RAZNEŽENI OČKA

Denis Avdić: Tokrat bo vse drugače!

Objavljeno 12. september 2018 13.54 | Posodobljeno 12. september 2018 13.54 | Piše: Anita Krizmanić
Najbolj priljubljen radijec pri nas o zasebnem življenju ne govori prav rad in v javnosti ne izpostavlja svoje srčne izbranke Ane in njunega petletnega sina Tima. Zato, ker je delo, ki ga opravlja, samo njegova služba in ker doma ni prav nič slaven. Bo pa Denis konec leta drugič postal očka in ob tej priložnosti se nam je pokazal v drugačni luči, kot smo ga vajeni. Med pogovorom za našo revijo je bil sicer zelo zabaven, a je dokazal, da zna biti tudi nežen in čustven, ko beseda nanese na njegove najbližje.
Denis zase pravi, da je strog oče.

Po dolgem dopustu si videti svež, spočit, poln energije.


Hvala (smeh). Na dopustu smo bili dva meseca in ne skrivam, da bi še malo ostali, a se je tudi lepo vrniti v službo. Ker tole (zamahne z roko po studiu Radia 1) imam rad!
 

Kaj pa človek počne dva meseca na počitnicah?


Nič! Jaz sem počel čim manj oziroma sem počel tisto, kar sem med letom zamudil, se pravi, da sem večino časa preživel s Timom. Dopustovali smo ob morju, ves čas sva bila v vodi, plavala sva, se lovila, kolesarila, šla v lunapark, se streljala z napihljivimi žogicami. Vmes sva šla še za tri dni v Bosno. Že drugo leto imamo takšen dopust in upam, da bo to postala nekakšna stalnica.
 

Kdo v službi te je najbolj pogrešal?


Šef. Šalim se. Mislim, da me je najbolj pogrešala moja ekipa. Vsaj upam. No, sicer pa smo ves čas na zvezi, na facebooku imamo namreč skupinski pogovor in se ves čas obveščamo o tem, kje smo, kaj počnemo in tako naprej. Vsak dan vemo, kaj se komu dogaja. Vedno smo na tekočem.
 

Ni to na trenutke malce moteče? Mislim na telefon, ki ves čas cinglja.


Nimam vklopljenih zvokov za obvestila. Včasih imamo tudi po nekaj dni zatišje.
image
Gledališču se je odpovedal, saj želi prosti čas preživljati z družino.

Pa to tvoje drage ne moti?


Ne. Saj ni tako, kot bi bil po tri ure v kosu za računalnikom.
 

Koga si bil ti najbolj vesel, ko si se vrnil v službo?


Pred nekaj dnevi sem šel na obisk k Jani. Prvič sem videl Mio, zanimalo me je, kako se Jana počuti kot mamica. Tega sem bil resnično vesel in sem komaj čakal, da jo vidim. Sicer pa sem bil vesel celotne ekipe in je bilo super, ko smo šli na Triglav. No, ni bilo super, da smo šli na Triglav, ampak ker nas je šlo toliko gor (smeh). Pravzaprav je čisto vseeno, kam gremo, zaradi mene tudi v Poreč. Samo da smo skupaj!
 

In zdaj si pravi Slovenec.


Ne, to pa sem bil že prej, saj sem bil na Triglavu s policisti.
 

Po vzponu si sporočil še veselo novico, da boš letos spet očka. Čestitke! Najprej mi povej, zakaj si se odločil to razkriti skupaj s Timom?


Zdelo se mi je super, ko je Jana v eter sporočila, da pričakuje otroka. Rekel sem si, da bom to storil tudi jaz, vendar ne, dokler se ne prepričamo, da je z otrokom vse v redu. Predvsem zato, ker sva z Ano že imela slabo izkušnjo in sva morala po tistem, ko sva povedala, da je noseča, še tri mesece ljudem razlagati, da pa ni več noseča in zakaj smo morali nosečnost prekiniti. To so težke stvari. Rekla sva, ko dobiva vsa zagotovila, da je vse v redu, bova povedala, zato sva tako dolgo čakala. V živo pa sem to novico sporočil zato, ker imam občutek, da so moji poslušalci moji prijatelji. Ni se mi zdelo pošteno, da bi moji prijatelji takšno novico izvedeli iz medijev.
 

Kako pa sta Timu povedala, da bo starejši brat?


Najprej je mislil, da je nekaj narobe, saj je imela Ana že velik trebuh. Mislil je, da se je zredila (smeh). Naj povem primer: Ko je opazil nekega natakarja z velikim trebuhom, ga je vprašal, kaj ima tam notri. Pa mu je ta odgovoril, da je pojedel pujsa. Seveda je Tim mislil, da ima tudi Ana v trebuhu pujsa (smeh).
image
Z Ano imata za seboj slabo izkušnjo, zato sta tokrat počakala dlje, da sta bližnjim sporočila veselo novico.

Zelo lepo je sprejel novico, da bo dobil bratca. Najbolj vesel je tega, da bo imel še par rok, ki mu bodo pomagale pri pospravljanju, čeprav mu z Ano razlagava, da se to ne bo zgodilo tako kmalu. Je pa seveda vesel tudi, da bo imel v domači hierarhiji nekoga pod sabo.
 

December bo vesel, pridružil se vam bo še en fantek.


Ja … Še en fantek (smeh). Pa smo spet tam! Tim je bil zelo vesel, jaz pa na primer ne skrivam, da bi imel deklico, čeprav je pomembno le, da je otrok zdrav. Sem bil pa nekako prepričan, da bom imel fanta in punco. No ja, bosta pa dva fanta.
 

Mar nisi nekoč rekel, da bi imel rad tri otroke? Torej, možnosti so še.


Rekel sem, toda to ni odvisno samo od mene. Pozabite, pri Ani nimam šans! Bomo videli … Bi pa imel tri otroke.
 

Kako pa bo Ana zmogla s tremi moškimi?


Njej je super! Tim je mamin sinček, sonček, za katerega bi naredila vse. Če si sonček zaželi palačink z nutello, mu jih seveda naredi, ko pa mene vpraša, kaj bi jedel, in ji povem svoje želje, mi zabrusi: A zdaj si se tega spomnil? (smeh) Sonček pa seveda dobi vse. Jaz dobim mogoče dve palačinki oziroma tisto, kar ostane.
 

Čeprav so fantje bolj navezani na mame, zagotovo obstajajo stvari, ki jih počneta samo vidva.


Midva kolesariva, skačeva po trampolinu, greva na vrtiljak, hodiva na Šmarno goro. Obstaja pa nekaj, kar res obožuje, in sicer se zelo rad pogovarja z igračami. Pri nas je tako, da smo ukinili vse elektronske naprave, vključno s televizijo oziroma risankami.
»Jaz sem doma tisti, ki mu nikoli ni treba iste stvari ponoviti trikrat.«


Mogoče si Tim ogleda risanko trikrat ali štirikrat na leto, toda v kinu. Posledično se veliko raje igra z igračami, se z njimi pogovarja in razvija svojo domišljijo, si izmišlja zgodbice.
 

Lahko torej pričakujemo, da bo šel po očetovih stopinjah, da bo radijec?


Ni sramežljiv, rad se pogovarja z ljudmi, a niti sanja se mi ne, s čim bi se lahko ukvarjal. No, zagotovo bo umetnik.
 

Star je pet let, kako si lahko tako prepričan?


Vidi se, da ne bo športnik oziroma da ne bo igral v Barceloni (smeh). Rad igra nogomet, toda veliko raje riše. Če bi mu dal na izbiro, ali bo igral nogomet ali risal, bo v roke vzel barvice. Tega jaz nisem nikoli počel! Je pa zato umetniško nadarjen njegov dedi oziroma Anin oče, ki je študiral arhitekturo. To ima očitno po njem.
 

Se zdaj počutiš kako drugače kot takrat, ko je bila Ana noseča s Timom?


Seveda! Prvič nisem imel pojma, nisem vedel, kaj me čaka, bil sem prestrašen in sem se prepustil toku. Prvi otrok po navadi 'faše' vse napake (smeh). Zdaj sem tudi sam drugačen, saj sem se odločil, da ne bom dajal prednosti delu, službi. Zaključil sem z gledališčem, predstavami, čeprav sem imel spomladi že vse načrtovano in dogovorjeno. Vse sem odpovedal.

Boš sodeloval pri porodu?


Ja, tudi prvič sem. To je največji čudež, nič večjega od tega ne obstaja. Porod je nekaj neverjetnega, zdi se tako, kot da se to sploh ne dogaja, ko na svet prihaja živo bitje …
image
S Timom sta dva meseca uganjala norčije in ves čas tičala skupaj.

Nekateri moški nimajo želodca za kaj takšnega.


No, meni ni bilo slabo. Ves čas sem molčal in gledal in nisem mogel verjeti, da se to dogaja.
 

Bosta z Jano skupaj vozičkala?


Seveda, saj med otrokoma ne bo prav veliko razlike!
 

Pa se denimo vidiš z Ladom Bizovičarjem na sprehodu z vozičkom po Tivoliju?


Jaz in Bizo (smeh)? Z Ladom sva sicer prijatelja, vendar on nikoli ni bil pri meni, jaz ne pri njem, tako da dvomim, da bova kdaj skupaj vozičkala. No, če pa bi, bi se zagotovo v časopisih pojavil članek z naslovom Ali sta ju posvojila? S tem Bosancem pa jaz zagotovo ne bom vozičkal …

Prosim?


(smeh)
 

Se kdaj zalotiš, da premišljuješ o tem, ali si dober oče, ali delaš vse prav in podobno?


Seveda. Pri Timu je bila moja napaka predvsem ta, da sem bi v takem obdobju, ko se mi je vse zgodilo naenkrat – otrok, televizija, predstave. In sem samo delal, delal, delal. Premalo časa sem bil z njim. Zdaj bo drugače.
»Rad bi, da je otrok nov letnik, tako kot pri avtomobilu!«

 

Pa misliš, da Tim danes čuti, da si bil premalo z njim?

Ne, čutim pa jaz.
 

Si strog oče?


Kaj bi rekla ti?
 

Da si strog.


Res je. Jaz sem doma tisti, ki mu nikoli ni treba iste stvari ponoviti trikrat. Rečem mu enkrat, naj se obuje, in se obuje. Pri meni ve, kje so meje. Dejstvo je, da pri meni sonček dejansko ostane brez najljubše igrače, saj ne grozim v prazno. Napaka mam je v tem, da samo grozijo, že naslednji trenutek pa otroka sprašujejo, kaj bi jedel! Ja, res mislim, da sem strog fot'r.
 

Glede na to, da bo pri vas doma decembra pestro, ali to pomeni tudi, da boš šel na očetovski dopust?


Ne, Ana ima predvideni datum poroda konec decembra, jaz pa imam prosta prva dva tedna v januarju. To je moj dopust. Jaz celo držim pesti, da bi se otrok rodil januarja!
»Tim je mislil, da ima Ana v trebuhu pujsa!«

 

Kot da nosečnicam ni že dovolj hudo proti koncu, ti svoji privoščiš, da bi rodila čez rok!


Rad bi, da je otrok nov letnik, tako kot pri avtomobilu! (smeh)
 

Očitno imaš vse preračunano. Si že stavil, kdaj se bo rodil?

Ne, nisem še … (smeh)
 

Predvidevam, da sta se s Timom šalila, ko sta v eter povedala, da bo otrok dobil ime po ninja želvi.


Tim pravi, da bo Donny, in ne sprejme ničesar drugega. Če bi bila sestra, bi ji bilo ime Star Wars (Zvezde steze, op. p.).
 

Zdaj pa bodiva resna. Zagotovo imata z Ano izbrano ime.

Seveda … Nimava! Če bi imela 20 deklic, bi jih lahko vse poimenovala, toda za fanta pa ne veva. Pojma nimava. Res. No, pa saj imava še čas.
 
Deli s prijatelji