POSKRBI ZA SMEH

Fata, kot je še niste videli

Lucija Ćirović navdušuje.
Fotografija: Lucija je polna presenečenj, tokrat bo na prav poseben način oživila slavno Fato. Foto: arhiv Suzy
Odpri galerijo
Lucija je polna presenečenj, tokrat bo na prav poseben način oživila slavno Fato. Foto: arhiv Suzy

Vsestranska umetnica Lucija Ćirović je v Sloveniji pionirka na področju trebuhogovorništva oziroma ventrilokvizma, kot se strokovno imenuje disciplina, v kateri igralec animira lutko tako, da se sploh ne opazi premikanje ustnic med govorom. Po novo znanje se je odpravila celo na mednarodno konvencijo v Ameriko in se vrnila polna idej.

Ameriška izkušnja je bila polna malih čudežev, nam je zaupala Lucija. »Ne samo da sem bila prvič v deželi sanj in mi je bilo vse še bolj zanimivo, spoznala sem tudi kup zanimivih ljudi in doživela ogromno navdihujočih dogodkov. Povsod pa sem naletela na nejevero in presenečenje, ko sem omenila, da sem edina, ki v Sloveniji izvajam ventrilokvizem. Celo Terry Fator, velika zvezda trebuhogovorništva, ki je pred 12 leti zmagal na Amerika ima talent, je bil navdušen in me zato javno pozdravil kar sredi svojega šova. Pozneje so me omenili tudi v članku o najuspešnejših ventrilokvistih v reviji Forbes, kar mi je zelo laskalo,« na kratko oriše neverjetno izkušnjo. Polna novih idej se je vrnila domov in razširila repertoar lutk, ki bodo popestrile njen program. Ljubitelji humorja jo bodo lahko občudovali že na Panču, kjer bo v ustaljeno stand up maniro vpletla še različne like, med njimi tudi tistega, zaradi katerega jo je vzljubilo širno občinstvo.

»Oktobra bo 20. obletnica serije TV Dober dan, zato me je prešinilo, če si ljudje že tako močno želijo Fato, jo bodo dobili, in to na čisto moj način, ventrilokvistično,« poudari. Sicer se je v vseh teh letih pošteno naveličala vloge čistilke, a v novi obliki ji je spet prirasla k srcu. »V resnici je ta lutka zame zelo težek zalogaj. Ko sem jo pred leti upodabljala z vsem svojim telesom, sem ji dodala ne samo glas in naglas, ampak tudi obilico grimas. Pri lutki pa večino tega odpade. Vse, kar se je prej videlo, se mora zdaj samo slišati, torej moram v glasu združiti vso energijo in situacijsko komiko, ki sem jo prej plasirala z mimiko obraza. Poleg tega sem Fatin humor gradila na vicih z interneta, zdaj pa zagovarjam avtorsko delo, torej praksa iz preteklosti odpade,« nas seznani z velikim izzivom. Glede na to, da ji bo na odru delala družbo slavna čistilka, si lahko obetamo dvojen odmerek smeha.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije