournega šova dejala Salome. »Najprej smo se srečali z glavnimi zvezdami, si izmenjali nekaj besed in se fotografirali, nato pa so nas pospremili v nabito polno dvorano, kjer je vladala neverjetna atmosfera, ljudje so navdušeno kričali in ploskali, vzdušje pa se je iz minute v minuto stopnjevalo,« se ni mogla načuditi videnemu.
 
Deli s prijatelji