MEHA NA MAH

Korona ustavila veselice, ustvarjanja ne

Čas med epidemijo so mnogi izkoristili za komponiranje novih skladb in uresničevanje zamisli, za katere prej ni bilo časa. Tako je v zadnjem času nastalo nekaj novih videospotov, pri katerih so združili moči glasbeniki različnih ansamblov in zvrsti.
Fotografija: Fehtarji sredi Ljubljane s skrivnostno Celjanko Marjanco Polutnik
Odpri galerijo
Fehtarji sredi Ljubljane s skrivnostno Celjanko Marjanco Polutnik

Fehtarji so ansambel, v katerem so se združili štirje prepoznavni obrazi, ki jih sicer videvamo vsakega v svoji zasedbi. Samo Kališnik poje pri Kvatropircih, Matic Plevel igra kitaro v Ansamblu Saša Avsenika, Blaž Jenkole harmoniko v Ansamblu Raubarji, Domen Kovač pa poje v Ansamblu Jureta Zajca.
Poroka poskočnega Dejana Krajnca v bohinjski cerkvi se je odvila le za potrebe snemanja videospota Glasbene šole Bučar.
Poroka poskočnega Dejana Krajnca v bohinjski cerkvi se je odvila le za potrebe snemanja videospota Glasbene šole Bučar.

»Smo priložnostni sestav za dekliščine, nepozabne zabave in maturantske plese,« piše na njihovi strani na facebooku. In čeravno so do zdaj preigravali že znane skladbe različnih zvrsti, od polk do rock'n'rolla, kar je tudi njihov slogan, so se v času korone odločili posneti svojo prvo priredbo sicer znane uspešnice Slapov z naslovom Najboljši sem, pod katero sta se podpisala brata Martin in Gregor Štibernik. Fehtarji so jo posodobili, zanjo pa sredi Ljubljane posneli videospot, k snemanju katerega so povabili še druga znana glasbena imena, od poskočnega Dejana Krajnca do čuka Jožeta Potrebuješa in Jerneja Tozona, dekleta skupine Chicas ter gada Anžeta Zavrla. Prav tako v spotu vidimo še Kvatropirca Jureta Jakliča, modrijana Roka Švaba, pevko Barbaro Leben, Uroša Steklasa ter avtorja številnih glasbenih uspešnic Matjaža Vlašiča. V videospotu pa lahko ob Fehtarjih in drugih akterjih občudujemo dolgonogo Celjanko Marjanco Polutnik.

Dejan Krajnc pa je pred dnevi poskrbel za manjši škandal, ko je na svojem profilu ​na facebooku objavil fotografijo poroke, na kateri je on ženin, ob njem stoji harmonikar Simon Bučar iz Ljubljane, ob skrivnostni nevesti pa znani župnik Martin Golob. A brez skrbi, čeprav je bilo videti, kot da je Dejan res skočil v zakonski stan, je šlo zgolj za snemanje videospota, kot si ga je zamislil Bučar, ki je v snemanje venčka Miheličevih skladb vključil tako svoje harmonikarje, tako učence Glasbene šole Bučar kot ansamble Boršt, Razgled in Lunca. Ti so posneli kadre na Lavričevi koči na Gradišču ter gradu Bogenšperk, drugi del videospota pa je nastal v prelepem Bohinju, kjer mašuje priljubljeni župnik Golob.
Radijska urednica in voditeljica na Radiu Veseljak Janja Ulaga se je s številno ekipo mudila v Kranjski Gori, kjer je posnela videospot za svojo prvo skladbo Nič ne zgodi se slučajno.
Radijska urednica in voditeljica na Radiu Veseljak Janja Ulaga se je s številno ekipo mudila v Kranjski Gori, kjer je posnela videospot za svojo prvo skladbo Nič ne zgodi se slučajno.

Čudovito okolico Kranjske Gore pa si je za snemanje videospota za svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Nič ne zgodi se slučajno izbrala Janja Ulaga, članica dua Vedrina, sicer urednica in voditeljica Radia Veseljak. Družbo so ji delali številni prijatelji, med njimi tudi njena radijska kolegica in prijateljica Ajda Mlakar, zasluge za to, da je skladba ugledala luč sveta, pa imata še dve znani imeni, in sicer Domen Kumer, ki je poskrbel za aranžma ter Miha Hercog, soprog Saše Lendero. »Za tem naslovom se skriva moj pogled na življenje. Prepričana sem, da naključij v življenju ni. Ko pogledaš nazaj, vidiš, da je imel vsak dogodek in vsak človek, ki ti je prekrižal pot, svoj namen,« je svoj prvi avtorski izdelek pokomentirala Janja Ulaga.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije