DOPUST

Glasbeniki so si nabrali novih moči  

Objavljeno 10. februar 2019 12.11 | Posodobljeno 10. februar 2019 12.11 | Piše: Mojca Marot

Letošnje leto bo na glasbenem področju, zlasti za narodno-zabavne ansamble, izjemno razgibano. Festivalov in različnih tekmovanj bo več kot lani, prav zdaj se v Ljubljani začenja izbor za Volkswagen Špila, nekateri pa so pred takšnimi in drugačnimi novimi izzivi, zato ne preseneča, da so se prve dni leta izkoristili za oddih.

Dejan Krajnc se je z Radia Celje preselil v studio Radia Center, kjer je koristne napotke z njim delila Ana Praznik.
Dejan Krajnc, klarinetist in pevec Poskočnih muzikantov, ki je lani prebujal poslušalce Radia Celje, se je z letošnjim letom preselil v studio Radia Center, kjer bo poslušalce od 18. februarja zabaval vsak dan med 9. in 14. uro. Še prej so Poskočni muzikanti posneli novo skladbo z naslovom Srce le eno v nama bije, s katero so zajadrali v bolj mirne vode narodno-zabavne glasbe.
image
Dejan Krajnc se je z Radia Celje preselil v studio Radia Center, kjer je koristne napotke z njim delila Ana Praznik.

»Za to pesem smo se odločili, ker se bliža sezona porok, mi pa si želimo, da bi si jo mladoporočenci čim večkrat zaželeli za otvoritveni ples,« pove harmonikar Martin Juhart, avtor glasbe in glavni pevec, medtem ko je besedilo prispeval Aleksander Jež. Zanjo so posneli tudi čudovit videospot, ki pa ne prikazuje poroke, pač pa tri simpatične zaroke, pri čemer so jim pomagali številni prijatelji in igralci amaterskih gledališč. Med drugim v videospotu vidimo člane družine Pušaver, ki je predlani zmagala v rubriki Družina poje v oddaji Slovenski pozdrav. Zgodbo pa v spotu 'riše' tudi priznani slikar Milan Lamovec - Didi iz Slovenskih Konjic.
image
Tudi Domen Hohler, harmonikar Ansambla Dar, se je mudil na Otoku.

Nekoliko drugačnih koncertov so se v tem letu lotili Modrijani, ki obiskujejo manjše kraje po Sloveniji, kjer je mogoč bolj osebni pristop do poslušalcev. Njihov frontman Blaž Švab pa je še pred začetkom nove sezone nekaj prostih dni izkoristil za potep po Londonu, kjer si je med drugim ogledal muzikal o življenju Tine Turner, ki ga je, pričakovano navdušil.

V Londonu pa se je mudil še en muzikant, in sicer Domen Hohler, harmonikar obetavnega mladega Ansambla Dar, ki so ga Modrijani lani izbrali za nastop na svoji spektakularni Noči Modrijanov. In zaupanje so več kot upravičili.

Na letošnjo prvo turnejo, in sicer v avstralski Melbourne, je že poletel tudi zamejski harmonikar Denis Novato. Še pred tem pa se je mudil na belih strminah smučišča v Cortini d'Ampezzo ter avstrijskem Kitzbühelu, kjer se je družil s številnimi svetovno znanimi športniki, glasbeniki, politiki ... Kot smo pri Denisu že vajeni. V Avstraliji se bo zvrstilo pet koncertov za tam živeče Slovence, Italijane in Avstrijce.
image
Denis Novato, Pol Espargarò (moto GP) in Pierre Gasly (F1 redbull) v Kitzbühlu.

Čuk Jože Potrebuješ pa se je odpravil v Antholz v Italiji, kjer si je ogledal tekmo v biatlonu. Ni kaj, vsak je očitno poiskal in našel nekaj za svojo dušo.
 
Deli s prijatelji